arkadaşlar malum yeni notebooklarda işletim sistemi ve driver cd' leri yok bunlar makinaya kayıtlı geliyor. başlangıç sırasında (alt+f10) yada açılışta f11 basılı tutarsanız (yada benzeri bir işlem olabilir) makina fabrika ayarlarına geri dönüyor yani fabrikanın orjinal yazılımları ve işletim sistemi tüm driverler ile birlikte otomatik olarak yükleniyor. ancak bu yazılımlar işletim sisteminin kurulu olduğu C bölümünde görünmüyor hatta bazılarında Disk bölümlenmiş olduğu halde D bölümünde de yok.sanırım C yada D dışında bir başka bölümde gizlenmiş dosyalar var
merak ettiğim şu
1-eğer bir sebeble C ye format atsak ve yeni bir işletim sistemi kursak; daha sonra başlangıçta kullandığımız kısayolu kullanarak bilgisayarı daha sonra tekrar orjinal haline getirebiliirmiyiz?
2-hp dv6 serisinde harddisk bölümlenmiş ve D bölümü recovery dosyası için ayrılmış, bölüme girdiğinizde şöyle bir mesaj geliyor:
"Kurtarma Bölümü
Uyarı
Sabit disk sürücünüzün
(veya bölümünüzün bu bölümü sistem
kurtarma yapmak için kullanılan dosyalar içerir.
Bu dosyaların hiçbirini silmeyin veya degiştirmeyin.
Bu bölümde yapılan değişiklikler
gelecekte sistem kurtarmayı engelleyebilir. "
bu durumda şöyle düşünebilir miyiz? eğer bu bölümü silmeden C bölümüne format atarsak daha sonra başlangıçta F11'i basılı tutarak (bu bilgisayar için F11 kurulumu başlatıyor) tekrar fabrika ayarlarına ve orjinal işletim sistemi kurulmuş haline getirebilir miyiz bilgisayarı?