Yardım edın ıslemcım normalden cok fazla ısnıyor...
İslemcim 95 derecelere cıkıyorYardım
Dızustu bilgisayar acarsam garanti kapsamı dısına cıkıcak yuklenmedıgım zaman 65 lerde test etmek ıcın denedıgımde ıse 95 ı buldu.
algılayıcılarsa sorun var. bendede sendekine benzer sorun var şuan /85 derece gösteriyor , oyuna girince 55-60. işlemcin +85 derece olduğu an viyak viyak ötmeye başlar ve kapanır. bu arada Tuz'u unutmıyalım arkadaşlar tuzsuz olmaz :D
Hüh 95 derece ne yaf oraya kadar cıkmıskene yanaymıs bari :D
laptop eskiyse yani 1-1.5 yıl olmuşsa alalı sıcak havayı dışarı veren kanalda toz yumağı oluşmuştur garantisi devam ediyorsa garantiye verin. benim laptopdada aynı sorun vardı hatta 110 120 dereceye kadar çıkıyordu ve garantisi bittiği için hiç tecrübem olmamasına rağmen içini açıp bi bakıyım dedim ve havayı dışarı veren kanalda toz yumağı oluşmuştu resmen pamuk gibi :D onu aldım iyice bir temizledim fanıda temizledim ısı 2 kat düştü şuan 60-70 derece arası kullanıyorum.
fanın rpm sini yükseltirsen iyi olur bence
onu ayarlamak için bi program vardı adıda speed fan diye bir program. oradan yükseltebilirsiniz.
Bu arada bari bende köfte getiriyim işlemciyle fanın arasına koyar cızbız köfte yaparız :D