toshıba dizüstü bilgisayarım var önceden pc de hiç bir işlem yapmazken işlemci cpu su %8 filan asla geçmezdi hatta daha aşağılarda gezinirdi şimdi ise pc hiçbir işlem yapmazken cpu 30 dan aşağıya düşmüyor %60 lara hatta yetmişlere çıktığınü görfüm işlemciyi hangi proğramın kullandığına görev yöneticisine baktım ama orada işlemciyi hiçbir proğram kullanmıyormuş gibi görünüyor işlemciyi hangi proğramın kullandığını nasıl öğrenebilirim?
işlemcimi hangi proğram kullanıyor
tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster e bas. mutlaka gösterir.
ayrıca performans bölümünden kaç çekirdek çalışıyor bak.
bir de düzgün yüklenmeyen sürücüler, lüks için seçilen seçenekler, düzensiz kayıt defteri disk verileri v.s işlemciyi etkiler.
Zararlı yazılımda bulaşmış olabilir.
Bilgisayarını Norton 360 (Tam tarama) ve Emsisoft Antimalware (Derin tarama) ile tarat ve bulunan her şeyi sil.
Norton 360: http://tr.norton.com/downloads-trial-norton-360
Emsisoft Antimalware: https://www.chip.com.tr/forum/emsisoft-anti-malware_t268186.html
Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göstere basıyorum ancak burada da işlemciyi o derece kullanan birley yokmuş gibi görünüyor sadece birkaç proğram %1-2 civari işlemciyi kullanıyormuş gibi görünüyor sürücülerde bir sroun var mı bilmiyorum windows bir güncelleme yapmak istiyor ama lisans sözleşmesi filan istiyor ben de kabul edip yüklemedim:) zaten sorun son 1 haftada ortaya çıktı... ama windows güncellemesi ile ilgili olabilir mi
Bilgisayarda şu an kaspersky 2013 antivirüs deneme sürümü var deneme sürümü olduğundan mı nedir yok güvenlik ayarlarıyla ilgilimi bir sorun var bilmiyorum ama ben de kaspersky virüs bulmuyor:) Bilmiyorum pc ye yeni bir antivirs yüklemeyi denedim ama olmuyor sabah kaspersky yi kaldırıp eset nod32 64 biti yüklemeyi denedim ama tam antivirüsü yüklerken sürücüler kopyalanıyor kısmında pc takıldı. power tuşuyla kapatıp yeniden açmayı denedim ama açılmadı pc. yeniden power tuşuyla kapatıp açmayı denedim pc yi windowsu onar şeçeneği çıktı pc yi ancak sistem geri yükleme yaparak açabildim pc yi sonra yeniden kaspersky yi yükledim... bir de norton yüklemeyi denerim ancak nortonun deneme sürümünde lisans olmadan iyi bir sonuç alabilir myim ve şu an pc de kurrulu olan kaspersky ı silmeden bunu da kurabilir miyim performans açısındna sorun olur mu
yardımlarınız için saolun
eğer pcye virüs bulaştıysa sistem geri yükleme yaparak virüs silinebilir mi ve sistem geri yüklemeyle pc yi ne kadar önceki bir tarihe dönderebilirim
Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göstere basıyorum ancak burada da işlemciyi o derece kullanan birley yokmuş gibi görünüyor sadece birkaç proğram %1-2 civari işlemciyi kullanıyormuş gibi görünüyor sürücülerde bir sroun var mı bilmiyorum windows bir güncelleme yapmak istiyor ama lisans sözleşmesi filan istiyor ben de kabul edip yüklemedim:) zaten sorun son 1 haftada ortaya çıktı... ama windows güncellemesi ile ilgili olabilir miVerdiğim iki programı da kullan. Evet iki programın da deneme sürümleri çalışıyor.Bilgisayarda şu an kaspersky 2013 antivirüs deneme sürümü var deneme sürümü olduğundan mı nedir yok güvenlik ayarlarıyla ilgilimi bir sorun var bilmiyorum ama ben de kaspersky virüs bulmuyor:) Bilmiyorum pc ye yeni bir antivirs yüklemeyi denedim ama olmuyor sabah kaspersky yi kaldırıp eset nod32 64 biti yüklemeyi denedim ama tam antivirüsü yüklerken sürücüler kopyalanıyor kısmında pc takıldı. power tuşuyla kapatıp yeniden açmayı denedim ama açılmadı pc. yeniden power tuşuyla kapatıp açmayı denedim pc yi windowsu onar şeçeneği çıktı pc yi ancak sistem geri yükleme yaparak açabildim pc yi sonra yeniden kaspersky yi yükledim... bir de norton yüklemeyi denerim ancak nortonun deneme sürümünde lisans olmadan iyi bir sonuç alabilir myim ve şu an pc de kurrulu olan kaspersky ı silmeden bunu da kurabilir miyim performans açısındna sorun olur mu
yardımlarınız için saolun
eğer pcye virüs bulaştıysa sistem geri yükleme yaparak virüs silinebilir mi ve sistem geri yüklemeyle pc yi ne kadar önceki bir tarihe dö
peki kaspersky i silmeden bunlarıda kursam sorun olur mu
kaspersky de korumayı diğerleriyle işim bitene kadar duraklatırsam yine çakışma sorunu yaşar mıyım