Öncelikle merhaba, işlemcim(core 2 duo E 4400) artık yavaş ve yetersiz kalıyor bu nedenle 1-2 ay içerisinde yeni bir işlemci almayı düşünüyorum ama 775 soketinde olması lazım yeni bir anakart almak istemiyorum. Bütçem yaklaşık 350 lira, ben core 2 quad Q 9400' ü düşündüm ama O/C potansiyeli yüksek bir işlemcim var sanırsam, sizce iyi bir soğutucu alıp O/C mi yapmalıyım yoksa yeni bir işlemci mi almalıyım, yeni bir işlemciyse hangisi en uygun olur ve de beni 1-2 yıl sorunsuz götürebilecek bir işlemci var mı tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
İşlemci Tavsiyesi
aslında biraz daha idare edip önce 1366 soket bir anakart al.
anakartı aldığın zaman biraz daha bekle ve 1366 soket bir işlemci al.
çünkü 775 soket bir işlemciye 350 tl vermek biraz ölü yatırımdır.
ama masrafa girmek istemiyorum diyorsan işte sana fiyat performans olarak bomba gibi bir işlemci
Intel Dual Core E6700 3.20 GHz 1066MHz 2MB 775p 190 tl
exa dan alabilirsin.
anlatmak istediğim şu ki
zaten eski soket yapısında bir anakarta sahipsin bir de bu eski soket yapısına gidip de 350 tl ve yukarısını verme.
Öncelikle merhaba, işlemcim(core 2 duo E 4400) artık yavaş ve yetersiz kalıyor bu nedenle 1-2 ay içerisinde yeni bir işlemci almayı düşünüyorum ama 775 soketinde olması lazım yeni bir anakart almak istemiyorum. Bütçem yaklaşık 350 lira, ben core 2 quad Q 9400' ü düşündüm ama O/C potansiyeli yüksek bir işlemcim var sanırsam, sizce iyi bir soğutucu alıp O/C mi yapmalıyım yoksa yeni bir işlemci mi almalıyım, yeni bir işlemciyse hangisi en uygun olur ve de beni 1-2 yıl sorunsuz götürebilecek bir işlemci var mı tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...nasılsa yeni bir işlemci için niyetlenmişsin ama önce işlemcinin O.C. potansiyelini gör uygun işlemci soğutucusu (yanlış hatırlamıyorsam E serisi işlemcilerin O.C. kabiliyeti baya yüksek e6600,den biliyorum) ile O.C. yap , bir müddet öyle kullan daha sonra yeni nesil işlemci ve anakarta geçersin , ama yok ben illa işlemci alacam dersende düşündüğün Q9400 güzel ve O.C. yetenekli bir işlemcidir. (O.C ile E4400 işlemcini 3Ghz Ve daha yukarısına çıkarabilirsin)
Overclock ile 3.5 ghz civarı hızlara çıkabilirsiniz ancak bunda anakart,psu ve soğutmanında büyük payı var bence 50 TL civarı cpu fan alırsanız overclock ile bir süre daha sizi idare eder belirgin bir performans artışı yakalayabilirsiniz.
http://www.vatanbilgisayar.com/x ... 04#divDigerResimler
ADEM-KAYA tamam dediğiniz yeri okuyacağım. Diğer arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, şuna karar verdim dediğiniz gibi; en iyisi bir süre bekleyip 1366 soketli anakart ve ona uygun işlemci almam daha mantıklı olur. O/C'yi ise anakartım ve remim pek uygun olmadığı için yapmayacağım bir süre bekleyip dediğimi yapacağım.
ADEM-KAYA tamam dediğiniz yeri okuyacağım. Diğer arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, şuna karar verdim dediğiniz gibi; en iyisi bir süre bekleyip 1366 soketli anakart ve ona uygun işlemci almam daha mantıklı olur. O/C'yi ise anakartım ve remim pek uygun olmadığı için yapmayacağım bir süre bekleyip dediğimi yapacağım.bencede öyle yapmalısn