merhaba
ben speed fan kullanıyorum
işlemci ısım hep 50nin üstünde aux bazen 50 ye geliyor
işlemcimin ısını düşürmek için ne yapmalıyım biraz sizce
işlemci ısısı yükseliyor
50 yüksekmi zannediyosun :) işlemcinin modelini yazarsan daha iyi olurdu ama baq benim işlemcim
aslında termal macunu silip yazın kullandığımda 92C derteceyi görüyorum normalde 38 C derecede çalışıyo kısın yük altında 73C derece bence eğer işlemcin benimkindence normal ısısı eğer daha üst modelse 50C derece bence yine normal
Arkadaşım sana şunu kesin olarak söyleyebilirim speed fan doğru göstermiyor, benim işlemcimi'de öyle gösteriyordu. Bende önce sistemi default yaptım çünkü q6600 overclock ile 3000 mhz'de gidip çalışıyordu,sonrada gidip termaltek bigtyphoon satın aldım. Baktım değişen bir şey yok,kendi kendime ya bu soğutucu bir işe yaramıyor diye söylenip makine ile uğraşırken aklıma lazerli infraret termometre geldi. Bir ara koçtaş'ta görüp meraktan almıştım, onunla ölçtüm 16 derece fark vardı. Amerikan malı 1. sınıf hassasiyetli sadece 1. derece sapmalı termometre 16 derece fark gösteriyordu, speed fan'ı kaldırmadan soğutucuyu söktüm ve açtım açılır açılmaz yine aynı değer. Ne yaparsan yap ya 73 yada 75, benim anakart asus pro5 bende cd'den asus probe'u yükledim speed fanı açtım speed fan 75 asus 51 diyordu. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama speed fan doğru göstermiyor, bildiğim kadarı ile sıcaklık değerini anakarttan alıyor ama nasıl farklı oluyor anlamış değilim. Çünkü speed fan bir yazılım ve sıcaklığı ancak bir donanımla ölçebilirsiniz,yani termocuple ile ölçülebilir'ki bu'da anakartın kendi üzerinde olan bir parça ama nasıl sıcaklık değeri farklı oluyor anlamış değilim.
yakıcaksınız işlemcileri, 73 / 92 derece ne öyle. yaz ayları gelince yük binince dahada fazla artış olur. kasa içini açıp tozunu toprağını al, işlemci soğutucusunun bakırları arasındada toz pek olmasın. ayırca fan kanatlarındaki toz birikintilerinide temizle ve öyle dene, macunu bi kere güzel sürersen öyle kolay kolay bi halt olmaz ona, zırt pırt kurcalamaya gerek yok. soğutma genel olarak fanın alaşımı ve soğutma kapasitesiyle alakalıdır zaten. kasa içi havalandırmanda çok önemli, iyi bir hava akışı olmalı(temiz ve bol hava girişi ayrıca mümkünse arka tarafta ufak bi hava çıkışı). bunlar olmazsa istediğin kadar macun yenilesende toz-toprak alsanda birşey pek değişmez. son çare ekstra soğutucu deneyebilirsin(memnun kalmazsan ki 50ye normal diyorsan benim öneriler sana yeter).
elazigliyakıcaksınız işlemcileri, 73 / 92 derece ne öyle. yaz ayları gelince yük binince dahada fazla artış olur. kasa içini açıp tozunu toprağını al, işlemci soğutucusunun bakırları arasındada toz pek olmasın. ayırca fan kanatlarındaki toz birikintilerinide temizle ve öyle dene, macunu bi kere güzel sürersen öyle kolay kolay bi halt olmaz ona, zırt pırt kurcalamaya gerek yok. soğutma genel olarak fanın alaşımı ve soğutma kapasitesiyle alakalıdır zaten. kasa içi havalandırmanda çok önemli, iyi bir hava akışı olmalı(temiz ve bol hava girişi ayrıca mümkünse arka tarafta ufak bi hava çıkışı). bunlar olmazsa istediğin kadar macun yenilesende toz-toprak alsanda birşey pek değişmez. son çare ekstra soğutucu deneyebilirsin(memnun kalmazsan ki 50ye normal diyorsan benim öneriler sana yeter).bilgisayarlar cpu belli bi ısıya gelince aniden gücü keser öyle işlemcinin yanması 5 dk lık iş değil
ayrıca sorunu çözdüm termal macunu kurumuş yardımlar için teşekkürler