arkadaşlar resimde işlemci(cpu)sıcaklığı 64 derece gözüküyor.bu sizce normalmi.ısıyı düşürmek için ne yapmalıyım.?
İşlemci ısısı
- 1
- 2
boştayken 64derece hicte normal degil, öncelikle kasanın icini acıp adam gibi tozunu topragını al. kactane ne sekilde fanın var bilmiyorum ama stok fan kullanıyorsan(kutudan cıkan islemci fanı) degistir thermaltake, coolermaster veya zalman gibi güzel bi markadan al senin cpu'ya uyanından. kasanın önüne veya yanına mutlaka ekstra fan koy yoksa, varsa onlarıda bi güzel temizle. ayrıca yine kasan cok dar havasız bi yerdeyse daha temiz ve kolay hava alabilecegi bi yere cıkart.
64 derece birçok işlemci için çokta aşırı fazla bir ısı değil.. fakat iyi bir ısıda değil..
Bunun için bilgisayarını bir Kompresörle temizleyebilir yada yeni bir sessiz fan temin edebilirsiniz. sessiz olması için DB i düşük fan tercih ediniz.
kompresörle bilgisayarınızı temizleme durumunda işlemci fanı dahil diğer fanların dönmemesini sağlayınız.. yani bir tornavida yardımıyla fanları sıkıştırıp o şekilde kompresör le temizleme işlemi yapınız.. aksi taktirde fan daha kötü duruma gelebilir.. temizleme işlemini yaptıktan sonra fanı düzgünce yerinden çıkartıp üzerinde olan termal macun u temizleyip yeni bir termal macun sürmenizinde faydası olabilir.
ek olarak işlemcinizi normal üstü kullanan kötü amaçlı kulanan bir yazılım işlemciyi fazla kullanarak yüksek ısıya neden olabilir..
(trojan,spam, virüs vb.) Bilgisayarınızı iyi bir taramadan geçirmektede fayda var..
masa üstünü ve başlat menüsünden kullanmadıklarını çok gerekli olmayanları kaldır pc de çok fazla aktif program varsa onları kapat örneğin oyun oynarken net bağlantını kes kasa fanların yetersizse ilave yap fanların önünün kapalı olmamasına dikkat et kasanı hava sirkülasyonu yapabileceği şekilde konumlandır
fanları temizle kasanın içini temizle bağlantı kablolarını demet haline getir hava dolaşımını engellemesinler
bnm cpu boştayken 30 derece yani bir intel stok fan aldım15 liraya sessiz ve gayet yeterli soğutma sağlıyor fanlar zamanla performansını kaybediyor yenileme zamanı gelmiş seninde
kasanın tozunu al fanları temizle termal macuna bak kurumuşsa temizle sonrada yanisini sür
iyi bir işlemci fanı al,kasanın yan kapağını aç,1-2 tane kasa fanı ekle ve gereksiz programları kaldır
Benimki şu an 60 gösteriyor ordaki fan ayarlarından manueli seç fan biraz sesli çalışır ama soğutur.
evet arkadaşlar.işte chip forum farkı bu olsa gerek.10 dk içinde 3 cevap geldi.anlaşılan haftasonu pc yi adamakıllı bi bakımdan geçiricez.cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
AcuNeTiXBenimki şu an 60 gösteriyor ordaki fan ayarlarından manueli seç fan biraz sesli çalışır ama soğutur.fan zaten manuelde ve 100% sınırında.ayrıca fanlar 2800 devri pek geçemiyorlar.demek ki esaslı bir temizlik yapacaz.hepinize tekrar teşekkürler...
en iyi yapacağın iş fanı yerinden tamaen sök bakıra benzer birşey var onu sök içi elektrikli süpürge gibi pistir ve tıkanmıştır iyice suda yıka tertemiz olacaktır ilk aldığın gibi..hersene uygulamanı tavsiye ederim çünkü çok toz dıluyo ve tıkanıyo
eski fanlar 2800 ü geçiyo bende intelin eski bi stock fanı vardı büyük olanlardan lanet fan 4300 devrin altına inmiyodu bende değiştirdim kafa şişiriyodu düşürnce devri soğutmuyodu üstelik. kanatçıkların yapısından kaynaklanıyomuş
ben bu sıcak yaz günlerin de ayda bir temizlik yapıyorum yüzeysel fazla didiklemeden eğer yapmassam daha çok uğraşmam gerekiyo sonra sık sık temizlemekte yarar var 10 dk lık iş erinmeyin yapın
qazxarkadaşlar resimde işlemci(cpu)sıcaklığı 64 derece gözüküyor.bu sizce normalmi.ısıyı düşürmek için ne yapmalıyım.?64 derece gayet normal bir sıcaklık.Sana yanıt gönderen herkesin PC'sindeki işlemci sıcaklıklarının bunun altında olmadığına,belkide daha yüksek olduğuna inanabilirsin.Hiç bir problem yok.Gayet normal.
Arkadaşlar bu yazıyı okuyunca biraz edişelendim çünkü benim evdeki masaüstü bilgsayarın iç sıcaklığı 42 derece çekirdek sıcaklığı 88 derece gösteriyor.
İşlemci P4 3,06 ghz anakat msi sıcaklığı ölçen programda msi ın kendi programı PCalert program sadece sıcaklığı gösteriyor herhangi bir müdalede bulunamıyorum...
Şimdiden yorum yazan arkadaşa tşk.
termal macun nedir?
kasanın neresinde olur?
yenilemem gerekiyorsa nerden temin edebilirim?
http://www.sanalmarketim.com/_prod/_img/m/TermalMacun.jpg
Termal macun böyle bişey.
İşlemciyle soğutucunun arasına sürülür.
Bilgisayarcılarda olur.
Ben 4000 devir yapan fan bile görüdm stok. Eski 90nm ve üstü işlemciniz varsa o kadar da sorun değil onlar 105 e kadar çalışabiliyor ama yine de iyi değil, stabilite düşüklüğüne yol açar.
50-60 ytl ye alacağın fanlarla çok başaralı bi soğutma yapabilirsin, daha üstünü aldığında overclock bile yapmanda sakınca olmaz.
Boşver overclock falan diyosan bile, fan alman daha az ısınan bir işlemciyi ve daha yüksek stabiliteyi sağlar. 88 derece aslında çok, eski bi işlemcin olsa bile maksimum 80 olmalı. Boştakyen de 60 maksimum.
mustafa91 AcuNeTiX ikinize de teşekkürler.
hafta sonu denicem sonuçları yazarım.
AcuNeTiXedit:bu link baya faydalı oldu en kısa zamanda denemeye çalışıcağım
Evet işte buraya bakarak kolayca uygulabilirsin ;ben ilk yaptığımda zor bişey sanmıştım ama kolaymış
ilgilendiğin için teşekkür ederim.edit:
biraz daha incelediğimde bunun 8-10 derece düşürceğini yazdığını gördüm buda çekirdek ısısını 80 dereceye çekebilir ama sanırım bu sıcaklık bile çok yüksek
acaba diyorum program mı bozuk başka çekirdek ısısını ölçen program tavsiye edebilir misiniz?Son Düzenleme: Dr. Strangelove ~ 07 Ağustos 2008 17:48
tesisatcimasa üstünü ve başlat menüsünden kullanmadıklarını çok gerekli olmayanları kaldır pc de çok fazla aktif program varsa onları kapat örneğin oyun oynarken net bağlantını kes kasa fanların yetersizse ilave yap fanların önünün kapalı olmamasına dikkat et kasanı hava sirkülasyonu yapabileceği şekilde konumlandıroyun oynarken interneti kesmek mi?
fanları temizle kasanın içini temizle bağlantı kablolarını demet haline getir hava dolaşımını
İyi de çoğu insan oyunları internet üzerinden oynuyor..Eğer keserse ne oynayacak üstelik internet bağlantısının sıcaklığa 1 C bile atkisi olmuyor...
- 1
- 2