işlemcim 64bit destekliyor galiba >>
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.okuman yokmu arkadaşım. anlattık ya daha ne sorguluyorsun.
yığınla mesaj yazıldı forumda,
blog yazdık makale yazdık topic açtık.
Kafanıza girmiyor mu anlamıyorum ben. En az bilgisayar bilenin bile anlayacağı dilde anlattım blog yazım ile makalelerimde sen git hala zorla 1 gb da kullan.
senin yaptığın zevke girer ben karışmam ilerde ram sıkıntısı ve hdd yavaşlığı yaşayacaksın... Şuan herşey güllük gülistanlık.
64 Bit ile iyi bir performans almak istiyorsanız 2 GB RAM'iniz olmalıdır. 4 GB şart değil!
Microsoft diyor ki:
64-bit Windows Vista sürümlerinin bellek kullanmadaki ek yeteneğinden yararlanmak için bilgisayarınıza en az 4 GB RAM takmalısınız.
Bu ne demek peki? Bu 64 Bit'in asıl amacını açıklıyor. Kimlerin 64 Bit kurabileceğini ya da kurması gerektiğini değil! Ek yetenek dediği şey ne peki? Çok basit: 3.25 GB üzeri RAM adresleyebilme.
Son düşüncem şudur: Evet, 64 Bit 1 GB'a da kurulabilir ama performans 32 Bit e göre düşük olacaktır. Bu durumda RAM mikatrınıızın 2 GB olması tavsiyemdir. 4 GB şart değil. Bu arada 64 Bit sıfır kurulumda 700-900 MB civarı RAM kullanır ama artık RAM kullanımının bir önemi yok.
Artık XP mimarisi ile düşünmeyi bırakın. RAM kullanımının nedenini elli bin kere açıkladık!
Dava sona ermiştir. Sanığın 32 Bit kurmasına karar verilmekle birlikte 64 Bit'i de deneyebileceği sonucuna varılmıştır.