İşlemcilerin Sınırlarını Zorlamaya Hazır Mısın?

hwareserkan
24-03-2009, 14:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

ASUS M4 Serisi Anakartlarının 8 fazlı Güç Sistemi Overclock İçin Yüksek Kararlılık ve Potansiyel Vaad Ediyor

Dünyanın lider anakart üreticisi ASUS, AMD’nin yeni nesil AM3 işlemcilerini destekleyen M4 serisi yeni anakartlarını duyurdu. Phenom II AM3 işlemcileri, 2000 MHz hızına kadarki DDR3 bellekleri destekliyor.  ASUS, Soket AM3 işlemcilerinin ulaşabileceği en yüksek hızları overclock meraklılarına zorluk çıkarmadan sunabilmek amacıyla 8-fazlı ve gelişmiş bir güç düzenleme sistemi sunuyor.

8-Fazlı Güç Tasarımı
ASUS M4 serisi anakartlarda 1 veya 2 tane fazladan VRM de HT kontrolcüsü ve tümleşik CPU bellek denetleyicileri için yerleştiriliyor. Bu ekstra fazlar kararlı bir sistem çalışması için daha düzgün gerilimleri garanti ediyor ve CPU ömrünü arttırıyor.Bunun yanında ASUS M4 serisi anakartlar o kadar dayanıklılar ki 105 derece sıcaklıkta bile 5000 saat çalışmayı garanti ediyorlar. Şüphesiz ki bunun da mümkün olmasını sağlayan en önemli  etmen anakartın üzerindeki tüm kapasitörlerin polimer (katı) yapıda olması.
Turbo Key ve TurboV ile Kolay ve Yüksek Overclock
ASUS Turbo Key teknolojisi bilgisayarın güç (power) düğmesini fiziksel bir overclock düğmesine çeviriveriyor. Basit bir kurulum işleminden sonra kullanıcılar sadece bir düğmeye basarak performansı büyük oranda arttırabiliyorlar.TurboV daha yüksek overclock için ince ayar yapmaya imkan tanıyan mikrodenetleyici tabanlı gelişmiş bir overclock teknolojisidir. Dahası kullanıcılar yapmış oldukları overclock ayarlarını daha sonra kullanmak üzere kaydedebiliyor ve daha sonra tekrar aynı ayarları yapmakla uğraşmadan kayıtlı overclock profilleri arasında kolayca geçiş yapabiliyor.