Arkadaşlar bugün Vatanbilgisayardan yeni bir kasa aldım. İşlemci olarak amd phenom II x2 560 modelini aldım. Stok fan yeteri kadar soğutmuyor diye ayrı bir fan alıp onu taktırdım. Kurulumu vs orda yaptılar eve geldim açtım işlemci çok ısınıyor. Boştayken bile 70-80 derecelerde daha bugün aldım işlemci yanıcak diye korkuyorum. Speedfan vs. programlardan %100 e getirdim tüm fan ayarlarını gene aynı. Neden oluyor bu napabilirim?
İşlemci sıcaklığı boştayken 70-80 derece arası
amd işlemciler öyle ben inteş kullanıyom 2,5 ghz işlemcim 3,06 ghz de stock fan ile yam yükte bile 60 dereceyi görmüyo
Yapabileceğim başka bir şey yok mu? Boştayken 80 derece görüyor oyuna girersem makine kitlenir heralde. Başka tavsiyesi olan?
amd ole dıye bı mantık acıklama varmı.adam fanda almıs ayrıca phenomlar aynıdır hep kardesım bende phenom x6 var stok falnla 3.2 de .38 cektım yukde 60 gecmedı senınkı anormal vatan gıt de bole bole deyıs ıslemcını 1 hafta dolmadan
amd işlemciler öyle ben inteş kullanıyom 2,5 ghz işlemcim 3,06 ghz de stock fan ile yam yükte bile 60 dereceyi görmünıko seni tanımasam inanacam da dediğine kendin bile inan mıyorsundur zaten amd işlemciler böyle hehehe kanka oruç başına vurdu galiba neyse konu sahibi arkadaşa diyorum vatan a git sorunu çözmeleri lazım
termal macum varsa elinde macunu yenile. yeni yenilendi diyosan fan tam oturmamış olabilir.
Sağolun arkadaşlar çözdüm gibi. Sistem ve güvenlik ayarlarından çalışma modunu yüksek performans olarak ayarlamıştım. Onu dengeliye getirince 46-47 dereceye düştü boşta iken. Düzelmese mecbur Vatan'a götürecektim.
nıko seni tanımasam inanacam da dediğine kendin bile inan mıyorsundur zaten amd işlemciler böyle hehehe kanka oruç başına vurdu galiba neyse konu sahibi arkadaşa diyorum vatan a git sorunu çözmeleri lazıkanka biliyon başımdaki sıkıntıyı aklım başımda değil bugünlerde o sıkıntı yedi beni
bilgisayara yüklü bazı programlardan da kaynaklanıyor olabilir
KULLANMADIĞIN VEYA NADİREN LAZIM OLAN PROGRAMLARI KALDIR ONDAN DA OLABİLİR...
BENİM PC 5 AYLIK SIFIR ALDIM İŞLEMCİ %100 CİVARINA ÇIKIYORDU.
NETİCEDE ÇAREYİ YÜKLÜ OLAN BİR PROGRAMI KALDIRMADA BULDUM ŞİMDİ MAŞALLAHI VAR.
ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYOR...