Evet arkadaşlar soru bu işlemcide hangisi daha önemlidir?(performans için) Bir de günümüz oyunları için en az kaç MHZ li ve fsb li bir işlemci işlemci gerekir?
işlemcide fsb hızı mı daha önemli saat hızı mı?
İkisi de önemlidir.
Bir bütün olarak bakmak lazım.Modele göre kıyaslama yapılır.
Ön bellek mi çekirdek mi diye de sorarsan bu da yanıtsız kalır,ve saçma bir şey olurdu..
FSB bence çok çok önemli değil,neden dersen remlerin işlemci ile max haberleşme hızı 1333.
Tabi iş overclocka dönerse,hepsi önemli olur.
www.anandtech.com Buradan işlemci kıyaslaması yapabilirsin.
Evet arkadaşlar soru bu işlemcide hangisi daha önemlidir?(performans için) Bir de günümüz oyunları için en az kaç MHZ li ve fsb li bir işlemci işlemci gerekir?fsb hızı saat hızından daha önemlidir. örn: 200km hızında bir arabanız var.Trafikte 2 şeritli bir yolda mı daha hızlı gidersiniz yoksa 4 şeritli bir yolda mı?Günümüz işlemcilerden intel i7 serisi işlemcileri tavsiye ederim. Bu işlemcilerde QPI teknolojisi mevcut yani işlemci - ram ve ekran kartı iletişimini düzenleyen kuzey köprüsü bu teknolojide ortadan kalkıyor işlemci direk ram ve ekran kartına ulaşabiliyor ve çok yüksek bir performans sağlıyor.
Ne oluyormuş i7 alınca.
Işık hızında mı çalışıyor?
Kazığı atıyorlar işte,İntel diye.
AMD de 3 kanal desteği yok ama,var mı geri kaldığı yer.
Oyunlarda filan olsun..
Şuanda alınabilecek en uygun,en güzel,ileriye dönük CPU X6 1055 T.
Ve güzel bir soğutucu ile günlük 4 ghz.
Sen araştır kardeşim.Rahat ol biz biliyoruz.
Bir de emir verir gibi yazmasak..
Karşında çocuk da yok ayrıca.
Ben AMD kavgasına çevrimiyorum sallama.
Oyunlar hakkında yazdım sadece,i7 için alınca ışık hızında mı çalışır diye?
Varsa bana farkını göster bakayım.
i7 nin oyunlardaki?
Program,3D v.s olarak önde olabilir.
ya şimdi 2.8ghz işlemcin var veriyolu hızı örnek: 800mhz
arkadaşının 3.0ghz işlemcisi var veriyolu hızı:533mhz örnek.
Şimdi hangi işlemci daha hızlı ? Veriyi taşıyamadıktan sonra isterse 10ghz olsun işlemci hızı birşey farketmezki! sadece işlemciyle olmuyor dediğin gibi genel mimari önemli olan.
ben illa i7 işlemci al demedim amd'ye de taş atmadım.ben sen fsb hızı önemli değil dedin diye,fsb hızının önemli olduğunu belirtmek istedim. Yoksa amd yada intel taraftarı değilim zaten.Neyse kusura bakma Emir verir gibi yazdıysam.İyi akşamlar.
Kardeşim ikisi de önemlidir . Ama burada yok Intel'miş yok AMD'ymiş tartışmanın bi alemi yok . Senin gönlüne hangisi yatıyorsa , hangisini istiyorsan ve hangisini alınca pişman olmayacaksan onu al . Ama şunu da derim ki Intel işlemci devidir . İlk işlemcileri AMD üretmedi . İlk Intel başlattı bu işi . AMD'de özendi . Şu anda AMD'nin de güzel işlemcileri var . Hangisini istersen .
fsb hızı en önemlisi işlemcide
fsb de mhz de önemli değil önemli olan işlemcinin mimari yapısıdır. Bir işlemci alınırken ne mhz ne bakacaksın nede fsb sine. Dünya kadar site test yapıyor bizim bakmamız gereken bu testler. Her üründe değişik teknolojiler olabilir ama gerçek sonuçlar testlerde çıkar. Onun için ihtiyacınıza göre ürün almanız gerekir. Mesela photoshop kullanacaksın sitelerde testlere bakacaksın hangisi öndeyse bütçene hangisi uyarsa onu alacaksın.