İşlemci sorunu?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
27-09-2006, 09:29   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
43,715 mesaj
m_serkansoylu
merhabalar öncelikle kolay gelsin...Bilgisayarı toplayalı yaklaşık bir ay oldu çalışmasında hiç bir problem yok gibi gözükyor fakat ilk açılış ekranında sistem bilgisini toplayan siyah ekranda iki adet hata mesajı alıyorum ve bu mesajlara eş değer olarak iki küçük dıt sesi duyuyorum...Sırasıyla hata mesajları aynen şöyle: 1.hata: "İntel CPU uCode loding error"   2.hata: "No IDE Master H.D.D Deteched"  Bu mesajlardan sonra F1 ile basmam gerektigini söylüyor.F1 e bastıgımda sistem normal açılıyor...Bu problemlerden sonra kafamı kurcalayan bi konu daha var, CPU fanı 2300-3000 devir arasında çalışıyor ve işlemci ısısı 44-55 derece arasında sürekli oynuyor,genelde 48-52 derece arasında gözlemliyorum bu ısı işlemci için normalmi?Box İşlemci montajında termal macun kullanılmadı bunun etkisi varmıdır? Size yardımı olacagını düşündüğüm için donanım bilgilerinide yazıyorum:
CHIP YARDIM MERKEZİ:
Bios ayarlarınızın içinden Default ayarlar seçeneğini işaretleyip kaydedin iki hata da düzelecektir. İşlemci ısıları normal. İntel işlemcilerde işlemci ısısı max. 60-65 derece arası olabilir.