İşletim Sistemsiz Bilgisayar

ozgur1905
14-01-2010, 18:09   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj

Arkadaşlar duyduğuma göre markalı bilgisayarlar işletim sistemsiz alınabiliniyormuş. Bunu arkadaşımdan öğrendim. Sizede sormak istedim ne kadar doğru ne kadar yanlış ? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Bende ufak bir araştırma yaptım: http://kadmon.blogspot.com/2009/ ... siz-bilgisayar.html

Konuyu nereye açıcağıma karar veremedim en uyun yer heralde burasıdır.

secfur
14-01-2010, 18:29   |  #2  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
375 mesaj

işletim sistemsiz derken    dos yüklüler oluyor benim bildiğim. onun üzerinde isteğin işletim sistemini kurabilirsin.marka pc lerde bunu ilk defa duydum . hepsinde vista veya  win7 vardır.oyun içinse bunlar gerekli zaten.verdiğin linke baktım  bi dayatmadan söz ediyorlar bu tartışılabilir.ama sonuçta bi işletim sistemi olmalı.sen dersen ben işletim sistemsiz bir marka pc almak istiyorum o zaman  aynı paraya toplama  pc nin kralını toplarsın.

IceManF1
14-01-2010, 19:02   |  #3  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Aslında Toplama bilgisayar, yani markalı olmayan, ama markalı bilgisayardan daha ucuz ve daha iyi, yepyeni parçaları olan, sıfır ve istediğin donanımı kendin belirleyebileceğin, özgür bir PC'dir.
Bu nokta da markadlı bilgisayar orijinal işletim sistemi kullanır.Bunun fiyatı 150-200 TL(windows 7).
Toplama PC'de de işletim sistemi var.Ama bunu çoğu bilgisayarcı, internetten indirdikleri orijinal olmayan, fakat orjinalleştirilmiş olarak sunuyor.Veya kendisinde çoklu anahtar varsa onu giriyor.

Her zaman Toplama PC, Markalı PC'lerden iyidir.Markalılar ayrıca kendi adının da lisansını taşıdığı için, 100-200 TL daha pahalı.

ozgur1905
14-01-2010, 19:34   |  #4  
OP Üye
60 mesaj

Ben bunu daha çok taşınabilir bilgisayarlarda merak ettim. Dediğiniz gibi benim bilgisayarımda toplama. Ancak şimdi satılan  notebooklar bildiğim kadarıyla işletim sistemli olarak satılıyor. Kendi işletim sistemimizi kendimiz kursak benim için daha iyi olur. Hem istediğimiz işletim sisteminide rahatça seçebiliriz. Diğer türlü işletim sistemi için ayrı bir para veriyoruz eğer istemediğimiz bir sistemse onuda kaldırıp başka bir şey yüklüyoruz.

ECHELON_
14-01-2010, 21:00   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

evet böyle bişey var türkiyede bir vatandaş pclerde yüklü ms lerin insanlara dayatıldığına dair dava açtı ve artık isterseniz aldığınız pcdeki ms lisansınızı iptal ettirip lisans için ödediğiniz parayı geri alabiliyor ya da temelden linux yüklü bir pc alabilirsiniz artık teknosadan ya da diğer teknoloji mağazalrından ama şu an uygulanıyor mu bu? meçhul

clickonline
15-01-2010, 00:05   |  #6  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj

İşletim sistemsizlerde FreeDos yazar.Onları tercih et.

clickonline
15-01-2010, 14:43   |  #7  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj

Hiç birşey olmaz mavi ekranda vermez.Kimse oturupda freedos için pc üretmez.

ozgur1905
16-01-2010, 15:39   |  #8  
OP Üye
60 mesaj

yarın uğrayabilirsem teknosa ya uğrayıp bu şekilde satış yapıp yapmadıklarını soracağım.  En kısa zamanda da buraya yazarım..

Burda da benzer bir konu var:

Son Düzenleme: ozgur1905 ~ 16 Ocak 2010 15:44
Kapalı Hesap (160605)
28-01-2010, 21:48   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
139 mesaj

Kullanıcı, istediği işletim sistemini kurması için bilgisayar üreticileri, öyle bir yol tercih etmiş olabilirler.

FreeDOS, %100 MS-DOS uyumlu, açık kaynaklı bir DOS tabanlı işletim sistemidir. Ben, Micrsoft Virtual PC'de bunu kurduğumda buna onay vermiştim. QBASIC gibi programlarımı bu işletim sistemine kurup burada yazıyordum hatta bir dosya yöneticisi bile yaptım.

Ancak Windows 3.1 kurduğum zaman çalışmadı. Çalıştırırken yanlış MS-DOS sürümü olduğunu söylüyordu. O zaman FreeDOS, %100 MS-DOS uyumlu bir işletim sistemi değil. Daha sonraki sürümlerinde düzeltirler umarım.

FreeDOS'u internetten indirebilirsiniz. FreeDOS'ta ayrıca OpenGEM adıyla bilinen bir DOS tabanlı bir GUI vardır. FreeDOS'ta Arachne adlı web tarayıcısı, metin ekranda HTML görüntüleyici (Bunu yardım için koymuşlardır herhalde. Komut satırına HELP yazdığımda karşıma o görüntüleyici ve desteklenen komut listesi çıkıyordu.), müzik çalar, mail gönderme programı, NTFS desteği ve sayısız birçok program vardır.

Eğer Windows almayıp da kar yapmak istemiyorsan Ubuntu Linux veya Pardus kullanmanı tercih ederim. Bunların her ikisini de kullandım.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (52385) ~ 28 Ocak 2010 22:00
voimatu
28-01-2010, 22:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
108 mesaj

reklam vermek gibi olmasın ama c-box un böyle pc leri var