işletim sistemi uçarmı?

varadero
31-01-2010, 01:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

arkadaşlar malum yeni notebooklarda işletim sistemi ve driver cd' leri yok bunlar makinaya kayıtlı geliyor. başlangıç sırasında (alt+f10) yada açılışta f11 basılı tutarsanız (yada benzeri bir işlem olabilir) makina fabrika ayarlarına geri dönüyor yani fabrikanın orjinal yazılımları ve işletim sistemi tüm driverler ile birlikte otomatik olarak yükleniyor. ancak bu yazılımlar işletim sisteminin kurulu olduğu C bölümünde görünmüyor hatta bazılarında Disk bölümlenmiş olduğu halde D bölümünde de yok.sanırım C yada D dışında bir başka bölümde gizlenmiş dosyalar var 
merak  ettiğim şu
1-eğer bir sebeble C ye format atsak ve yeni bir işletim sistemi kursak; daha sonra başlangıçta kullandığımız kısayolu kullanarak bilgisayarı daha sonra tekrar orjinal haline getirebiliirmiyiz? 

2-hp dv6 serisinde harddisk bölümlenmiş ve D bölümü recovery dosyası için ayrılmış, bölüme girdiğinizde şöyle  bir mesaj geliyor:

"Kurtarma Bölümü 
Uyarı
Sabit disk sürücünüzün
(veya bölümünüzün bu bölümü sistem
kurtarma yapmak için kullanılan dosyalar içerir.
Bu dosyaların hiçbirini silmeyin veya degiştirmeyin.
Bu bölümde yapılan değişiklikler
gelecekte sistem kurtarmayı engelleyebilir. "

bu durumda şöyle düşünebilir miyiz? eğer bu bölümü silmeden C bölümüne format atarsak daha sonra başlangıçta F11'i basılı tutarak  (bu bilgisayar için F11 kurulumu başlatıyor)  tekrar fabrika ayarlarına  ve orjinal işletim sistemi kurulmuş haline getirebilir miyiz bilgisayarı?

mcafee23 ayrılmıştır
31-01-2010, 02:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

evet getirirsiniz ama recovery bölümünü kullanarak temiz kurulum yapmak gerekir.ben geçen gün yaptım 2.5 saat sürdü
bu firmaların gereksiz action'larını anlayamıyorum zaten ver cd'leri insanlar uğraşmasın
recovery kolay kuruluyor ama 3 saat sürünce insanın canı sıkılıyor haliyle;kurduğu da bi windows iki tane güncelleme ve 1-2 tane küçücük firma yazılımları

Recep Baltaş
31-01-2010, 13:59   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bir bilgisayar aldığımda ilk yaptığım iş Recovery bölümünü silmketir. Neden mi? Güncel değil, yavaş programlar, saçma sürücler ve boşu boşun 12 GB çöp....

Bu recovery bölümüne tapanlar var...Tamamen çöp ve gereksiz....Tabi bilenler için...