selam arkadaşlar
şimdi ben bilgisayarıma yeni bi anakart aldım eski parçaların hepsini taktım bitek arkadaştan aldığım işlemciyle kendiminkini değiştirdim yanlız son zamanlarda pc 2-3 saat açık durduktan sonra bi anda kapanıyo kasanın kapağı açık kasada yüksek ısı hissedince parçalara dokınıyım dedim ekran kartına dokunamıyorum inanılmaz sıcak işlemciye zaten doknumıyorum fan falan var üstünde ama keran kartı ve işlemcinin etrafı ateş gibi dokununca elimde yanıyo çok çok sıcak speedfan diye bi program indirdim internetten yanlız nası kullancağımı bilmediğim için bişey yapamadım bios da fan control falan vardı onu disable yaptım gözüme bişey çarptı speedfan da cpu ısısı 90 derece falan yazıyo bağzen internette gezerken bakıyorum merak edip 105 e falan çıkıyo çoğunlukla 80 lerde size bi resim atim ordan görün solda fan1 29 rpm yazıyo altta bi tane daha fan1 yazıyo oda 2750 rpm civarı bişeyler yazıyo bu dönüş hızı heralde bunu artırırsam ısı düşermi ve bi problem olurmu ve nası hızlanıdırırm yada başka çözüm yolu varmı
şimdiden teşekkürler