işlemcisine güvenen gelsin işlemci test i
abi 600 TL en fazla bütçe var.
hdd 160 gb 320 lik yandı :(
acaba ekran kartı yerine monitör + hdd mi alsam
ne yapsam bilemedim.
abi 600 TL en fazla bütçe var.bak ne yap biliyor musun 300 tl ye en küçük 21.5 inç fulhd yani 1920 X 1080 piksel çözünürlük destekli bir monitör al sonra elindeki ekran kartınıda sat monitörüde sat oradan 250-300 tl gelse ne kaldı gene 600 tl kaldı psu yu değiştirmeden HD7850 alıp kullanmaya devam ediceksin HDD de alıcaksan HD6850 alıp HDD de alhdd 160 gb 320 lik yandı :(
acaba ekran kartı yerine monitör + hdd mi alsam
ne yapsam bilemedim.
ama abi analog olmasın hdmı çıkışlı gerek monitör aldımı
:)
Abi en iyisi 21.5 hdmı çıkışlı bir monitör + 4 gb ram takviyesi + 1 tb hdd
Ben oyun oynamıyorum zaten pek. Gta IV (haftada 1 saat) Nfs Run (haftada en fazla 3 saat) Fifa 12 her gün
HD5750 ile 1 yıl daha idare edelim. sonra işlemci+ anakart + ekran kartı takviyesi yaparız fikrimce.
3 ay çalışıp 3 milyar kazanıyom abi yazın bu yaz 600 TL pc'ye geri kalan dersane :(
Seneye dedem göndercek dersaneye. 1.500 TL pc yaparız. Hdd, monitör, kasa, ram dahil değil hem de
sen iyice çorba yaptın hdd alacaksan haberin olsun yakın bir zamanda 1 tb lık hdd imi satmayı düşünüyorum arızadan yeni geldi sıfır yani değişim yaptılar 1-2 güne ilan açarım heralde bilgin olsun
abi özür dilerim ama almışken iyi alayım ama geç alayım diye düşünüyorum :)
analogtan bıktım yav. 3 monitör 3üde analog
şu an para yok abim. temmuzda olacak ilk maaş :)
abi özür dilerim ama almışken iyi alayım ama geç alayım diye düşünüyorum :)yok estağfurullah tabi analog yerine hdmı veya dvı lı monitör daha iyi
analogtan bıktım yav. 3 monitör 3üde analogşu an para yok abim. temmuzda olacak ilk maaş :)
hdd konusunda ben satarım o zamana kadar zaten
hadi iyi geceler
Abim zaten Hd5750 beni idare eder. en iyisi bir yıl daha sabredeyim. bu yaz 21.5 veya 23 inc hdmı bir monitör + 4 gb 1333 mhz ram + 1 tb hdd alayım.
Seneye yaz da anakart-işlemci-ekran kartı-psu değişimi yaparız 1.500 TL'ye :) off bir sene sonra ne kartlar çıkar
Abim zaten Hd5750 beni idare eder. en iyisi bir yıl daha sabredeyim. bu yaz 21.5 veya 23 inc hdmı bir monitör + 4 gb 1333 mhz ram + 1 tb hdd alayım.:DSeneye yaz da anakart-işlemci-ekran kartı-psu değişimi yaparız 1.500 TL'ye :) off bir sene sonra ne kartlar çıkar
23" monitörle napcan ya :D
Valla ben 18" alcam o bile büyük geliyo bana ki... seninki sinema gibi olur evin içi :D
Ve RAM'leri nie 1333MHz alıyon ?
İnşallah GTX680 bile alırsın :D
Bi bakmışsın :D
DDR4 3200MHz 4GB CL5 RAM
3400MHz Anakrt
GTX680 Ekran Kartı
3TB 64Mb 7200Rprm Harddisk
İnaşlah böyle bi sistemin olur kardeşim :D :D :D :D
Hatta işlemcide xenon olsun :D Bi bakmışsın GTX680 ile GTX680'İ SLI yapıyon :D
(ama elektirik faturasına ben karışmam borumu iki tane GTX680'i SLI yapmak)Son Düzenleme: A.C.T ~ 24 Mayıs 2012 10:48
çünkü şu an 1333 mhzlik ram var. hı-level. diğeri de aynı marka alacağım yazın.
dd abartı olmuş bana 1 tb yeter şu anki 160 lık da arşiv hdd'si olacak yani içini doldurup atcam bazanın altına
:Dsana kesinlikle katılmıyorum eğer oyun oynamak için kasa toplayacaksan kesinlikle ve kesinlikle en küçük 21.5 inç olmalı çözünürlüğüde kesinlikle 1920 X 1080 yani fulhd olmalı yoksa oynayacağın oyunların tadı çıkmaz sanada tavsiyem kesinlikle dediğim özelliklerde bi monitör alman olacaktır
23" monitörle napcan ya :D
Valla ben 18" alcam o bile büyük geliyo bana ki... seninki sinema gibi olur evin içi :D
Ve RAM'leri nie 1333MHz alıyon ?
İnşallah GTX680 bile alırsın :D
Bi bakmışsın :D
DDR4 3200MHz 4GB CL5 RAM
3400MHz Anakrt
GTX680 Ekran Kartı
3TB 64Mb 7200Rprm Harddisk
İnaşlah böyle bi sistemin olur kardeşim :D :D :D :D
Hatta işlemcide xenon olsun :D Bi bakmışsın GTX680 ile GTX680'İ SLI yapıyon :D
(ama elektirik faturasına ben karışmam borumu iki tane GTX680'i SLI yapmak)
bende araştırayım d.h de ben kaçırmışım demek nasıl görmemişim bulamassam akşama siz link verirsiniz artık hayırlı işler
Linki buldum
Karıştırmışım Corsair değil Cooler Mastermış radyatör daha kalın ve değiştirilebilir. ;)
http://guru3d.com/news/cooler-ma ... oling-lineup-shown/Son Düzenleme: YasinC ~ 24 Mayıs 2012 16:46
Linki buldumhocam bilgiler için sağolun teşekkürler
Karıştırmışım Corsair değil Cooler Mastermış radyatör daha kalın ve değiştirilebilir. ;)
http://guru3d.com/news/cooler-ma ... oling-lineup-shown/radyatör leri corsaır ın h80 ve h100 den daha kalın gibi görünüyor ayrıca cpu üzerine gelen kısımda baya yüksek bana sanki daha iyi bir pompası varmış gibi düşünmeme sebeb oldu ama keşke corsaır gibi üzerinden fanları kontrol edebilseydik
Sende iyi göz varmış helal olsun :)
Radyatörler daha kalın evet pompasının daha büyük olmasının sebebi istersen radyatörü değiştirebilirsin.
Mesela 240'lık aldın istersen sonradan onu 360 lık radyatöre çevirebileceksin ;)
iyi güzelde cooler master ın sitesinden baktım ben bulamadım bu ne iştir you tube da fuar gibi bir yerde video ları var kendi sitesinde yok acaba piyasaya ne zaman sürülecek ve en önemlisi tr de satışı sunulacakmı yoksa el mahküm sadece corsaır tr de bu pazarın tekeli olacak ve en öenmlisi acaba fiyat ve performans gibi etkenlerde corsaır den ne gibi + ve - leri olacak ben bunları merak ediyorum bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim
Haziranın 2. haftası pazara sunulacak
Cooler Master'ın çoğu ürünü TR'yeye gelir en üst model soğutma çözümleri şuanda var V8 V10 vs
Fiyatı Corsair'in ürünlerinden yüsek olacaktır.
+ Radyatörleri değiştirilebilir olacak.
+ Corsair'e göre daha kalın radyatörler ve fanlar daha iyi olacak
- Her hangi bir radyatör değişimi gibi bir durumda içindeki sıvıyı kendin dolduracaksın bu yönden epey uğraştırıcı olacak.
Venom değil VİPER serisi bendeki bu linktekinin 12 cm'liği 84 cfm hava üfleme kapasitesi var.
Venom adı sadece soğutucusunda kullanıyor fanlarında apache ve viper var ;)
http://www.hepsiburada.com/liste ... 353&categoryId=1125
Sorununa gelince anakartın biosunda CPU sıcaklığın felan baktığın HW monitör var orada fan ayarı sende standart'ta duruyordur onu slint yaparsan ses kesilir fanın devrini olabildiğince minimumda tutar. Turboya alırsan max. devirde tutar ;)
Venom değil VİPER serisi bendeki bu linktekinin 12 cm'liği 84 cfm hava üfleme kapasitesi var.çok şükür yardımın sayesinde kıytırık fan kontrolcüsünden kurtuldum çok teşekkür ederim
Venom adı sadece soğutucusunda kullanıyor fanlarında apache ve viper var ;)
http://www.hepsiburada.com/liste ... 353&categoryId=1125Sorununa gelince anakartın biosunda CPU sıcaklığın felan baktığın HW monitör var orada fan ayarı sende standart'ta duruyordur onu slint yaparsan ses kesilir fanın devrini olabildiğince minimumda tutar. Turboya alırsan max. devirde tutar ;)
hazır benden daha bilgili birini bulmuşken soru sorayım diyorum ama sizide fazla bunaltmak istemiyorum tabi sizi sıkmıyorsam bazı konular hakkında size danışmak isterim
Yok estağfurullah elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)
valla hocam benim anakartımı biliyorsunuz işlemcimde belli i3 550 var o.c yapıyorum ama bu güne kadar sadece çarpanı artırarak yaptım ve önceki kullandığım i5 işlemcimi 4 ghz ve üstüne kolaylıkla çıkartıyordum ve yine x6 1090 T işlemcimi 4 ghz e çıkarmayı başarmıştım sadece çarpanla oynayarak ama bu sefer bu işlemciyle olmuyor 3.8 ghz e çıksam bile stabil olmuyor ramler de 2 farklı kit ram var biri 1333 mhz diğeri 1600 mhz ikiside kıngston biri 8 gb diğeri 4 gb dual kitler var elimde bunların hızını da arttırmam lazım mı mesela
bu videodaki gibi değerleri yapıyorum fakat stabil olmuyor mavi ekran hatası alıyorum
http://www.youtube.com/watch?v=4Og-kUzxJjQ
bide bendeki bıos güncel değil güncellemem daha iyi olurmu
psu : 550 W +80 ocz
ekran kartı : HD5670 şimdilik
yani psu da o.c yapmam için fazlasıyla yeterli
OC konusunda hiç tahmin edemiyeceğin bir sebep olabilir bu foruma bir iki sene önce üye olsaydın benim yaşadıklarımı bilirdin :)
Sanırım 2 farklı kit kullanmandan kaynaklanıyor peki BCLK değerini arttırıyormusun ?
keşke 5 yıl önce gelebilseydim kader şimdi bakıyorumda bazen eski konularda ne kadar usta bilgili üyeler varmış
2 farklı kit i aynı anda kullanmıyorum 2 sinden birini kullanıyorum şimdi şöyle anlatayım
şimdi öncelikle önceden ben sadece tek slot ram kullanıyordum daha sonra ilave yaptım ama fiziksel büyüklükleri farklı ancak dual çalışıyorlar ve mhz ce cl değeri aynı
burada resimdeki gibi yeni çektim buyur bak
küçük olanı daha sonra ilave yapmıştım
buda cpu-z resmi
[url=http://bit.ly/c25MCx]
daha sonra sıksık mavi ekran hatası görmeye başladığımda bende sistemi komple satıp hem maddi sıkıntımı giderdim hemde yeni sistem topladımve yeni 8 gb ram aldım
bu 2 adet 4 gb lık kit i yeni aldım 90 tl ye
buda cpu-z resmi
bu ramleri 1600 mhz de kullanabilmek için anakartda yaptığım ayar
buda kasa bende de 2 viper var öncekinde venom yazmışım yanlışlıkla :D
ve ayarları daha önceki o you tube videosundaki gibi değerleri girmeme rağmen masa üstünde mavi ekran hatası yemem eğer istersen mavi ekran hatasınıda eklerim
BCLK değerinide en düşük 160 yapmam gerekli yoksa işlemci standart saat hızlarını geçemem ama 180 de de denedim ve bu 2 farklı ram de de denedim
Konu ile alakası yok ama Amd işlemcilerin ne kadar ezik olduğunu gördüm...Yerden göğe sokamayan o amdci arkadaş 8 ghz rekor var diyen arkadaşa sesleniyorum en kralını i5 2500k çarpıyor gerisi hikaye :D
http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=434
Konu şahane ama h100 e para yetmez :D 260 tl veremem :D