arkadaşlar işlemci kullanımı %50 nin altına düşmüyor virüs taramasıda yaptırdım birşey çıkmadı explorer exe den kaynaklanıyor görev yöneticisinden görüntü ekledim yardımcı olursanız sevinirim[/URL] [URL=http://g.imageshack.us/img94/ekranalntsbt.jpg/1/]
işlemci kullanımı
Sık sorulan sorularda cevapladık.abi sık sorulan sorularda şu yazıyor Windows 7 aşırı CPUkullanıyor, kasıyor ne yapmalıyım, sorun nerede?
İlk olarak ProcessExplorer ile Bu sorun genelde eski BIOS’lardan veya eski sürücülerdenkaynaklanır. İlk olarak BIOS güncellemesi yapın. RAM miktarınızın 1 GBolduğundan emin olun. Varsa en güncel yonga seti sürücülerini indirin.
1. si bios um güncel
2. si ram 3gb
3. olarak ProcessExplorer bu programı indirdim kurdum ama ne işe yarıyor nasıl kullancam bilmiyorum
bu sorunu bugün vermeye başladı yaklaşık 4 aydır windows 7 kullanıyorum. yardımlarınız için teşk ler
şimdi çözdüm sayılır bilgisayar flv uzantılı dosyaları görünce böyle yapıyor masaüstünde flv uzantılı video vardı onu sildim sorun ortadan kalktı bs playerla k lite codec çakışıyor galiba yardımların için teşekkür ederim
olur böyle sorunlar o yazılımları üretenler bakmıyorki ne nerede nasıl çakışır diye kafalarına göre hergün bir firma çıkıp mantar gibi player çıkartıyor çıkartırkende uyumluluk testlerini tam olarak yapmıyor sorunun temeli bundan ibaret bence. yoksa win7 de sıkıntı yok birde flas ağırlığı çok yüksek siteler ve sadece flash üzerine kurulu oyun oynarsan yine cpu kullanımı tavan yapıyor.
sırf bu tür çakışmalar yüzünden tek player kullanıyorum (gom player)
bende sadece k lite codec kullanmak isterim tek program işimi görsün diye ama bazı çift sesli filmlerde sorun oluyor media player
üstelik bs playerda k lite codec de güncel bu sorunu hala çözemedim flv dosyalarında yapıyor sorunu your unistal ile ikisini kaldırdım tekrar kurdum ama değişmedi
kardes bendede aynı sorun vardı.sebebini buldum , nero 7 yi kurdum.bu meret sistemin altında işlemcinin üzerine çöküyomus.
pc boştayken yüzde 55 kullanıyodu tabi sıcaklıkta 50 den asagı inmiyodu.
msconfigten neroyla ilgili herseyi deaktif et kpat.
ayrıca ; windomws 7 işlemciye yüklenmiyo.
ben bu olayı çözdüm.
speedfan posu kullanırım hep.sıcaklık konusunda hassasım.
gecen win7 ye gectim.
ve sıcaklık degerlerimi karşılaştırdım inanılmazdı.
win 7 xpden kat be kat hızlı ancak işlemci ve ram üzerine kurulu bi sistem digil.
tüm görsellikleri ekran kartı üzerine yüklüyo.
bölece işlemci ve ram rahat calışıyo dolayısıyla donmalar olmuyor.
xpde benim ekran kartım 20 derecedydi hiç şaşmazdı.
win7de 40 dereceden asagı düşmüyo düşün.