İşlemci Hızım Az Gözüküyor. Lütfen Yardım

Erdem Akin
08-02-2016, 15:14   |  #1  
Erdem Akin avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2016

Asus k56cb modeli bir bilgisayarım var. İntel i5 3317U işlemcisine sahibim. 1.7ghz 4 çekirdek işlemcim var. Sorun 3-4 gün önce başladı. Bilgisayarda güncel olmayan ne kadar sürücü varsa güncelledim. Bilgisayarda bf4 guild wars 2 gibi oyunlarda hiç kasma yokken kasmalar başladı. Sorun ne diye arayıp dururken birşey bulamadım ve format attım. Eskiye geri döndüm. Formattan sonra düzelmemişti hala.

Geçenlerde bir sitede karşılaştığım bir program aracılığı ile işlemcimin hız değerini gördüm. Bir baktım 1ghz olarak gözüküyor ve pil modunu nasıl ayarlarsam ayarlıyayım bu değer değişmiyordu. Yani pc güç tasarrufu modunda da 1 ghz kullanıyor tam performansta da 1 ghz kullanıyordu. Biosa girdim bios uefi biostur. Biosta çekirdek ayarlarına erişim yok. Zaten çok fazla seçenekte yok. Boot seçeneği ve usb grafik kartı erişimler var onlarda da bir iki şeye erişim var. Sonra fark ettim ki biosum güncel değil. 205 sürümü var benim bios sürümüm 204 Güncelledim biosumu.

Girip baktığımda işlemci hızım 1.7 ghz gözüküyordu. Sonra sevinçle açtım oyun oynadım. Gece ise bf4 indirmek için açık bıraktım pcyi. Kapanmadı yani pc sadece ekran kapandı. Sabah geldiğimde bir baktım yine 1ghz olmuş. Tekrar biosa girdim deault çektim sorun düzeldi. Sonra 15 dakika guild wars 2 ye bi girdim çıktım. Yine 1ghz olmuştu. Yeniden başlattım biosa girmeden düzeldi. Kafasına göre davranıyor. Ama sürekli durmadan biosa girip default mu çekmem gerek. Yada sürekli restart mı atıcam her oyundan sonra.

Yok mu bunun kökten bir çözümü.
Araştırdım internette fakat sağlıklı bir çözüm yok.Bir kaç yerde bios ayarlarından cpu configrationa girip enabled yapın bir kaç değeri demişler. Fakat benim biosum da çoğu ayar gizli. Hiç bir ayara ulaşamıyorum.
Konuyu umarım doğru yere aç mışımdır.

İşletim Sistemi: Windows 10
Sistem Özellikleri:
Asus K56CB Laptop
İntel İ5-3317U 1.7Ghz 4 çekirdek İşlemci
6 GB RAM
Nvidia GeForce 740M

Son Düzenleme: Erdem Akin ~ 08 Şubat 2016 15:14 Neden: