Arkadaşlar 2-3 önce yeni sistem topladım işlemcim amd phenom II x4 925. 2 ay öncesine kadar boşta 24-25 dereceydi yükte 30-32 deeceydi şimdi ise boşta 33-34 yükte 48lere ulaşıyor bu normalmi sizce gerçi havalarda baya ısındı ama sonuçta pc evin içinde duruyo dışarı sıcaklığından bu kadar etkilenirmi acaba temmuz haziran aylarında 70-80 dereceye çıkarsa sorun çıkarırmı reset falan yoksa dayanırmı en son dayanabileceği sıcaklık nedir?Overlock yapmıyorum yapmayacağım..
İşlemci sıcaklığı normalmi???
disari isininca 10 derece evde 5 derece isinir mantikli olursak.
sorunun bilgisyar fani kullandikca tozlanir 2 3 ay degil 15 gunde bile tozlanir iyi islem yapmaz,
mayis ortalari sonu gibi sok temizle yazin daha rahat olur
ayrica 70 80 derece sorun yaratmaz belli dereceden sonra sistem rest atar zaten
normaldir kardeş bu referans hd 4850 kartım ile yaz aylarında oyun oynerken 97c oldugunu hatırlıyorum yaz aylarında işlemci boşda iken çekirdek başı 30c rahat görür , bildiğiniz gibi metal çabuk ısınır zor soğutulur
Bir müddettir, ben de aynı sorunla karşı karşıyayım.
Makine yeni iken daha düşük işlemci sıcaklığı görünüyordu.
Bir yıl kullandıktan sonra, her çekirdek'te +5 C arttı.
Soğutucuyu temizledim, mâcunu yeniledim;
Değişen bir şey olmadı.
Mâcun, ince bir tabaka hâlinde sürülmeli.
Fazla kullanılması durumunda, ısı daha çok artıyor.
Son dönem işlemcilerini bilemem ama ısınma problemi yaşamak istemeyenler AMD tercih etmesin. Benim işlemcim 3 yıldır İntel core2 duo 1.6 ghz. Biraz hız aşırtma yaptım. sürekli temizliğini yapıyorum birkaç saat call of duty 6'dan sonra bile 22 dereceyi geçmiyor.<
İntel Core 2 duo işlemcim boşta 18 Derece biraz ortam serin olunca 15 Derece oluyor.Yükte 20 25 Derece oda çok zor.Biraz fazla sıcaklık var ama hiç AMD kullanmadım bilemicem.Ama fazla yani