Kullanıcı, istediği işletim sistemini kurması için bilgisayar üreticileri, öyle bir yol tercih etmiş olabilirler.
FreeDOS, %100 MS-DOS uyumlu, açık kaynaklı bir DOS tabanlı işletim sistemidir. Ben, Micrsoft Virtual PC'de bunu kurduğumda buna onay vermiştim. QBASIC gibi programlarımı bu işletim sistemine kurup burada yazıyordum hatta bir dosya yöneticisi bile yaptım.
Ancak Windows 3.1 kurduğum zaman çalışmadı. Çalıştırırken yanlış MS-DOS sürümü olduğunu söylüyordu. O zaman FreeDOS, %100 MS-DOS uyumlu bir işletim sistemi değil. Daha sonraki sürümlerinde düzeltirler umarım.
FreeDOS'u internetten indirebilirsiniz. FreeDOS'ta ayrıca OpenGEM adıyla bilinen bir DOS tabanlı bir GUI vardır. FreeDOS'ta Arachne adlı web tarayıcısı, metin ekranda HTML görüntüleyici (Bunu yardım için koymuşlardır herhalde. Komut satırına HELP yazdığımda karşıma o görüntüleyici ve desteklenen komut listesi çıkıyordu.), müzik çalar, mail gönderme programı, NTFS desteği ve sayısız birçok program vardır.
Eğer Windows almayıp da kar yapmak istemiyorsan Ubuntu Linux veya Pardus kullanmanı tercih ederim. Bunların her ikisini de kullandım.