2000 yılı yapımı olan bir bilgisayarım var işlemcisi
intel celeron 850
ram : 128 mb
cache ö.b. : 512 kb ve 20 gb sabit diski var bu aralar bilgisayarıma bir sabit disk bakıyorum ama bir sitede gördüğüme göre sabit disklerin işlemci ile uyumlu olması gerekirmiş. bu doğru mu ? yani ben isteddiğim sabit diski bilgisayarıma koyamazmıyım ?
İşlemci Sabit Disk uyumu
http://inceleme.gittigidiyor.com ... sabit-disk-68299-s1
buna bakmıştım ama olurmu ? pata girişli derken bildiğimiz ukablo girişiyse bunun yandan girişiyle aynı
uzun lamasına bi kablosu var.
Bu sistemde ide giriş vardır.
Kasa acabilme ihtimaliniz varsa bi açın bi bakın sata diye bi giriş varmı ekrna kartının çaprazında olur sağ altında.(Genellikle) Varsa sorun olmaz takarsınız her türlü. Ama eğer kasanızda ide varsa onu takamazsnız.
Ide girişli bi harddisk lazım. Ide girişi bu arada şöyledir Harddiskten anakarta böyle gepppgeniş bi bişey gecer kağıtımsı böyle veya 40 tane kablo birleşmiş gibi ama yanyana. Öyle bişey :)
Hah işte kablosu bu ide, anakart 2004 yılında değiştirilmişti ama sata olması lazım bana böyle bir örnek sabitdisk bulabilirmisiniz ?
Anakartın markası azza, Azza virtual main boards yazıyor .
Bu sistemde ide giriş vardır.Daha bu sabah açtım bilgisayarı dediğiniz gibi ide girişli tamam o zaman peki ide girişlilerde eskide kaldığı için böyle 250 - 500 gb lik bulabilirmiyim ?Kasa acabilme ihtimaliniz varsa bi açın bi bakın sata diye bi giriş varmı ekrna kartının çaprazında olur sağ altında.(Genellikle) Varsa sorun olmaz takarsınız her türlü. Ama eğer kasanızda ide varsa onu takamazsnız.
Ide girişli bi harddisk lazım. Ide girişi bu arada şöyledir Harddiskten anakarta böyle gepppgeniş bi bişey gecer kağıtımsı böyle veya 40 tane kablo birleşmiş gibi ama yanyana. Öyle bişey :)
azza:S İde ise İde uretilmiyo diye biliyorum bilgisayarın yeniden toplanması lazım 400-500tl buttceye daha iyisini çıkarabilriz:D
Tamam o zaman yarın açar tekrar bakarım sata yazısı ararım bugün içini temizlemek için açmıştım aklıma geldi değiştireyim dedim, eğer sata varsa ben mesaj atarım bu arada yanlış hatırlamıyorsam harddiske 2 kablo takmıştım biri bu ide kablosuydu deiğeride bunun onda biri kadar bi kabloydu ...
çok teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldunuz gece gece yorduk ama :D
İdeler performanssızdır ama 320gblik varmış takabilirsiniz.
Veya en iyi yol. Performansa önem vermezseniz yani hızına. Harici harddisk.
Arkadaşta ide vardı . 80mb okuma 9mb yazma bende sata var 120mb yazma 110 mb okuma(yanlıs hatırlamıyorsam veya cok cok az altı.)
Okumaları fena değilde yazmaları cok zor. Kopyalamanız cok uzun sürer.Usb harddisklerle (Flash değil tasınabilir hardisk) Daha iyi performans alırsınız ideden