Arkadaşlar işlemci değerim sürekli yükselip iniyor sabit çalışmıyor özelliklede video izlerken %100 oluyor.
Ayrıca
Bu model işlemcilerin driveri de oluyormuş sanırım ondan bir performans eksikliği var.
işlemcim athlon 64 processor 3800+ olmasına rağmen ben xp servicespack 2 , 32 bit ini kurdum.
Sistemimin özelliklerinide yükleyeceğim atladığım veya yüklemediğim herangi birşey varsa bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İşlemcim %100 çalışıyor. Pc yavaş
işlemcinin %100'de çalışmasına neden olan muhtemelen virüs. Görev yöneticisinin işlemler sekmesinden işlemcini sürekli çalıştıran işlemi bularak sonlandırabilirsin.
evet ilk neden virüs olabilir, virüs programları, yada en kötü formatla düzelir, ama şunuda söyleyeyim eski işlemcimde de aynı sorun vardı formatla şunla bunla çözülmedi işlemcinin öldüğünü anladım, yani seninkide ölmüş diyemeyiz görmeden etmeden, ama önce virüs varsa onları yok et, virüs programı olarak bu tür şeyler için ne kullanabilirsin şahsen bilmiyorum.bilenler söyleyecektir.
Arkadaşım bu teferruatlara gerek yok. Virüs programına bile gerek yok Görev yöneticisinin işlemler sekmesinden işlemcini sürekli çalıştıran işlemi bularak sonlandırabilirsin. Başlangıçta varsa böyle işe onuda silebilirsin.
Arkadaşlar kaspersky nin boot sürümü var onunla güncelleyip tarattım ve avast ile açılışta tarattım. Ayrıca işlemci modeli "amd Athlon 64 3800+" Bunun driverinide kurmam gerekiyormuş sanırım? onunla ilgili bilgisi olan varmı? Birde şunu belirtmek isterim genelde video izlerken bu sorun ortaya çıkıyor yaklaşık 1 dk kadar pc donuyor acaba driverlerinde bi eksiklik mi var diye düşünüyorum.
amd Athlon 64 3800+'ın driverını kurmanı söyleyen ulema kim acaba.
işlemler sekmesinde CPU sekmesine tıklasaydın CPU'yu kallanan programla kullanım büyüklüğüne göre sıralanacağıdan daha iyi bir değerlendirme yapabilirdim ama sanırım işlemi sonlandırman gereken program dosyası: GAME.EXE
Game exe. oyun için açıktı kardeşim onun pek alakası yok durduğu yerden %100 oluyor. bi anlam veremedim. daha değişik bilgileri olan varsa lütfen yardımcı olsun.
İLK AKLA GELEN VİRÜSTÜR İŞLEMCİYİ ZORLAYAN ''process'' ler görev yöneticisinden çıkar ayrıca hdd lerini de kontrol etmen lazım bende de aynı sorun olmuştu video hariç
Game exe. oyun için açıktı kardeşim onun pek alakası yok durduğu yerden %100 oluyor. bi anlam veremedim. daha değişik bilgileri olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Kardeşim madem Game exe. oyun için açıktı, Game exe. açık değilken sistem kasılıyoken bak görev yöneticisine. Resim atmana da gerek yok sistemi kasan işlemi sonlandırabilirsin ordan.
Arkadaşlar bendede aynı problem var. Video izlerken işlemci %100 oluyor ve aşırı kasıyor mouse zor hareket ediyor.
Görev yöneticisi/İşlemlerden baktım explorer.exe (windows gezgini) (internet tarayıcısı değil firefox kullanoyorum) işlemciyi kasıyor %80 lere çıkıyor işlemi sonlandır dediğimde "Bu sistem işlemini sona erdirirseniz sistem kararsız hale gelebilir" devam etmek istiyormusunuz penceresi açılıyor.