Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Siteye yeni üye oldum. Sanırım konuyu yanlış yere açmadım.
Ben eski bi pc kullanıyorum. Yıllar önce aldığım anakart ve işlemcim halen duruyor. Çok oyun manyağı birisi değilim. Sadece League Of Legends oyununu oynuyorum. Ancak sistemim biraz eski olduğu için sorunlar, ağır çalışmalar, oyuna çok geç girmeler gibi sorunlar yaşıyorum. Ucuz yollu ancak sadece League Of Legends oyununu rahat bir şekilde oynamayabilmek adına elimi cebime atıyorum. Bu aşamada ilk önce işlemcimi değiştirmek istiyorum.
Anakart : Gigabyte GA-P43-ES3G
İşlemci : İntel Pentium 4 3.00 GHz
Ram : 1 GB 667 MHz (Ancak 2 GB lik daha Ram siparişi verdim. Toplamda 3 GB Ram)
Ekran kartı: Asus EAH 3650 1GB 32 Bit (Ekran kartımda iyi sayılmaz. Sonraki aşamada da bunu değiştireceğim.)
Son olarakda 80 GB lik harddiskim var.
Şimdi soruma gelecek olursak: Biraz araştırdım. Benim anakartım Core 2 Extreme/ Core 2 Quad/ Core 2 Duo/ Pentium Dual-Core işlemcilerini destekliyor. Yani İntel Core İ serisinden herhangi birini kullanamam bu anakart üzerinde. Size sorum bu işlemciler üzerinden hangisini tavsiye edersiniz ? En ucuz fiyata (Öğrenciyimde) en yüksek performansı hangisinden alabilirim ? Ve başta da belirttiğim gibi. Sadece L.O.L oyununu rahat ve akıcı oynamak istiyorum. Çok yüksek özelliklere sahip parçalarla akıcı oynanabilen yeni nesil oyunlarda gözüm yok.
Teşekkürler..
Düzenleme : İşlemciye ayrılacak bütçe 100 - 200 TL