işlemcim çok ısınıyor bu performans düşüklüğü yapar mı şu an sadece bu site ve everest programı açık 60 derece gözüküyor oyun oynarken 75lere çıkıyo
işlmeci ısısı
işlemçinin ısınması tabiki performanssınızı düşürür ama cok ta sıcak sayılmaz kasanın içini temizlerseniz bayabi ısı azalışı olur olmassa kasanızın işlwmci fanını yeteri derecede hava aldıgından emin olun olmassa işlemçi üzerindeki termal mazun kurumuş olabilir termal macunu yeniler seniz daha iyi olur tabi
evet işlemci fanı temizlersiniz ısı azalmaz ise fanı değiştirebilirsiniz cooler master fanlar var uygun fiyata birde termal macun kontrol edin.
ısısı fazla değil kasanın içini aç saç kurutma makinasıyla temizle ben öyle yapmıştım.:D
Bir şey sorcam işlemcilerin çekirdekleri 70 derecede erimiyormuydu ?
yada islemci faninin ayaklarini kontrol et belki yerine tam oturmamistir,Benimki de 70 cikmisti sonra kasayi actigimda gordum ki ayaklardan ikisi yerinde degildi :) suan CPU:21 Core0:42 ore1:43
İşlemcinin ne oldugunu ogrenmeden ısının fazla olup olmadıgına nasıl karar veriliyor onu anlamıyorum.Soruyu soran akradaşa da sesleniyorum.İşlemci ısnı sordun bi zahmet işlemcinin modelini de söyle de millet ona göre cevap versin?
Normal ısısı 30-31 Derecedir. Max 40 dereceye kadar cıkabilir. fakat daha üstü olursa ne kadar dayanır bilinmez..
bektashNormal ısısı 30-31 Derecedir. Max 40 dereceye kadar cıkabilir. fakat daha üstü olursa ne kadar dayanır bilinmez..Adamın işlemcisini bilmeden nasıl bu yorumu yapabiliyorsun.Eğer işlemci P4 3.0 ya da D serisi bi işlemci ise de bunlar geçerli mi?
P4 630 kullanıyorsan ısı değerleri 80'e kadar cıkabilir.Herhangi bir sorun olmaz.Bu işlemci serisi çok ısınan çok enerji harcayan bir o kdar da güncel işlemcilere göre performansı düşük işlemcilerdir.
arkadaşımın laptopı çok ısınıyordu hatta oyun oynarken kendi kendine kapanıyordu. webden biraz araştırdık ve fazla ısınmaktan dolayı kapandığını ve çok basit bir yolla elektrik süpürgesiyle fan havalandırma deliklerinden çekmemizin işe yarayabileceğini öğrendik. denedik ve yaradı da :) laptop ı artık kapanmıyor. daha sonra ben de 2,5 senedir elimi sürmediğim laptopımda (kapanma gibi bi şikayetim yoktu) denedim, everest programında gördüğüm işlemci sıcaklığı 60 dereceden 47-48 dereceye düştü ! şiddetle tavsiye ederim inanılmaz etkisi var...
60 ın üzerinde performans düşer.soğutulması lazım.kolay gelsin..
işlemci çekirdekleri 100 dereceye geldiğinde otomatik kapatılır.bilgisayar mavi ekrana düşer. çekirdek yanması eski athlonlarda vardı bu doğru.ama yeni işlemciler buna izin vermez böyle bir durumla veya aşırı ısınmayla karşılaştığında performansı düşürüp çekirdekleri rahatlatır
alıntı="arda001"]işlemci çekirdekleri 100 dereceye geldiğinde otomatik kapatılır.bilgisayar mavi ekrana düşer. çekirdek yanması eski athlonlarda vardı bu doğru.ama yeni işlemciler buna izin vermez böyle bir durumla veya aşırı ısınmayla karşılaştığında performansı düşürüp çekirdekleri rahatlatı
Bahsettiğiniz kapanma benim işlemcide de olurmu?