öncelikle merhaba demek istiyorum chip online ailesine yeni katıldım.. benim sorunum işlemci fanı 2000 küsür devirde çalışıyor birkaç ay önce 3900-4000 küsür devirlerde çalışıyordu işlemci sıcaklığım maşallah oyun oynarken 65-70 derecelere çıkıyor!! pc yide yeni aldım (yazın aldım)..
işlemci=core i5 750 1156 socket
fanı kendi orjinal fanı intelin
anakart=foxconn h55
arkadaşlar yardım edin sürekli işlemcimin ömründen yemek istemiyorum..
işlemci fanı düşük devirde çalışıyor yardım!!
normal sıcaklıkta odam 25 derece civarı
ne kadar yüklensemde fayda etmiyor en fazla max. 2100 devir daha fazlasını göremedim :) ama işlemci sıcaklığı uçup gidiyor 70 lere :)
Biostan fan ayarlarına gir ve speed i manual yap
yamyam auto olmasın o seçenek bios ayarlarından fabrika ayarlarına geri yükle de kaydet yeniden başlat yada fanSpeed gibi program kurdysan o da değiştiriyor olabilir programı kaldır bi dene olmazsa fan devir yapmıyor olabilir değiştrmen gerekr
orjinal ayarlarına geri döndüm bios u fabrika ayarlarına döndürdüm değişen bişey olmadı SS sonrada manuel e baktım ve birkaç kontrol yazısı vardı onları yazayım.
cpu smart fan control=enabled(manuele çevirdim disabled yazıyordu)
fan off temperature=?
pwm start temperature=?
start pwm value=?
slope pwm value=?
=bu değerleri kaç yapmam gerekiyor? son umudum sizsiniz inş. sorunum çözülür bıktım artık 1 aydır böyle oyun bile oynayamıyorum !!!
he bu arada speed fan kuruluydu kaldırdım gene değişen birşey olmadı...
nasıl iş anlamıyorum işlemci fanı neredeyse kasa fanıyla aynı devirde çalışıyor !!!
temin aida extreme edition dan bir system stability yi başlattım 5 dk içinde işlemci sıcaklığı 70 dereceyi gördü fan ise aynı gene 2100 devir ...