Merhaba arkadaşlar.Bİlgisayardan her konuda anlıyorum.Bi şu o.c'ğu çözemedim.Şimdi bende gigabyte G41-combo anakrt var.Ram'lerim 4 GB DDR3 1333Mhz 2*2 GB CL9 Dual kit .İşlemcimde Q8400 (2.66 Ghz , 1333Mhz FSB , 4MB ön bellek) . Ben o.c yapmak istiyorum.Yalnız şöyle bir sorun var.İşlemcimin bilindiği gibi çarpan kilidi kapalı.O yüzden fsb'yü yükseltiyorum.Standart hali 333 iken ben 380 yaptığımda o.c fail hatası veriyor. (333*8 = 2664 Mhz - 380*8=3040 Mhz ) Tamam 380 olmasın 350 bile olmuyor.Neden böyle anlamadım.Yardımcı olabilir misiniz?
İşlemci O.C sorunu...
- 1
- 2
erşah senin işlemcinin carpan kilidi kapalı olmaması gerek seninkini carpanı 8 benimkini 7,5 ve bu değeri ben değiştirebiliyorum senin değiştiremiyormusun ??
Ya saint kardeş denemediğim yol kalmadı şu iki gündür.Sonunda pc reset atmaktan hata verdi.DVD'yi takıp sistem onarmadan pc'yi düzelttim.Voltajla alakası yok.Ben 3.0 olsun yeter diyorum.Ama anakrt ne hikmetse 2.74'ün bir mhz üstüne çıkıncaa o.c fail hatası veriyor.Bios güncelledim.Güç kaynağım biraz eski ama fps 400W .Güç kaynağından olduğunu sanmıyorum....
Belki Faydam Olur
[email=info@gigabyte.com.tr]info@gigabyte.com.tr[/email]
güç kaynağından değildir bende amd 7750 b.e kullanıyorum 2,7 3,2 oc. yaptım ve 0,+25 gerilimden 0,+100 çıktım ve o an randıman yakaladı. intellerle hiç o.c denemesi yapmadım. farklılıklar vardır ama acaba söylediğinize göre bi sıkıntı var gibi duruyor.
Galiba ben sorunu buldum.Benim anakart max. 1333 Mhz fsb destekliyor.Eğer işlemcinin hızını 3.04 Ghz'e çıkarırsam fsb ortalama 1500-1600 seviyesine geliyor.Ama öyle olsa bile niko6185 işlemcisini nasıl o.c etti ? Onun anakartıda max. 1333Mhz fsb destekliyor...Ya anlamadım arkadaşlar vallahi.Şimdi kasayı camdan aşşağı atcam sinirden...
http://intel.pclabs.com.tr/19/in ... 8300-ile-overclock/Aynısını yapıyorum kardeş.Sistem açılmıyor.Fişini çekip biosu resetleyince açılıyor şerefsiz makine.bu video daki q8300 overclock unu
ben yanlış anlamadıysam anakartın 1333 mhz ram desteği var ve işlemciinin hızını arttırnca da ramlerin mhz side yükseliyor ve pc açılmıyor eğer bu noktaya kadar doğruysa aynısı benimde başıma gelmişti işlemciyi arttırıp ör:2.80 ghz den 3.20 ghz yaptığımda atıyorum 1333 mhz olan ram lerimde 1600 mhz olduğu için pc açılmadığından bende işlemciye dokunmadan ram lerin mhz sini düşürüyordum ve o.c yapmıştım öyle sende de böyle mi oluyor
valla hocam bende eskiden feel kasa vardı i5 işlemci gts 250 vardı işlemciyi 3,33 ghz idi ben 3,60 yapınca pc açılmıyor yada mavi ekran hatası veriyordu açılırsada bıos default olup açılıyordu daha sonra 875 W termalteka alınca işlemcimi 4.5 ghz e çıkarabilmiştim sana tavsiyem daha yüksek bir güç kaynağıyla denemendir
Güç kaynağıyla ne alakası var kardeş ben onu anlamadım.İşlemcim 95W güç tüketiyor.Ekran kartım 90W tüketiyor.Etti 185 W. 150 W'ta diğer bileşenler kullansın eder 320-350 Watt. + - 30 W ta güvenlik payı koydun mu eder 380 watt.Bende 400Watt var.Gerçek FPS 400 watt....
erşah arkadaşım benimde sorunum ne biliyomusun işlemcim 3,ghz iken fsb 1600 oluyor max ben işlemciyi 3,3 ghz yaptım ve fsb 1760 oldu ama internet calışmıyor ağ bağlantıları calışmıyor fsb 1630 değerni gecince bence anakartından kaynaklanıyor olabilir olabilir bu arada psu ile bi alakası yok ben işlemcimi 300 watt dandik psu ile yine aynı hıza cıkarmıştım şu anki psu m high power 450 watt ve bu psu takınca sistemim nednse daha az ısınmaya başladı eskisi 300 watlığa göre daha performasn kazandı sistem
belemiyorum haklısın ben sadece başıma gelen bi olayı anlattım neyse belkide anakartın o.c için o kadarda iyi bir anakart değilse bundan da olabilir başka birşey aklıma gelmiyor veya aynı anakarttın o.c ile ilgili bir video sunu bulursan belkide bıos da bir ayarla o.c oluyordur.düşük bir ihtimal olsada
Eğer anakart ile verilen CD içindeki programları yüklediysen atheros ethernet ve vga dışında ne varsa sil sonra gir bios,a ve tüm herşeyi default yap sonra gerekli ayarlamaları yap(tarih-saat gibi) sonra bios menüde işlemciyi 333 yaptığın yerin aşağısında DRAM Performans Control bölümünde System Memory Multiplier yeri var orda SPD ayarını 4,00C getir ve sonra hiç bir yere voltaj vermeden sadece Clock Chip Control bölümünde CPU Host Frequency (MHZ) yerini standart 333 olan yeri ufak ufak en son anakartın sana voltaj ile ilgili uyarı verene kadar gidebilldiğin yere kadar git sonra zaten artık voltaj vermen gerektiğini anakart sana söyleyecektir ayrıca anlamadığım bir şeyide sorayım ? neden sen kasanın içinden bios pilini çıkartarak bios reset atıyorsun anakartta zaten Dual Bios var ve otomatik olarak her hangi bir hatada sağlam olan bios,u geri yüklüyor senin dışarıdan her hangi bir müdahale etmene gerek yok ?
Jubei76 , kardeş senin dediğin yollarlada olmadı.Anakartı atıcam.Ayrıca ben şu ana kadar hiç bios pilini çıkarmıyorum... Buyur fotograflarıı
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/28/2389.jpg
CPU Clock Ratio şu anda 8 X, o 9 X oluyormu ayrıca senin işlemcinin standart voltajı nedir ?hayır jubeı o işlemcinin max carpanı 8 dir 9 olmaz voltajlada bi alakası yok bence 2,66 dan 3 ghz hızına cıkmak ıcın ben işlemcime voltaj vermeden 3,5 ghz de bile acılıyo sistem q8300 işlemcim max carpanı 7,5
hayır jubeı o işlemcinin max carpanı 8 dir 9 olmaz voltajlada bi alakası yok bence 2,66 dan 3 ghz hızına cıkmak ıcın ben işlemcime voltaj vermeden 3,5 ghz de bile acılıyo sistem q8300 işlemcim max carpanı 7,Arkadaşın bilgisayarda çok rahat şekilde 3,2Ghz ve üstü kullanabiliyor ama ben hiç bakmamıştım anakartta bios ayarlarına ,yani anlatmak istediğim aslında seninde bildiğin gibi senin işlemci çok rahat bir şekilde 4,00Ghz ve üstüne çıkabiliyor ama senin daha 380X8=3040Mhz,de takılman gerçekten ilginç ?
Anakartın O.C. yeteneği kısıtlı diyecem ama biliyorumki anakartın O.C. konusunda bi sıkıntısı yok. O.C. ile ilgili ne gerekli ise hepsi bios menüde var ?
Mutlaka kullanıcı olarak(yani sen oluyorsun bu) yapmadığın bir şey var yoksa hem işlemci hemde anakart O.C. için yeterli bir ikili.
inan senden çok ben istiyorum işlemci hızını en azından 3,8Ghz yapabilmeni,bios menüde biraz daha ayar yap mutlaka olacaktır çünkü herhangi bir engel yok aslında O.C. olmaması için.
valla bende stock fan var stock fan ile 3,2 ghz üstüne cıkınca ısınma sorunu cok oluyo normalde olmuyoda oyun oynarken oluyo extra fan alırsam iyi bi soğutucu işlemcimi 3,5 ghz yapcam cok rahat voltajsız cıkıyor erşah arkadaşım eğeğrki anakartın ayarları ile alaklı ise anakrtından bios bilini cıkar ve fabrika ayarı olsun sonra tekrar dene bak ne olcak
Ya kardeş vallahi herşeyi denedim.Olmuyor.Yapcak bişey yok.İşlemci hızını 2.74 Ghz yapıyorum.Sorunsuz açılıyor.2.75 yapınca önceki sayfada verdiğim fotoğraftaki hata meydana geliyor.Vallahi anlamadım.Ya bir kaç forumda daha gördüm.Q8400 işlemciyi rahatlıkla 3.5 Ghz'te kullanıyorlar.Ben bırakın 3.0 Ghz'i 2.8 Ghz'e bile çekemiyorum.Eğer bildiğiniz bir şey varsa ya da yapabilecek olan varsa lüüütffeeenn yardım etsin.
- 1
- 2