merhaba arkadaşlar
benim çift çekirdekli bi işlemcim var
işlemler 2 çekirdekte de çalışıyor otomatik olarak
görev yöneticisinden benzeşmeyi ata (set affinity) kısmından ayarlanıyor AMA işlemi kapatıp açınca bu bilgi kayboluyo tekrar 2 çekirdekte birden çalıştırıyo işlemi
bunu ayarlamayı sağlayan bi program vardı arıyorum arıyorum bi türlü bulamıyorum ve ismini de hatırlamıyorum hatta chipte paylaşılmıştı galiba arayüzü office 2010 daki ribbon arayüzüne çok benziyodu
bilen varsa bi yardım etsin şimdiden teşekkürler
işlemleri çekirdeklere dağıtan program ?
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj
OP Kapalı Hesap
2,006 mesaj
windowsun işlemciye tecavüz eden yazılımlarınını kısıtlamak için yardım için sağol
windowsun işlemciye tecavüz eden yazılımlarınını kısıtlamak için yardım için sağdediğin yöntemle yazılımları kısıtlayamazsın
yazılım 2 çekirdek ile işlemciyi %20 kullanırsa
tek çekirdekle %40 kullanır
yukarıdaki dedim yöntemle işlemciyi tekçekirdek kullanınca doğal olarak işlemci kullanım çok yükselmişti.
OP Kapalı Hesap
2,006 mesaj
dediğin yöntemle yazılımları kısıtlayamazsıntamam tek çekirdekte %40 kullanır ama o çekirdeğin %40ını kullanır ben kendim için önemli bulduğum işlemleri veya oyunları 1. çekirdeğe, sırf kalabalık yapanları 2. çekirdeğe atarım
yazılım 2 çekirdek ile işlemciyi %20 kullanırsa
tek çekirdekle %40 kullanır
yukarıdaki dedim yöntemle işlemciyi tekçekirdek kullanınca doğal olarak işlemci kullanım çok yükselmişti.
yani şöyle düşün oyunu 1. çekirdeğe atarsam diğerleri de 2. çekirdekte olursa diğer programlar işlemci açısından oyunu etkileyemez
ama konudan uzaklaşıyoruz benim tavsiyeye değil aradığım şeyi bulmaya ihtiyacım var konuyla ilgilendiğin için tekrar teşekkür ederim