criysis oynuyordum birden oyundan attı sonra tekarar girdim oyuna kasmaya başladı vtuneden işlemci sıcaklığına baktığımda 72 dereceye kadar çıkmıştı korkup oyunu kapadım sıcaklığı 42 dereceye düştü acaba bu bir sorun mmu?
işlemci intel quad Q8400
işlemcimde ısınma sorunu var mı?
kaç derece tehlikeli olur
İşlemci yüzünden değilde ekran kartı yüzünden atmış olabilir. bildiğim kadarıyla oyundan atmalar genelde ekran kartları yüzünden oluyor. Ekran kartını modeli nedir acaba?
ekran kartı palit gts 250
Oyunun kalitesini biraz düşürüp oynamaya devam edebilirsin bence. Oyundan atma problemi çözülür
eğer işlemci fanı tamoturtulmuşsa ve termal macunda bir bozukluk yok ise bu ısı çok aşırıdır.
makinanın psu ile alakalı bir durum' a çok benziyor en az 550 watt psu ve kaliteli iyi hava silikülasyonuna sahip kasanın olması lazım yoksa hiç bir işe yaramaz boşu boşuna bilgisayar bileşenlerini yıpratıp aşındırırsın.
bu saydıklarımın hepsi olmasına karşın ısı sorunu halen devam ediyorsa anakartı değiştirip denemen lazım anakarttan kaynaklı sorun olabilir yine olmadıysa yapacak birşey yok o makina pert. intel zaten baya bir ateşlidir çok rahat 40 dereceleri geçebiliyor iyi psu ve kasa içi hava silükülasyonu yoksa zaten 70 leri dayatabiliyor ağır işlemlerde.