7750 200 mhz artırıp 2.9 ghz yaptım bosta 42-45 oyun oynarken 50 56 derece normalmi sıcaklıklar
bide ekran kartım 9500gt onun sıcaklıgıda 46 derece fln
İŞLEMCİ sıcaklığı 7750
işlemci sıcaklığı 60 dereceyi geçmemeli ekran kartı ısında normal
yani sınır 60 derecemi 56 57 olunca normalmi oluyor
galiba fanı değişmeliyim
pardon BUYUK BİR HATA YAPTIM amd overdriveden baktım sıcaklık su anda 25derece
ben anakrtın gıostergesinden baktım orda yazıyo 43 diye su an ama amd overdrive 25 yazıyor amd doğru olan galiba ama emin değilim
Yaptığınız oc işlemi çok büyük bir artış değil.Zira 2.7 ghz den 2.9 yapmışsınız.Oc işlemini yapmadan önceki ısı değerleri ile aynı mı?
2 derece fln oynadı ama dedigim gibi hangisi doğru bilmiyorum overdirve 25 diyo anakrt 45ayrıca cpu voltajı 1.35 normalmi
stok fan var ise voltajla fazla oynamayın.Hatta hiç oynamayın.Voltaj vermedende 3.0 ghz yi görebilirsiniz.Orthos programıyla bir test edin isterseniz.
zaten vermedim voltaj benim sordugum normalmi hani baen yanlıs voltaj gidiyoya ondan dedim
Biosda yazması gerekiyor normal voltaj değeri eğer öyleyse normaldir.
hardsikimde 52 derecede cok değilmi yaa?
amd işlemciler için normal şartlarda maksimum ısı değeri 35'i geçmemelidir. toxic intellen karıştırma işlemcileri intel sobadırda amd ısınmaz. benim ksada fan man yok sadece işlemci fanı çalışır vaziyette 4 dereceye ulaşamıyor kapaklar açık. yalnız antalyada gölgede 40 dereceyi vurdumu 57 dereceye kadar çıktığını gördüm oyun oynanınca 6 saaat aralıksız. aynı makinadan birde istanbula yolladım en fazla 29 derece boşta iken yük altında 42 dereceyi geçmiyor klimasız ortamda. klimalı ortamda zaten boşta 18 dereceye kadar düşüyor ısı yükte 37 derecelerde geziniyor.
senin ısı sorununa gelince sebepleri
psu yetersiz olabilir dandik 300 wat psular bir işe yaramıyor
kullandığın kasa içindeki hava silikülasyonu yetersizdir
bu 2 sebep dışında kullandığın anakart modeli belki sorunlu modelde olabilir ne kullandığını belirtmemişsin epoxların bazı modellerinde açar açmaz 58 dereceyi geçiyor7750ler sebebi anakartlardan olabilir bazen.
Sizin işlemciniz için kritik sıcaklık 73 derece. 55 dereceyi geçmedikten sonra sorun yok. Fakat öneriler doğrultusunda işlemcinize daha serin bir çalışma temin ederseniz daha iyi olur.
sapphire 780g anakrt modelim ayrıca k. koprusu sanki yanıyor soğutucuya dokunamıyorum cok sıcak kucuk bi fan takıcaktım ustune buyuk geldi cok kucuk yapmslar 5 cm fln bide fan uflemelimi yoksa sıcak havayı dısarı mı vermeli sogutucunun uzerine koyacagım
http://www1.sapphiretech.com/dk/ ... erview.php?gpid=213
bunun sogutucusunun ustune takılcak fan bulamadım yardımcı olurmusunuz
kucuk fan nereden bulabilirim ve fan hangi tarafa hava vermeli sıcak havayı cekmelimi yoksa dısarıdan havamı vermeli
işlemcimi 3 günlük teste tabi tuttum 1.60 işlemcim 3.02 ghz de tam anlamıyla stabil olarak 75 dereceden yukarı çıkmadı vede hiç kasıntı olmadan bu sıcaklıkta bu hızda 3 gün dayandı sonra sıkıldım test etmekten yani işlemci 80 i geçmediği sürece sorun yok :)
kardeş hdd sıcaklığın biraz fazla.benim samsung hdd var.eskiden 40 ları geçiyordu.ama altına bir fan taktım normal kasa fanı.şimdi 20-22 arası geziniyor boşta.yük altında max taş çatlasa 35 derece.tavsiye ederim ucuz ve performanslı bi yöntem fan takmak.
hard diskin altına taktım bosta 35 oyunda 40 ı gecmiyo cogunlukla simdi iyi galiba ama anakrta bakıyorum speed fanla temp3 yazan bolge 51 55 derece o sıcak geldi bana k. koprusune fan takılmıs hali cıkaraınca oyunda 60ı geciyo