İşlemci Sıcaklığı Laptop Boştayken Fazla

CardRhyme
11-11-2021, 14:54   |  #1  
CardRhyme avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2021

Merhaba.
Dün Akşam 5 Dakika Bilgisayarımdan Ayrılmıştım. Bilgisayarımın Sıcaklığı ayrılmadan önce normaldi. Anormal bir şey hissetmedim. 5 Dakika Sonra Geldiğimde ise bilgisayarım kapanmış, üstüne çok sıcak bir haldeydi. O kadar sıcaktı ki, elimi bile değdiremiyordum. Kısacası 100 derece limitine geldiğini tahmin ediyorum. 100 Dereceye gelecek bir durumu da yoktu. Bluestacks çalıştırıyordum sadece. Açıkçası böyle bir sıcaklık.. Bilgisayarımda cyberpunk açsam bile bu kadar sıcak olmaz.

Sonra açtığımda CPU sıcaklığım hep bilgisayarım boştayken bile 60-70 derece arasında genellikle gitmekte. tarayıcıyı açınca bazen 80 dereceye bile çıkmakta. Çoktan RAM CPU v.b. kullanımıma baktım. Hepsi normal. 8GB RAM'ım var %60 civarında kullanım yüzdesi, i5 8th gen CPU'mun da en fazla %10. GPU da da anormal bir yüzde yok %1 civarı kullanımda oyun v.b. çalıştırmadığım için. GPU'm Nvidia mx250. İşletim Sistemim Windows 10 21H1 güncellemesi. CPU sıcaklıkları ile ilgili daha detaylı bilgi aşağıda yazdığım istatistik bölümündedir. Bilgisayarı1-2 saattir çalıştırıyorum 1-2 saatin maksimum ve minimum CPU sıcaklıkları aşağıdaki yazdığım istatistikte gözüküyor. Daha önce CPU sıcaklığım hiç boştayken bu kadar fazla olmamıştı. Aynı zamanda aida64 extreme gibi programlara da baktım. Öyle göze çarpacak bir şey göremedim.. Tarayıcı açıyorum, CPU'mun sıcaklığı 10 derece artıyor. kapatıyorum azalıyor..

Sizce ne yapmalıyım? Bilgisayar tamircisine götürmemi önerir misiniz? Termal Macunla Alakalı Bir Sorun ya da Fan ile alakalı bir sorun olmuş olabilir mi?

ISTATISTIK (Spam korumasından dolayı fotoğraf gönderemiyorum. Bu yüzden direk ortalama istatistiklerini yazdım.)
Minimum 36*C, Maximum 88*C. Bu Süreç içinde hiç oyun açmadım. Sadece tarayıcı.
Not: CPU sıcaklığının 36 olduğu zaman bilgisayar uyku modundaydı.

Bilgisayarım Asus VivoBook S14. 8GB RAM ve 256GB SSD bulundurmakta.

seto__
15-11-2021, 02:07   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Isınma sorunu varsa termal macun veya fanla alakalı olabilir dediğin gibi. Termal macununu yeniletmenin üstünden altı ay geçtiyse bir tamirciye götürüp macun yeniletip içini temizletebilirsin.