işlemcim %100 de calısıyor!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
sarikayamusa
08-09-2005, 11:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaslar içinden cıkamadıgım cok degisik bir problemim var lutfen yard olun.

** CPU devamlı %100 de calısıyor.Dolayısı ile notebook fanı devamlı calısıyor ve makine ısınıyor.

**Gorev Yoneticisi-işlemlerde en alttan ikinci yani "System" hep %100 de gosteriyor.

Virustur dusuncesi ile bir kac tane antivirus ile tarattırdım hic birsey bulamadı.Sonra en iyisi format diyerek c,d ve e ye format attım tekrar xp kurdum,fakat yine aynı..Sasırdım.

Sonra master boota yerlesmistir diyerek fdisk/mbr yaptım sonra tekrar xp fakat sanki hic birsey olmamıs gibi yine aynı..

Boyle birsey olabilirmi ya? Boyle bir virus varmı dunyada.Eger virusse format ve fdisk/mbr ile neden temizlenmedi.

Donanımsal olmasından korkmaya basladım.Sizce virusmu yoksa donannımsal bir problemmi var işlemcide filan?

Lutfen yardım edin...Yazık olmasın notebook uma...

Sizce virüsmü yoksa donanımsalmı?

Banned
08-09-2005, 13:18   |  #2  
Banlandı
153 mesaj

böyle on çeşit virüs vardır.linux formatı at yada ntfs format at yalnız ntfs'nin silemediği virüslerde var.birde bu sorun nezaman başladı daha önceden varmıydı?sorunun donanımsal olması çok zor ayrıca bu yüklenen program ve driverle ilgili ek yazılımlardanda kaynaklanabilir.arka planda çalışan dosayalardan birimi kullanıyor cpu'yu önce ona bak.eğer yazılımsa çözümü bulunur ama virüs çok zor bir durum.bazı virüslerbiosa yazar kendini ve sürekli tekrarlar.eğer öyle birşeyse sorun büyük notebok'u yetkili servisine götürmen eniyisi.ayrıca sorunu yanlış yere yazmışsın.donanım kısmına yazmalıydın

Son Düzenleme: mercan85 ~ 08 Eylül 2005 13:20
sarikayamusa
08-09-2005, 13:59   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

bende once oyle zannetmistim.ama mesela format attıktan sonra xp kurduktan sonra daha driverleri bile yuklemeden baktım yine aynı sorun var.
2 yıldır kullanıyorum notebooku birdenbire oldu.

Banned
08-09-2005, 15:38   |  #4  
Banlandı
153 mesaj

arka plandaki dosyalara baktınmı hangi dosya cpu'yu kullanıyor.mutlaka kullanan bir dosya var. cpu'yu kullanmayan dosya olmaması imkansız.hatta arkaplanda cpuyu kullanan dosya adını yazarsan çok iyi olur.

Son Düzenleme: mercan85 ~ 08 Eylül 2005 15:39
darkstar
09-09-2005, 12:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

arkadasim bunun cozumu cok kolay gorey yoneticisini ac orda hangi program ne kadar cpu kullaniyoo ona bak boylece sorunun neden kaynaklandigini gore bilirsin buraya hangi program oldugunu geri yazarsan bizde yardimci olabiliriz