Merhaba, benim mevcut olarak E4500 işlemcim üzerinde kullandığım bir OCZ Vendetta 2 kullanıyorum. Yeni bir soğutucu alıcam. Vatan Computer'dan. 100 TL'ye kadar OCZ Vendetta 2 kadar iyi veya daha iyi bir soğutucu önerisi bekliyorum.
Lütfen yeni yetmeler cevap atmasın.
İşlemci Soğutucusu Önerisi
kardeş Ocz vendetta 2 sarmadıysa onun yerini dolduracak tek soğutucu Akasa Venomdur diyorum..
kardeş Ocz vendetta 2 sarmadıysa onun yerini dolduracak tek soğutucu Akasa Venomdur diyorum..Sarmama olayı değil. Bi' de Vatan'dan alacağım montajını orada yaptıracağım için.
Ocz vendetta 2 oldukça kaliteli bir soğutucudur. 100 tl ye alacağınız bir işlemci soğutucudan ondan daha üstün performans vermesini beklememeniz gerekir.. ama yorum değil sadece öneri istiyorsanız buyurun;
http://www.vatanbilgisayar.com/z ... ils.aspx?I_ID=46877
veya;
Ocz vendetta 2 oldukça kaliteli bir soğutucudur. 100 tl ye alacağınız bir işlemci soğutucudan ondan daha üstün performans vermesini beklememeniz gerekir.. ama yorum değil sadece öneri istiyorsanız buyurun;Yorum isterim tabii ki. Ya ben bir bilgisayarcıya aldığım power supplyi bağlasın diye yollamıştım. Babamın işyerinin işi yapan. Adam peteklerini eğmiş fan sabitliyicilerini koparmış Vendetta 2'min. Ankara'dayım. Ve sadece Vatan'da alışveriş yapıyoruz.http://www.vatanbilgisayar.com/z ... ils.aspx?I_ID=46877
veya;
geçmiş olsun.. zaten ocz vendetta 2 gibi bir soğutucu varken 100tl değerinde bir soğutucu istemeniz mutlaka bir bozukluk olduğunu akıllara getiriyor.. :)
size tavsiyem Xigmatek Balder işlemci soğutucusudur linki de verdim zaten 2. linkteki soğutucu..
geçmiş olsun.. zaten ocz vendetta 2 gibi bir soğutucu varken 100tl değerinde bir soğutucu istemeniz mutlaka bir bozukluk olduğunu akıllara getiriyor.. :)Gerçekten mükemmel bir soğutucu keşke piyasada olsa. Aynısı olsa alırım : ) Zamanında bu forumda Ahmet 79 ve Süleyman. önermişlerdi ve almıştım. : )
size tavsiyem Xigmatek Balder işlemci soğutucusudur linki de verdim zaten 2. linkteki soğutucu..
evet overclockta çok iyi performans sağlayan bir soğutucu Ocz vendetta 2 ..
şimdi ise Akasa Venom Favorimdir... mümkünse Akasa Venom alın.. OCz vendetta 2 yi aratmayacak kalitede bir soğutucudur..
Xigmatek balder de fiyat/performans soğutucularından dır.
akasa venom inceleme;
http://www.pclabs.com.tr/2010/09 ... utucusu-incelemesi/
Linki verdiğim siteden ayrıntılı incelemesi ve montajı hakkında gereken bilgileri bulabilirsiniz..
Çok geniş bir platforma sahip soğutucu ama kolay bir montajı var..
Linki verdiğim siteden ayrıntılı incelemesi ve montajı hakkında gereken bilgileri bulabilirsiniz..Cesaret edemiyorum. Baktım Bimeks'te de yok.
Çok geniş bir platforma sahip soğutucu ama kolay bir montajı var..
Buyur kardeşim.. nova bilgisayarda Akasa Venom mevcut.. merkezleri de ANKARA/Kızılay da..
Buyur kardeşim.. nova bilgisayarda Akasa Venom mevcut.. merkezleri de ANKARA/Kızılay da..Nova'yı biliyorum. Bakalım. Gidebilirsek alırım. Öteki türlü XIGMATEK BALDER alıcam sanırım. Yani büyük ihtimalle ikincisi. Bu Balder'a Venom gibi 2 fan takılabiliyor mu? Vendetta 2'nin fanını taktırayım.
daha önce denemedim .. ve deneyende görmedim açıkcası.. ancak takılabilir diye düşünüyorum.. zaten soğutucunun arka kısmı eksoz fana bakacağı için extra bir fana gerek kalmıyor..
daha önce denemedim .. ve deneyende görmedim açıkcası.. ancak takılabilir diye düşünüyorum.. zaten soğutucunun arka kısmı eksoz fana bakacağı için extra bir fana gerek kalmıyor..PCLabs makalesinde yazıyor da : ) Venom için. OCZ fanı boşa gitmesin diye : ) Gerçi ondan vantilatör yaparım ben : )
kardeşim Thermaltake SpinQ i denemeni tavsiye ederim bizzat denedim. AMD Phenom II x4 B55 i 3.2GHz den 3.7 ye yükselttim yük halinde 48 dereceyi geçmiyor.
XIGMATEK BALDER aldım bugün. Gerçekten çok güzel. Vendetta 2 kadar iyi. Tek sorunu sesi Vendetta kadar az değil ama 4 tane beyaz ledi var. Kasanızın yanı şeffafsa ya da çok petek varsa gerçekten görsellik katabilir. Core 2 Duo E4500 işlemcim üzerine takılı bilgisayarım yaklaşık 10 saattir aralıksız açık oyun oynadım, hd videolar izledim. Bilgisayarım 5 saat açıkken oyun açtım oyundayken maksimum 45 derece gördüm. Photoshop ve Flash açtım maks 42 derece. 10 saattir açık ve şuan CPU 35,Core 0 33, Core 1 33 derece. 10 saatlik izlenimimle kesinlikle tavsiye ederim. Fiyat/Performans oranı da yüksek.
Fenerlist34 arkadaşıma da teşekkürler.