Yeni bir işlemci alacağım nelere dikkat etmem gerekiyor
İşlemci
Hangi amaçla kullanacağını iyi bilmen gerekiyor... oyun içinse amd derim. diğer işlerde intel. bize fiyat söyle sana cpu önerelim...
once anakartına ve destekledigi ozelliklere dikkat etmen gerekio ;)
Yaw şöyle adama bide şuna dikkat etmen gerekio dedirtmiosunuz
Sonuç olarak yukarıda iki şeye dikkat etmen gerekio...Anakartın ne işlemciyi ne için kullanacaksın ve fiyat sınırın ne ??
AMD programlardada iyi oyundada valla hıc kasmıo bende AMD alırsan ucuz fiyata hıza kacuşursun birde mimarisi 65 nm olsun
Merhaba
Eğer oyun oynuyorsanız AMD işlemci alınız.Çünkü AMD oyunlarda iyi bir performans sağlıyor.Eğer oyun oynamıyacaksanız İntel Core 2 Duo işlemcilerden alabilirsiniz.
İyi Günler..
Ne alaka şimdi.Core 2 Duo ile oyun oynanmaz mı diyorsun ?
R3QU3M,AMD öneriyor çünkü tam bir AMD fanatiği. :)
AMD belki ucuz ve kaliteli olabilir ama Core 2 Duo'yu ezmeyin !!!
benimde gıcık olduğum amd oyunmuş intel yazılım peh sallayın başka ikiside çalıştırır 2sininde farklı alanlarda üstün yetenekleri var oyunlar hesaplamaları ne yapıyor acaba grafik kartımı yoo işlemci eğer amd o denli geniş hesaplama kapasitesine sahip ise zaten diğer uygulamalar o kadar hesaplama ve tahmin gerektirmediğine göre tek amd deyin daha iyi walla saçmalık intelde çok iyi ama sadece alanı farklı o kadar.grafik alan hesaplarındada oyundaki kadar iyi amd sistemler hiçte yabana atılmasın.intelde iyidir ama ben kullanmıyorum orası ayrı konu grafik ve çizim atölyelerinde.
blackhawkmilan31 ben Core 2 Duo yu ezmiyorum.Hatta fanatiğiyim.Ama AMD ile oyunlarda daha fazla performans sağlanıyor.Tabii işlemcisine göre değişir.Core 2 Duo ile oyun oynanamaz gibi bişey demedim.
Core 2 Duo oyunlarda Athlon'ları yere seriyor.Modelinden modeline değişir ama ortalama gözüyle bakmak gerekir.Unutun artık oyunlarda AMD daha iyi lafını.O eskidendi.
AMD resmi ağızdan bile Athlon'lar öldü diyor.
black flood'un da dediği gibi bir ayrım yapılmaz.Hepsinin bir birine göre (+)ları, (-)leri var.
Core 2 Duo nun Athlonları yere serdiği kesin zaten.Hangisinin daha performanslı olduğu sadece adına göre değişmez.FSB/CACHE/GHZ vs. şeyler herşeyi etkiler.
ya bu amd-intel savasıda her fırsatta cıkıo yauw :) neyse ne, isteyen istedigini kullansın kardesim takmayın size zorla aldıranmı var ;)
Anakartım foxconn RC4107MA fiyata gelince de 100 ile 200 YTL arasında olmasını istiyorum
http://www.logosoft.com.tr/?intP ... =3%7C1%7C0%7C17%7C9
Buyur anakartın özellikleri...Anakartın çift çekirdek desteklemio.Tek çekirdekli bir Intel işlemci seçeceksin...
barcelona tam olarak bi satılmaya başlasın core 2 duo quad core yerleri süpürecek AMD BARCELONA 4X4