Arkadaşlar benim pc nin işlemci fanı çok fazla ses çıkartıyor acaba neden olabilir 4000-5000 piem lere kadaar çıkıyor speedfandan baktım baya ses çıkmaya başladı acaba ben win7 kullanıyorum ramim 1 gb onun yüzünden olabilirmi??
iŞLEMCİ FANI COŞUYOR
1gb ram evet olayın tetikleyicisi fakat o kadar işlemciyi yüke verecek ne kullanıyorsun merak ettim. amd ise işlemci ısısı 55 65 arası birşey olması lazım o devirde dönmesi için 65 derecede 6800 devire çıkarıyor hızını fanın. intel ise rahat 75 derece vardır sistemin ısısı
benim de anakartımın cpu fanı takma tırnakları kırılmış hayret ettim, çalışmayan bir anakatrtan soket kısmını tıransfer ettim düzeldi
bir de elektronikçilerden siyah bi iletken madde var onu satın al cpunun üstüne iyice sür fanı öyle yerleştir
Benimde aynı problemden başım dertte benim işlemcinin fanı bağırıyor durmadan meret bazen sıcaklığı yükseliyor boşta 50-60 arası geziyor.. deviri ise 3400-3500 arası çıkıyor bazen arada 5000 devirleri buluyor ve meşhure kamyon gibi bağırmaya başlıyor kasa.. bu fanlarını yağlatırsam düzelirmi acaba bilgisayar kasası 6 Senelik.
kasa icindeki hava dolasimi cok onemli, kasanin on girisinden iceri hava akimi saglayan fan ve guc kaynaginin altindaki girise disari cikisi saglayan fan baglayabilirsin islemci fanini komple cikart iyice bir temizle, termal macunu tazele. Sorunun kalmaycaktir.
Çok ses çıkıyorsa açıp bir güzel temizlemen gerekir.
Fanları temizlettiricem zaten yağlatırma ile beraber çünkü kasa temiz daha ızgaralarında hiç bir tıkanma yok fanın altındaki.. büyük ihtimal onlardan kaynaklanıyor..
Geçmezsede Overclock yap. İşlemcin kötüyse değiştir.
işlemci kötümü ne durumda vallahi bilmiyorum çünkü işlemcim çok eski olan intel P4 3,00-3,01 GHZ..
Tek çare fanları yağlatırmak geliyor bizim tanıdık bilgisayarcı söylemişti fanlarını yağlayalım bir bakalım dedi olmazsa diyor fanları deiğştir bende fanları değiştirmekle kalmam komple sistemi yenilerim.
P4 eskide kaldı. Sen bütçeni söyle. En iyisi sana bir sistem toplayalım.
Hocam yarın akşam kasayı götürcem bilgisayarcıya bakalım yağladıktan sonra sorun çözülürse sistem değişinceye kadar idare edecek para yok şu anda.
1gb ram evet olayın tetikleyicisi fakat o kadar işlemciyi yüke verecek ne kullanıyorsun merak ettim. amd ise işlemci ısısı 55 65 arası birşey olması lazım o devirde dönmesi için 65 derecede 6800 devire çıkarıyor hızını fanın. intel ise rahat 75 derece vardır sistemin ısısıMesela pes 2011 oynuyorum oyunu sistem gereksinimleri en az 2gb yazıyor bazı yerlerde 1 yazdığıda oluyor anlayamadım gitti en son 9 ay önce sürmüştüm termal macunu kurumuzmudur bilmiyorum birde bilgisi olan var mı bu macun tekno-sa da varmıdır varsa kaç liradır birde kesin olması lazım boşu boşuna macun almıyim he yardımlarınız için sağolun