Arkadaşlar yazın gelmesiyle beraber bilgisyardan ses gelmeye başladı tahminim işlemci fanından bu böle her yaz oluyo artık bu ses çok olmaya başladı ve beni acayip şekilde sinirlendiriyor. Hani fanı almamı tavsiye edersiniz
İşlemci Fanındaki Ses
kasa içi soğutmada marka olarak tercihim silverstone fanları hem sessiz hemde iyi bir soğutma sunuyor
cpu fanı olarakta zalman markalı fanlara bakabilirsiniz
eger uygun fiyat istersen Arctic Cooling oneririm. bazi urunleri diger markalarin neredeyse yari fiyatidir ve oldukca basarili. ama sen oncelikle sesinkaynagindan emin ol. gurultu; islemci, ekran karti yada kasa fanlarindan birisinden geliyor olabilir.
havların ısınmasıyla kasa içi sıcaklık da haliyle artmakta ısı artıncada fanlar daha hızlı çalışmakta öncelikle soğutuvunu tozlardan artındır temizleme spreyleriyle pc satan mağazalarda vardır onlarla fanları da temizle fan sesi bir miktar azalacaktır
eğer fan takviyesi yapacaksan egemengiganın verdiği linke bakabilirsin
bu arada ben soruya yazdığımda egeminin yazısı yoktu demek aynı yazdık
ekran kartı onboard ses ondan değil tek şübe işlemci fanı kalıyor. marka bilgisayarlarda genellikle öle oluyor
evet erkanc unuttugum bir noktayi hatirlatmis. kasa ici sogutma sisteminde onemli benim kasada toplam 4 fan var islemci anca 30 derece.
en az 3 fan varsa ısınmaz makinen
tek fan var birde işlemci ile iki oluyo ama birde işlemcinin üstüne gelen yerde kapakta boşlk var ama gene acayip şekilde ses geliyo yeni bir işlemci fanı almak gerek marka bilgisayarlarda hep yapıyo bunu
bende parlarin fanlari haric sadece kasaya montajli 4 fan var. neyse. kesin islemciden ise verdigim linkten islemcine uygun turden sogutuculari bulabilirsin. ben AC yi oneriyorum yine de. 55-60YTL ye cok etkili sogutma.
işlemci fanını değiştirdiginde bile ses geliyosa PSU'nun ıcındekı fan bozulmuş yada kırlenmiştir. Bİrde vidalarını tam olarak sık gevşemiş vidalarda ses yapar.
bence termal macunu da yenile vidaları sök iyice sıkıştır
birde 10 dolara fan al tak tamamdır.
macun iyice erimiş birde psu içindeki fanmı ora nere
Malum sıcaklar geldi doğal olarak CPU da yüksek ısıda calısıo bende de aynı problem war dı ac kasasnın kapağnı hem ıcersi soğuyo kasanın bölece işlem ci fanını daha düsük rpm de döüyoo cok ses cıkarıyo sa arctic cooling öneririm.Ha bide fanı temizle büyük faydasını görürsün