elimde bir iso uzantılı dosya var
ve 2.33 Gb
bunu neroyla cd ye yada cdlere
nasıl yazdırabilirim
yada bu iso uzantılı dosyayı nasıl çalıştırabilirim
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan
yardım bekliyorum
elimde bir iso uzantılı dosya var
ve 2.33 Gb
bunu neroyla cd ye yada cdlere
nasıl yazdırabilirim
yada bu iso uzantılı dosyayı nasıl çalıştırabilirim
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan
yardım bekliyorum
http://www.bilgisayarbilisim.net/viewtopic.php?t=1367 sitesine bakarsan cevabına yanıt bulabilirsin..
çok saol ama işe yarar bi şey yoktu
bahsettiği şeyler bildiğimiz şeyler
iso uzantılı dosyaya hiç değinilmemiş
fersend iso uzantılı dosyayı direkt dvd ye yazabilirsin eğer içerisinde birden fazla dosya yoksa birden fazla bir dosya ise winrar la iso busterla power ise daha birçok programla açarsın yazmaya sıra gelince cd ve dvd yazma programlarının hepsi yazdırıyor
İlk yöntem: CD/DVD'ye yazmak yerine bilgisayarında sanal (yazılımsal) sürücü oluşturup iso'yu bir CD/DVD gibi kullanabilirsin.
Bunun için aşağıdaki "Daemon Tools" programını kurun.
Bilgisayar yeniden başladıktan sonra sistem tepsisinde (sağ altta) "Virtual Daemon Manager" simgesi görünecek. Ona sağ tıklayıp "Virtual CD/DVD-ROM" / "Device 0" / "Mount Image"i seçin. Açılan pencerede .iso uzantılı dosyayı seçin. Windows, o dosyayı sanki CD'ye yazıp bilgisayara takmışsınız gibi kullanabilir.
NOT: Bu yöntem, sanal PC (virtual PC) kullanılmadığı sürece bootable CD/DVD'lerde kullanılamaz.
İkinci yöntem ise, bu kalıbı bir DVD'ye yazmak. Bunun için dosyayı icakmak'ın dediği gibi "Alcohol" programıyla DVD'ye yazabilirsin.
Üçüncü yöntem: Küçük bir ihtimâl de olsa, eğer .iso uzantılı dosyada program değil de yalnızca sıradan klâsörler (veya yedekler) varsa "7-zip" programıyla dosyayı tıpkı .zip dosyaları gibi açabilirsin.