Arkadaslar fx 4100 işlemci aldım üzerindeki orjinal fanı ile taktım kullanıyorum fakat işlemci bosta 50 derece yük bindiğinde ısı 84 ile 85 dereceye çıkıyor.Sizce normal mi bu ısı derecesi. Pc kapanma donma yada res atma da yapmıyor. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...
İşlemci ısınma sorunu
Speccy programının ekran görüntüsünü foruma koyarsan sevinirim.
speccy progrmını indirdim fakat lisans istediğnden kullana madım ama benim baktığım program aıda 64 extreme ordan bakıyorum olmazsa değiştirecem işlemci fanını şu anda boyunda ki 84 derece zararlı mı sitem için bilmiyorumda ama fanı en kısa zamanda değiştiricem
o dediğin senin standart bilgisayar masası kullandığın kasayıda bilemiyorum ama hiçbir zaman o uyduruk bilgisayar bölmesine kasanı koyma hava silikülasyonu asla olmuyor içinde. açık alanda dursun sağından solundan arkasından önünden hava akımı rahat geçsin. baya farkettirecektir ısısını ayrıca cpu fan olarakta HİMMETY' nin önerdiği fanı kullan kasanda 500 watt altı psu kullanma marka psu 80 plus olsun dandik psuların zaten kendisi aşırı ısı üretiyor yüke gelince. V e bir dip not asla bios ve windows ortamındaki ısı ölçen yazılımlara tam güvenme. 80 dereceli ısıya ulaşan bir bilgisayarın yan kasa kapağını ve soğutucusunu asla tutamazsın elinlen kapağı aç 80 derece dediğinde kendin bak eğer elinlen tuttuğunda metal kısmını fazla sıcak değilse zaten ısınma sorunuda yoktur.