işletim sistemi

history83
16-10-2009, 21:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj

az önce bir arkadaşım aradı bilgisayarına format atıvermemi istedi.kendi bilgisayarıma defalarca yükleme yaptım hatta 3-5 arkadaşın bilgisayarına da sistem kurdum.sorun ne derseniz bu seferki laptop.hayatımda hiç laptopa format atmadım.arkadaşa da tamam hallederiz dedim ama insan yine de kendi malı olmadığından çekiniyor.biraz baktım konulara  yine de sorayım istedim laptopa da tıpkı masaüstü gibi format atıyoruz demi?seçili değilse cd yi boot ediyoruz.gerisi aynı.bunlarda sanırım bios tuşu farklıymış.birde driverler biryerde saklıymış.

Erhan Tiryakioğlu
16-10-2009, 21:39   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Evet Bende Merak Ediyorum Ama Sanırım Aynı ... Taç Pedi Sorun Olurmu Diye Düşünüyorum Ama Ne bileyim ...

97gazisi
16-10-2009, 21:55   |  #3  
Üye
83 mesaj

Evet aynı söylediğin gibi.Ayrıca "Taç Ped" sorun olmaz fakat laptop un yanında verilen ürün kurtarma DVD Rom'undan yüklemeniz gerekir.Ayrı yüklemek isterseniz ekstradan BİOS,Driver gibi bileşenleri yüklemeniz gerekir.

Yardımcı olabildim mi? :D

history83
16-10-2009, 22:05   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

sağol yardımcı oldun.açıkcası arkadaş ataverirmisin formatı deyince laptopa hiç atmadım diyemedim:) markası ne cd yada disket varmı-yokmu bilmiyorum.sadece xp mi diye sordum evet dedi.peki bu cihaz orjinal olarak vista ise bunlar sonradan xp ye çevirdiyse bir problem olur mu?mesela orjinalinde vista olarak almıştı komşum kullanamadı xp yaptı baya uğraştım demişti.ama bu cihaz da xp yüklüymüş şimdi

Erhan Tiryakioğlu
16-10-2009, 22:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: history83  
sağol yardımcı oldun.açıkcası arkadaş ataverirmisin formatı deyince laptopa hiç atmadım diyemedim:) markası ne cd yada disket varmı-yokmu bilmiyorum.sadece xp mi diye sordum evet dedi.peki bu cihaz orjinal olarak vista ise bunlar sonradan xp ye çevirdiyse bir problem olur mu?mesela orjinalinde vista olarak almıştı komşum kullanamadı xp yaptı baya uğraştım demişti.ama bu cihaz da xp yüklüymüş ş
Sanırım İkinci Sabit Diske Çekmişlerdir Driverleri Falan ( Çok Eski Değilse )

history83
16-10-2009, 22:37   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

peki bu driverler normal klasör gibi görünüyor mu?klasör şeklinde mi acaba.elimde şuan laptop da yok merak ettim.

Erhan Tiryakioğlu
16-10-2009, 22:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj

Bilmiyorum Abicim Ya Hiç Laptop'um Olmadığı İçin Hep Masaüstü :)

97gazisi
17-10-2009, 08:15   |  #8  
Üye
83 mesaj

Büyük ihtimalle başlangıçta XP yüklüdür.Ve toplama Dizüstü B. değilse ürün kurtarma DVD'si vardır.
Oradan rahatça yapabilirsiniz.Fakat Vistadaki gini dosyaları "Windows.old" benzeri bir klasöre atmaz sanırsam.Format atmadan önce bir yere -DVD,Sanal bellek gibi-kayıt edin.Gönül rahatlığıyla format atabilirsinz.Farklı bir xp veya vista DVD'sinden yüklemede de meraklanma  sorun çıkarmaz.Sadece Hotkey,(varsa)Akustik susturucu gibi laptop aygıtları hemen çalışmaz.Laptopun internet sitesinden gereken driverleri indirdiğinizde çalışmama sorunu kalmaz.

Bunlar yardımcı olacaktır.Fakat dizüstü bilgisayarın Marka ve Modelini verirseniz daha çok yardımcı olabilirim.Pek de gerek yok açıkcası,anlattıklarım yeticektir.

NOT:Driverleri istediği kadar bir klasöre atsın çalışmaz.İndirip yüklemeniz gerekir.

Nice formatlara! :D

Erhan Tiryakioğlu
17-10-2009, 09:53   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: 97gazisi  
Ve toplama Dizüstü
Artık dizüstüde Topluyorlar Helal Olsun Banada Bi Tane Toplayalım :S :D

crazy_wrestler_75_53
17-10-2009, 10:45   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaşlar acil olarak bi bilgiye ihtiyacım var. benim msi vr630 serisinden bi laptopum var bir ay önce bi arkdaşım buna dell'in vista programını yükledi. bilgisayarın özelliklerine girince dell yazıyordu pc adı olarak. sonra bu aralar her kapatışımda güncelleştirme yapıyordu. bu sabah açtıgımda ise hoş geldiniz yazısıdan sonra siyah bi ekran çıkıyor ve alt sağ köşede '' Windows Vista(TM) Derleme 6000 Bu Windows kopyası orijinal değil'' yazıyor beyaz bi kutuda ise '' bilgisayarınıza indirgenmiş işlevlere erişin'' , '' farklı bir ürün anahtarı yazın'' , '' bu sorunu çözmek için yardım almak üzere dell firmasına başvurun'' yazıyor. benm bilgisayarımda bi kaç oyun falan artı kurtarmam gereken önemli resim yazı dosyaları var programı yükleyen ark.a ulaşamıyorum. ne yapmalıyım lütfen yardım edin. yardımlarınız içn şimdiden çok teşekkür ederim.

crazy_wrestler_75_53
17-10-2009, 17:20   |  #11  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaşlar ben bu wirelessin şifresini nasıl kkırabilirim

97gazisi
17-10-2009, 17:37   |  #12  
Üye
83 mesaj

Toplama dizüstü tabii ki de var.Ama uzmanın yapması gerekir.