RAM + ekran kartı değişikliği yapmadan kesinlikle başka işletim sistemine geçmeyin, bu haliyle hem 7, hem de vista oldukça kasar.Reklamlara aldanmayın, sizin sisteminiz gibi sistemler için en hızlısı hâla XP.
Sisteminizin omurgası, yani anakartınız (eğer buradaki kart ise) gelişmeye açık.Dolayısıyla oldukça fazla donanım alternatifine sahipsiniz.Hatta ekran kartı + ram + işlemci üçlüsünü beraber yükseltirseniz şu anki sisteminizi rahatlıkla bir giriş seviyesi oyun bilgisayarına çevirebilirsiniz.
Sadece işletim sisteminizi değiştirmek için ise ekran kartınızı ve RAM'inizi arttırmanızı öneririm.
Ekran kartı olarak 50-60 tl'lik bir nvdia 8400 veya biraz daha ileri giderseniz 80-90 tl'lik bir ati hd 3650 işinizi görür.
RAM olarak ise 32 bit için 2x1 GB DDR2 667 (100+ tl) ve 64 bit için ise 2x2 GB DDR2 667 (180+ tl) öneririm.Celeron 2.66'ların hem 32 bit (330 kodlu) hem de 64 bit (331 kodlu) destekleyen modelleri mevcut.Sizinki hangisi onu cpu-z tipi bir programla kasayı açmadan öğrenebilirsiniz sanırım.
Son olarak, işlemciyi değiştirmeseniz bile biraz overclock yapabilirsiniz (riski size ait ;) ) Spesifikasyon listesinden anladığım kadarıyla anakartınız belirli bir derece buna olanak sağlıyor.Celeron işlemciler genelde az çok overclock edilebilirler.İnternetten sizin işlemcinizi overclock yapmış kişilerin yorumlarını okuyarak sınırları konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.Intel işlemciler kolay kolay "yanmazlar" ama bu işlem sırasında diğer donanımlarınız da zarar görebilir.Özellikle RAM'lerinizin yüklendiği maksimum voltaja dikkat edin çünkü belirli bir eşik değerin üzerinde çok çabuk bozulabilirler.Bunun dışında maksimum hızı zorlarken CMOS sıfırlama işlemini de birkaç kez yapmaya hazırlıklı olun.
Bütün bu hızlandırma, güçlendirme ve kapasite arttırımı işlemlerini yaptıktan sonra rahatlıkla windows 7'ye geçebilirsiniz.Benzer bir konfigürasyon ile ( Cel. D 2.5 GHz + 2 GB Ram + HD3650) 7 RC'i rahat rahat kullandım.