İşlemci fanı ve termal ısı hk. acil yarım lutfen

Asilyurek
01-07-2009, 11:46   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj

Günaydın arkadaslar, 

Zalma Quad Core işlemci fanını kullanıyorum. 

İşlemcim Amd phenom II X 4 810 AM3 2.6 GHZ 6 MB Cache 

Güncelleme: Asilyurek (Dün 16:03)[resim][/resim]

Merhaba arkadaşlar

Üstte birinci resimde kullandığım işlemci fanı
ikinci resim de işlemci ve
üçüncü resimde fan kontrol ünitesinden gelen termal ısı kontrol probları var.
Sormak istediğim soru ben işlemcinin üzerine termal macunu sürmeden önce üçüncü resimdede gördüğünüz termal ısı problarının birini özel bantı ıle birlikte işlemcinin tam ortasına yapıştırdım. Sonra macunu işlemcinin üzerine sürdüm ve sonrada işlemci fanını taktım. Bu bağlantı biçimi doğrumu yoksa yanlışlık varmı ilerde sıkıntı yaratırmı. ilk defa taktığım için bilene sormak istedim cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.

Son Düzenleme: Asilyurek ~ 01 Temmuz 2009 15:51
Asilyurek
01-07-2009, 15:14   |  #2  
OP Üye
71 mesaj

Bu konuı ile ilgili olarak neden kimse birşey yazmıyor. arkadaşlar yardım lütfen doğrumu bağladım .

işlemcinin üzerine termal ısı probunu yapıştırdım işlemcinin tam ortasına üzerinede işlemci fanını taktım çalışıyor. Ama ilerde termal ısı probu işlemcinin üzerinde olduğu için zararlı olurmu. yada şöyle söyleyeyim nereye takmalıyım. 3 uncu resımde gordugunuz plaketlerin birini işlemcinin neresıne takayım ...

Son Düzenleme: Asilyurek ~ 01 Temmuz 2009 15:46
eRRhan
01-07-2009, 15:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
374 mesaj

Yüklediğin resimler gözükmüyor termal ısı plaketinide ilk defa duyuyorum heralde termal macun yerine kullanılıyor işlemci ısın normalse korkulcak birşey yok .

Asilyurek
01-07-2009, 15:44   |  #4  
OP Üye
71 mesaj

Isı termal değil yanlış yazmışım ısı propları fan kontrolcuden gelen 4 adet ısı probu var bır tanesı işlemci bir tanesı ekran kartı bır tanesı hard disk diğerinide ben ram a taktım yanı ısı verilerini almak için. işlemciye taktığım dediğim gibi fan ıle işlemci arasına macun surdugumuz yere  ısı probunun bırını koydum dolayısı ıle sıkıntı yaratırmı endişem bu yönde.

Isı probundan fan kontrolcuye gelen ısı verilerindede işlemci sıcaklığı en fazla 20 dereceyı gosterıyor. Ama everest programında 47 derecede falan kullanılmadığı zaman. aralarında dağlar kadar fark var. bende yanlışmı bağladım dıye soruyorum ama net bır cevap gelmedi.