Selamlar. Sizlere merak ettiğim birkaç soru soracağım. Lütfen bu sorulardan herhangi biri hakkında herhangi bir fikriniz varsa belirtin
Ben Game Maker Studio 2 kullanıyorum. Ve GML dilini baya biliyorum. C ile çok benzerliği olan ve object-oriented bir dil. Merak ettiğim şey ise şu, GML oyun geliştirmeye odaklı bir dil yani zaten programın adı bile Game Maker. Ancak yazılım da yapılabiliyor , bu programla birçok yazılım yapan kişi gördüm ve ayrıca kendim de MS Paint den daha gelişmiş özelliklere sahip bir çizim programı geliştirmiştim. Bu arada 17 yaşındayım.
Her neyse GML ile işletim sistemi benzeri birşey geliştirmek mümkün müdür ? Yazılımın kendi içindeki kısımlar GML ile yapılabilir ancak bazı konularda GML yeterli olmuyor. (Örneğin bir USB takılınca algılaması gibi. Veya PC nin donanımıyla ilgili işlemler gibi. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır.) GML ile işletim sistemi gibi birşey geliştirmek için birkaç fikrim var, sizce bunlar mümkün müdür ?
1- Şimdilik GML ile yazılımın temelini, kullanıcı arayüzü vs. yapmak , ileride farklı bir dil ile (C++ olur Java olur) diğer yapılamayacak kısımları yapmak ve birleştirmek. Yalnız GML cross platform ve birçok işletim sistemini destekliyor ancak bootable bir yazılım nasıl yapılabilir bir fikrim yok. Yani farklı yazılım dilleri ile , çalışması için bir işletim sistemine ihtiyaç duyan bir yazılımı bootable bir hale getirmek mümkün müdür ?
2- Linux duzenlenebiliyor. Ve ben linux tabanlı birşey yapsam aslında çok birsey değişmeyecek ancak linux ta şöyle bir şey yapmam mümkün mü : PC yi açınca linux başlayacak ancak ekranda hiçbir şey gorunmeyecek. Linux tamamen açıldığında bile ekran tamamen simsiyah olacak ve sonra GML ile yaptığım yazılım otomatik olarak başlatılacak. İşte bunu yapmak mümkün mü ?
Bu düşündüğüm şeyler mantıklı mı? Amacım bir işletim sistemi yapmak değil ve bu bilgiyle yapamam da zaten ama demek istediğim şeyi anlamışsınızdır. Lütfen bu konudaki düşünceleriniz, bilgileriniz veya tecrubeleriniz var ise paylaşır mısınız
Teşekkürler