selam.benim işlemci boşta 65 yükte 80-85 derecede fln çalışıyor.biostan baktım işlemci voltajı sabit durmuyor bi aşşağı bi yukarı oynayıp duruyor.sanırım bu nedenle çok ısınıyor.biosa baktım bulamadım,eğer bu nedenleyse nasıl sabitlerim cpu voltajını.değilse muhtemel nedenler nelerdir???
Sistem :
cpu : DualCore Intel Pentium D 935, 3200 MHz (16 x 200)
Anakart Adı Asus P5GZ-MX
ram : 2x2 gb ddr2 800mhz
ekran kartı : ati radeon x300/x550/x1050(rv370) serisi
acil yardım...
işlemci ısısı sorunu
o sıcaklık çok yüksek sen bıos a tekrar gir ve bütün ayarları default yap zannedersem ya f 6 dı yada f 5 e basınca eski ayarlara dönsünmüdiye sorar tabi anakart tan anakarta farkeder sen dediğimi yap birde işlemci fanına dokundun mu yani söküp takma filan oldumu yoksa uzun zamandır ellemiyormusun
default ayarına dondum demın degsmedı hcbıse
uzun zamandr dokunulmadı macun dısında baska bı sebepten olabılrmı?
voltaj sabıtlemeyı yapamıyorum bı fıkrın war mı?
voltaj sabitleme derken neyi kasdettin anlayamadım mesela bende cpu-z programıyla bakıyorum işlemcime bir işlem yapamdığım da 1.6 ghz kadar düşüyor normalde 3.33 ghz lazım oluncada kendi hızına çıkıyor e tabiykide 1.6 ghz deyken daha az güç harcıyor sen en iyisi bir de cpu-z programıyla bak masa üstündeyken bir foto çek bakalım
sanırım kasan marka bilgisayar hp uzun zmaandır kullanıyorsun ve bu değerler çok yüksek ilk önce macunu kontrol ettikten sonra soğutucunun işlemciye tam oturduğuna ve herhangi bacağın kırık olup olmadığına bakın.
bunun dışında eski miyadı dolmuş güç kaynaklarıda sebep olabilir bunu netten araştırıp görebilirsiniz.
voltaj sabitleme derken neyi kasdettin anlayamadım mesela bende cpu-z programıyla bakıyorum işlemcime bir işlem yapamdığım da 1.6 ghz kadar düşüyor normalde 3.33 ghz lazım oluncada kendi hızına çıkıyor e tabiykide 1.6 ghz deyken daha az güç harcıyor sen en iyisi bir de cpu-z programıyla bak masa üstündeyken bir foto çek bakalıselamlar senin işlemcin büyük ihtimalle yeni model, i3-i5-i7 seninkinin özeliği öyle.arkadaşın sorusuna gelince ;
senin işlemcin d935 in çalışma sıcaklığı 63-65 derece, sirkülasyon var mı? sistemin biryerlerine bir sorun var mı ? fanlar, macun, didik didik et sorunu bul yoksa yakın zamanla ciddi sorunlar oluşabilir.
kolay gelsin
evet haklısın benim işlemcim i5 ama o her işlemcide olmuyormuydu kardeş
İşlemci fanının tozunu toprağını bir temizle termal macunu değiştir macun artık ölmüş ve soğutucu tabanının işlemciyle teması kaybolmuş 85 derece sıcaklık aşırı bir değer yoksa cpu'ya yakında elveda dersin (kasa içindeki hava sirkülasyonunu sağlaman etkili olucaktır)
benim de uzun zaman aynı sorunla başım ağrıdı. tavsiyem, komple anakartını ve bütün parçalarını çıkart. sonra anakartın kasanın içinde değilken sistemini diz ve o şekilde çalıştırıp sıcaklığa bir bak. aynı sorundan muzdariptim bende hep işlemci soğutucusunu tam oturtamadığımdan sıcaklık 100 derece gibi görüyodum. normalde standartta işlemci en fazla 80 derece oluyo. hatta 80 dereceyi görmemeli bile.. 75 filan olunca reset atmalı. dediğim şekilde çıkart anakartını ve diğer parçalarını. hiç yoktan işlemciyi ve işlemci fanını anakart kasanın içinde değilken bağla. sorununun çözüleceğini umuyorum.
Biostan işlemci voltajını düşür.
Fanı temizle.
Termal macunu yenile..!