o işlemci zaten ısınmak için bahane arar. onun için macunun soğutucun fanın iyi ve sorunsuz olmalı.Birde o ilk baştaki ses sorunu yine başladı. Ses yükseldiğinde ısıya bakıyorum 72. Ama ses hafiflediğinde bakıyorum 58. Sorun olur mu?
macun soğutucu ile işlemcinin arasındaki ısı alışverişini sağlar ve kullanmak şarttır.
İşlemci Soğutucu Sorunu
- 1
- 2
o normal bir harekettir. fan işlemcinin ısısına göre hızlanıp yavaşlar.
ilk hareketi başlatan işlemcinin arka planda yada senin komutunla çalışıp ısının yükselmesidir. ısı yükselince ısı sensörü fanı hızlandırır. ısı düşüncede sensör fanı yavaşlatır.
sen bunu fan hızlandığı için ısı artıyor sanıyorsun ama tam tersi ısı arttığı için fan hızlanıyor.
bu olay termal macundan dolayı değil.
termal macun yüzünden yaşadığın olay şu: soğutucu, işlemciye tam temas edemediği için işlemcinin ısındığını farketmiyor. ısısını almakta gecikiyor. işlemcinin ani ısınmalarını engelleyemiyor. soğutucu, işlemcinin ısındığını anlayana kadar sensör fana hızlan komutunu vermiş oluyor. macun olmuş olsa işlemci ısınmadan soğutucu onu soğutucak ve fanda ani hareketlenmeler olmayacak. olursada sadece büyük işlemlerde olacak.
ilk hareketi başlatan işlemcinin arka planda yada senin komutunla çalışıp ısının yükselmesidir. ısı yükselince ısı sensörü fanı hızlandırır. ısı düşüncede sensör fanı yavaşlatır.Çok sağol kardeşim anladım şimdi. Yani termal macun sürsem bu fanda ani hızlanmalar olmayacak ve dolayısıyla o seste gelmeyecek.
sen bunu fan hızlandığı için ısı artıyor sanıyorsun ama tam tersi ısı arttığı için fan hızlanıyor.
bu olay termal macundan dolayı değil.
termal macun yüzünden yaşadığın olay şu: soğutucu, işlemciye tam temas edemediği için işlemcinin ısındığını farketmiyor. ısısını almakta gecikiyor. işlemcinin ani ısınmalarını engelleyemiyor. soğutucu, işlemcinin ısındığını anlayana kadar sensör fana hızlan komutunu vermiş oluyor. macun olmuş olsa işlemci ısınmadan soğutucu onu soğutucak ve fanda ani hareketlenmeler olmayacak. olursada sadece büyük işlemlerde olacak.
asgariye inecek ve ikide birde olmayacak. küçük işlemlerle olan hızlanmalardan kurtulacaksın.
ama genel olarak hızdan ve sesten kurtulamazsın işlemcin 65 yada 90 nm. bu aynı zamanda fan devri demektir.
asgariye inecek ve ikide birde olmayacak. küçük işlemlerle olan hızlanmalardan kurtulacaksın.Tamam anladım. Kusura bakma biraz fazla uzattım konuyu ama bu ani hızlanmalardan dolayı işlemciye bir zarar gelmez değil mi?
ama genel olarak hızdan ve sesten kurtulamazsın işlemcin 65 yada 90 nm. bu aynı zamanda fan devri demektir.
ısı elektronikte her zaman zarardır. ama işlemcin ısıya dayanıklı olanlardan. diğer işlemciler bu kadar ısınsalar yanardı. tabii bunu ısınsada bişey olmaz diye algılama.
şu an işlemcinin ömründen yiyorsun. hele birde oyunla filan zorlasan seninkide yanabilir.
ısı elektronikte her zaman zarardır. ama işlemcin ısıya dayanıklı olanlardan. diğer işlemciler bu kadar ısınsalar yanardı. tabii bunu ısınsada bişey olmaz diye algılama.Oyun oynamıyorum zaten bu durumdan dolayı. İnternete giriyorum sadece. Haftaya çarşamba termal macun alacağım. İnşallah yanmaz çarşambaya kadar. Sağol yardımların için.
şu an işlemcinin ömründen yiyorsun. hele birde oyunla filan zorlasan seninkide yanabilir.