İşlemcilerde Intel, AMD'ye fark attı!

CHIP Online
26-03-2011, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Intel'in AMD'den daha fazla işlemci sattığını biliyorduk ama bu kadar farkı da beklemiyorduk...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/isle ... ark-atti_26021.html

Resimlerle: Bütçeye uygun 5 işlemci

Donanım üreticileri arasındaki rekabet, gün geçtikçe kızışmaya devam ediyor. Fakat liderin, 2010 yılının istatistiklerine bakıldığında da aynı kaldığı görülüyor. İşlemci pazarının önde gelen iki ismi olan Intel ve AMD, geçen seneki market paylarında yarıştılar ve lider, yine değişmeyerek açık arayla Intel oldu.

IHS iSuppli'den gelen son bilgilere göre, Intel 2010 yılında liderliği elden hiç bırakmadı. Uluslararası markette, toplam işlemci satışlarından elde edilen gelirin %81'ini elinde bulunduran Intel, 2009 yılına oranla yüzde 0,4'lük oranda bir ilerleme kaydetti. 2010 yılını %11,4'lük gelir payıyla kapatan AMD ise, 2009 yılına oranla %0,8'lik bir düşüş yaşadı zira 2009 yılının sonunda AMD'nin toplam pastadan aldığı pay %12,2 idi.

2010 yılının sadece son çeyreğine baktığınızda, sayıların yüzünün AMD'ye gülmediğini görebilirsiniz. 2010'un son çeyreğinde, 2010'un üçüncü çeyreğine oranla düşüş yaşayan AMD, bu yüzden 2009'a oranla pazar payında %0,8'lik bir kayıp yaşadı. İşlemci marketinde toplamda 40 milyar dolarlık harcama yapıldı. Bu harcama, 2009'a oranla %25 daha büyük bir harcama oldu.

Tüm konu: İşlemcilerde Intel, AMD'ye fark attı!

İzleyin: Ev yapımı işlemci!

Resimlerle: Bütçeye uygun 5 işlemci

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İşlemci söz konusu olduğunda hangi firmayı tercih ediyorsunuz?

dj_alper
26-03-2011, 16:55   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

Amd neden intel kadar tutulmuyor anlamış değilim? Anlayan var mı ?

wd1001fals
26-03-2011, 16:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
198 mesaj

Pazarlama takiği kötü ve geride kalıyor

Sandy Bridge ler piyasda ama hala buldozerler çıkacak :D

Zaten buldozerler çıkana kadar Intel sattığını satmış olacak bu gidişle

iso1453
31-03-2011, 12:22   |  #4  
iso1453 avatarı
Yeni Üye
24 mesaj

Büyük şirket olmak en kalitelisi olmak anlamınada gelmiyor... Ancak organizasyon ve işbilirlik İntel i 1 değil 5 adım öne çıkarıyor... AMD nin İntel le yarışmayı kızıştırması için İntel den önce işlemci çıkarıp İntel e meydan okuması lazım... İntel yeni işlemci Sand Bridge leri çıkardıktan sonra daha ne zaman bile çıkacağı meçhul olan Bulldozerleri bekleyene kadar millet yeni diye İntel e gidiyorlar... Aslına bakarsanız daha işlemcilerinde doğru dürüst 1600 Mhz RAm i bile desteklemeyen İntel bu strateji ile satıyorda satıyor...

Artı birde eski kafalı bilgisayar bilenlerde AMD nin ısınma muhabbetini unutamıyorlar... Ynai bilgisayarcılara gittiğinizde bir çoğu AMD nin ısınma sorunu var ya deyip kestirip atıyorlar(Birazda bol keseden atıyorlar)... Amd de hala unutturma konusunda doğru dürüst bir şey yapmıyor... Eskiye nazaran azda olsa hala ısınma şikayetleri gelebiliyor... Bu konuda kaliteyi arttırması lazım Amd nin... Ancak benim oyum fiyat açısından  bundan sonra Amd den yana...

Son Düzenleme: iso1453 ~ 31 Mart 2011 12:26
Rashnu
31-03-2011, 14:28   |  #5  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj
Alıntı: iso1453  
Büyük şirket olmak en kalitelisi olmak anlamınada gelmiyor... Ancak organizasyon ve işbilirlik İntel i 1 değil 5 adım öne çıkarıyor... AMD nin İntel le yarışmayı kızıştırması için İntel den önce işlemci çıkarıp İntel e meydan okuması lazım... İntel yeni işlemci Sand Bridge leri çıkardıktan sonra daha ne zaman bile çıkacağı meçhul olan Bulldozerleri bekleyene kadar millet yeni diye İntel e gidiyorlar... Aslına bakarsanız daha işlemcilerinde doğru dürüst 1600 Mhz RAm i bile desteklemeyen İntel bu strateji ile satıyorda satıyor...

Artı birde eski kafalı bilgisayar bilenlerde AMD nin ısınma muhabbetini unutamıyorlar... Ynai bilgisayarcılara gittiğinizde bir çoğu AMD nin ısınma sorunu var ya deyip kestirip atıyorlar(Birazda bol keseden atıyorlar)... Amd de hala unutturma konusunda doğru dürüst bir şey yapmıyor... Eskiye nazaran azda olsa hala ısınma şikayetleri gelebiliyor... Bu konuda kaliteyi arttırması lazım Amd nin... Ancak benim oyum fiyat açısından  bundan sonra Amd den yana...

beklenen geri kafalıdan cevaplar;
aslında bir kısmına katılıyorum satış polikası konusuna ama diğer yönden bakınca sadece şunları sorma istiyorum;
peki o kadar ilerledi de neden o fanlar hala küçülmedi? madem ısınmıyor neden fanlar bu kadar büyük ? peki bütün donanım testlerinde neden ısılar arasında en azından 10-15 derece sıcaklık farkları var? neden iki tane eşit işlemcinin hala büyük fiyat farkı var? (inteller nedense hep pahalı)
pentium 4 775 pinlerde hani o tarihi eser :) 800 mhz destekliyordu yenilerinde desteklemiyo mu o 1600 mhzleri ? yoksa forumdan duyduğunuz bir olay mı ? hani 2200 mhz lerin daha tam olarak kullanılamadığını söylüyorlardı... en konuşma yöntemi %100 emin olarak tabi... 2 tane eşit donanımlı intel ve amd kasa toplamak ısılarını performanslarını test etmektir. sonuçları değerlendirmektir. hangisi daha ucuz hangisi daha performanslı. bana göre intel kalite ve paranın karşılığı ama bu amd nin kötü olduğu anlamına gelmiyo "neka pari o ka futboll" yani ne kadar para verirseniz o kadar futbol oynarım :) hem 200 - 300 tl ucuza alacaksınız hemde intel kalitesi bekleyceksiniz bu saçma, e birde şöyle bir durum var amd alan amd yi savunur çünkü eşdeğer inteli bilmez... aynı durum tersi için de geçerli .... 

burdaki ortak temennimiz amd nin bu sorunları aşması mesela overclockla inteli geçiyorum falan filan olayları çünkü sen amd ye overclock yapacaksan intele de yap gör bakalım bu sefer ne olacak ... ama dediğim gibi gereksiz bir durum gereksiz bir tartışma keşke amd de biraz daha bastırıp inteli ezebilse de tam rekabet olsa , dolayısı ile fiyatlar düşse