İşte Bu yüzdendir kurbanda hayattan soyutlanmam...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
H@ckerCesur
16-11-2010, 11:14   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Hiçbir kurban bayramının ilk gününde beni bulamazlar... Eskiden sabah çarşıya çıkar bir internet kafe bulur akşama kadar orada vakit geçirirdim. Şimdilerde ise dükkana kendimi kitliyorum. Hani pisikologlara gidince çocukluguna inmek gerek derler. Düşünüyordum neden böyle yaptığımı ve aklıma geldi. Paylaşmak istedim...

Küçüktüm o zamanlar. Bayramdan 1 hafta kadar önceydi dedemler koyunu getirip garaja bağladılar. Hergün sevdim. Tüylerini okşadım. Yem verdim. Su verdim. Melül melül bakıyordu koyun bana... Arkadaş gibi olmuştuk bir hafta içinde. Sonra bayram günü geldi ve gözlerimin önünde o hayvanı kestiler. Kan oluk oluk akıyordu ve hayvan parpazlıyordu. Daha fazla dayanamamıştı küçük bedenim. Ağlayarak ve koşarak eve çıkmış uzun süre şoku atlatamamıştım. Neden kesiyorsunuz bunu dedigimde bana allah böyle istedigi için kesiyoruz dediler. Eger koyunu yaratmasaydı evlatlarımızı yani seni kesecektik dediler. Meşhur kurban hikayesini anlattılar. Daha o yaşlarda allah neden böyle bir kurban ister diye düşünmüştüm. Ve o gün bu gündür kurbanın ilk günü kendimi kapatırım bir yerlere ve o gün hayattan soyutlanırım. 

Şuan evliyim 24 yaşındayım Bu konularda dindarlardan bile daha bilgiliyim. Kurbanın kökeninin tarih öncesi dönemlerden beri oldugunu da biliyorum ve yinede buna rağmen çocuklugumdaki gibi aynı duyguları yaşıyorum... 

O hayvanların insanlar için yaratıldığını düşünen arap zihniyeti tarih boyunca bir arpa boyu gelişememiştir. Ne bu dünya insanlar içindir. Ne de o hayvanlar insanlar içindir.

Senin bu dünyada ne kadar yaşama hakkın varsa o hayvanlarında o kadar yaşama hakkı vardır. 

Ve bence kurban bayramı müslümanların insanlık suçudur...

umut101010
16-11-2010, 11:29   |  #2  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,672 mesaj

kardeşim iyi güzelde dışarda yediğimiz dönerdir kebapdır vs içindeki etler gökten zenbillemi iniyor kurban llah istedeiği için kesiliyor peki biz etini kanını ahiretemi yolluyoruz kurbandan çıkan etler fakir fukara ancak bayramda bayrama et yyebilen insanlara gidebiliyor sen acıktığında gidip bir lokantada etli yemek döner vs yiyebiliyorsun ama gerçekten bırak yemek yemeyi simit ayran zor alabilen insanlar var bizim 2 mahaelle yukarıda şerefsiz babaları vefat etmiş annneleride sakat olan 2 yetim var küçük başka kimseleri yok aydan aya belediye yardım yapıyor kiralarını kaymakamlık  ödüyor kurbanımızı kestik gerektiği hemen hemen yarısını onlara verdim o çocukların sevincini görseydin düşüncen çok farklı olurdu sevap falan istemiyorum sırf o çocukların mutlu olduğunu görmek bile 1 değil 100 kurbana bedel insanlar zorluk yaşamadan açlık yaşamadan neyin ne olduğunu bilmiyor allah kimseye zoru yaşatmasın bu arada tekrar diyorum Kurbanlara  üzülüyorsanız döner ekmek bile yemeyin çünki  havadan gelmiyor o etler koyundan danadan kesiliyor.

Son Düzenleme: umut101010 ~ 16 Kasım 2010 11:34
MELENKOLİK
16-11-2010, 11:35   |  #3  
MELENKOLİK avatarı
Yıllanmış Üye
189 mesaj

Kurban kesmenin yararları buyur;
- Kurban kelimesi lügatta kendisi ile Allah'a yaklaşılan şey mânasına gelir. Bu isimden de anlaşıldığı gibi kurban; Allah'a yaklaşma ve O'nun rızasını kazanma vesilesidir.
Kur'ân-ı Kerîm'de şöyle buyurulmaktadır:
"Biz her ümmet için kurban kesmeyi meşrû' kıldık (emrettik).
Allah'ın rızık olarak verdiği dört ayaklı davarlar üzerinde (yalnız) Allah'ın ismini ansınlar (o

davarların) gerçek sâhibinin Allah olduğunu bilsinler) diye... O halde hepiniz O'na teslim olun. (Habîbim)! Sen itâatli ve mütevâzî olanları (ebedî saâdet ve selâmetle) müjdele.." (el-Hacc 34).
Bu âyette kurban kesmenin Allah'ın hatırlanması yeryüzünde mevcut bütün hayvanların Allah'ın mülkü olup sırf rahmet eseri olarak insanların istifadesine verilmiş olduğunun bilinmesi için emr olunduğu belirtilmektedir.
İnsan zamanla gaflete düşüp sâhip olduğu malın mülkün servetin Allah'ın kendisine bir lütfu olduğunu unutabilir. Karun gibi her şey'e kendi çalışmasıyla bilgi ve mehâretiyle sâhip olduğunu vehmederek kendisinde bir kudret ve kuvvet görmeye İlâhî nimetleri şahsına maletmeye başlar. Gururlanıp haddini aşar.

İşte kurban emri ona sâhip olduğu mal ve mülkün bağ ve bostanın hayvanların servet ve
paranın Allah'ın bir ihsanı ve lütfu olduğunu ve asıl mal sâhibinin Allah bulunduğunu hatırlatır. O'nun izni ve müsâadesi olmadan hiçbir şey'e sâhip olunamayacağını bildirir. O da gururu bırakıp mahviyet ve tevazua girer. Hakikî kulluk tavrını takınır şükür vazifesini ifaya çalışır. Bu hal ise onun Allah'a yaklaşmasına ve rızasını kazanmasına bir vesile teşkil eder.
2 - İnsanın yaptığı bütün ibâdetler gibi kurban kesmesine de Allah'ın ihtiyacı yoktur. Ancak Allah kurban kesme emriyle kullarını imtihan etmekte onların takvâlarını ilâhî emre itâattaki titizliklerini Allah'a yakınlık derecelerini ölçmektedir. Hacc sûresi 37. âyette bu husus şöyle belirtilir:
"Onların ne (sadaka edilen) etleri ne de kanları hiçbir zaman Allah'a (yükselip) erişmez. Fakat sizden O'na (yalnız) takvâ (Allah'ın emirlerine itâat ve yasaklarından ictinab titizliği) ulaşır..."

Bu âyette de görülüyor ki kesilen kurbanlarda gaye; ihlas takvâ ve Allah'a yaklaşmadır. Maksad Allah'ı verdiği nimetleriyle hatırlama ve O'nun rızâsını kazanmaktır. Bu maksad ve gaye olmadıktan sonra kesilip dağıtılan etlerin akıtılan kanların ne kadar çok olursa olsun Allah katında hiçbir değer ve kıymeti yoktur.
3 - Kurban aynı zamanda Hz. İsmail'in (A.S.) Allah için kurban edilmekten bir lütuf eseri olarak kurtuluşunun hatırlatılmasına da vesiledir.

Cenâb-ı Hak İbrahim'i (A.S.) büyük bir imtihana tâbi tutmuş sevdiği biricik evlâdını Allah için kurban etmesini istemiştir. Hz. İbrahim ile oğlu İsmail her ikisi de bu isteğe tam bir teslimiyet ve sadakat içinde uymuşlardır. Hazret-i İbrahim oğlunu kesmek üzere yatırmış ve bıçağı boynuna çalmıştır. Fakat bıçak İsmail'i (A.S.) kesmemiştir. Çünkü Cenâb-ı Hakk'ın muradı Hz. İsmail'in kesilmesi değil baba-oğul iki şanlı nebînin erişilmez teslimiyet ve sadakatlarının ferâgat ve fedakârlıklarının melekler ve kıyâmete kadar gelecek bütün insanlar tarafından bilinmesi daima hatırlanması idi.
Bu hikmet tahakkuk ettiği için bıçağa İsmail'i kesmemesini emr etmiş; Hz. İsmail'in yerine onlara Cennetten bir koç göndererek onu kurban etmelerini istemiştir. İşte kurban kesmek; bu büyük ve ibretli hâdisenin yıldönümünü kutlamak mahiyetindedir.
4 - Her yıl müslümanlar tarafından binlerce kurban kesilmektedir. Bu bir bakıma bir müslümanın Allah'a ibadet ve onun emrine uymak için her şey'ini fedâ edebileceğinin Allah yolunda bütün varlığından vazgeçebileceğinin sembolik bir ifadesi olmaktadır.
5 - İslâmın koyduğu kurban kesme hükmü aynı zamanda insanlar için büyük bir nimet ve rahmettir.

Bir yıl boyunca pek çok sıkıntılar çekmiş belki de ağzına bir lokma et koyamamış fakirler kurban bayramı münasebetiyle bol bol et yeme fırsatına kavuşurlar. Fazla gelen etleri kavurma yapıp uzun zaman o etten faydalanma imkânını elde ederler. İslâmın sosyal adâleti te'min edici bir hususiyeti de böylece ortaya çıkmış olur.

dervipasa
16-11-2010, 11:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

KUSURA BAKMA KARDEŞİM
SEN EVRİM TEORİSİNE İNANIYORSUN
KONU HAKKINDA BİLGİYE SAHİP OLMAK BAŞKA ŞEY İNANMAK VE YAPMAK AYRI ŞEYDİR
AMA TARİH ÖNCESİ DİYE BİR DEVİR YOKTUR MÜSLÜMANA GÖRE
HZ. ADEM (a.s) E SUHUF İNDİGİNİ BİLİYORSAN BUNLARIN CÜMLELERDEN OLDUGUNU VE YAZILMASA DAHİ İNSANLARIN İLK GÜNDEN ALLAHI BİLDİGİNİ DİNİN ARABİSTAN ÇIKMADIGINI BİLİRSİN
http://www.nar.tv/
SABAH DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KONUŞUYORDU
KURBAN NEDİR BURADAN İZLE DİNLE TRT1 DE
HABİL-KABİL KAVGASINDAN ÖNCE KURBAN MESELESİNİ DE OKU
HAYVAN SEVERLER ÖNCE YARATILANLARIN EN KUTSALI İNSANI SEVSİN BİR KERE
NERDE FİLİSTİN-IRAK KATLİAMCILARINA PROTESTOCULAR
YOK NİYE OLSUN Kİ
ONLAR GÜÇLÜ DEGİL Mİ??

H@ckerCesur
16-11-2010, 11:56   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Yazdıklarınız düşüncelerimi değiştirmiyor. Ben toplu vahşetin adına kurban diyorum. O fakir insanlara kurban kesmeden de et alınıp verilebilir... Googleye kurbanın kökeni yazıp tüm kurban hikayelerini araştırın derim. Dogma bilgilere araştırmadan, sorgulamadan inanmayın derim.

Gerçekten dayanamıyorum o hayvanların kesilmesine. 

http://www.google.com.tr/search? ... %C4%B1n+k%C3%B6keni

lunaticium
16-11-2010, 12:00   |  #6  
lunaticium avatarı
Yıllanmış Üye
603 mesaj

Tamam iyide birşey diyeceğim yanlış anlayanlar lütfen düşünsün bunu... bende döner yada et yiyorum ama burada bir sorun var... konu dinin içine niye geçmiş onu anlamadım, o fakir çocuklar niye bayramdan bayrama et yesin... o çocuklar niye eşit olmasın? illa din mi gerek onlar için... ve yine konuya döneyim adam küçükken koyunla dost olmuş ve sonrada koyun gözünün önünde kesilmiş... normal birşey mi bu yahu ? karanlık çağda yaşamıyoruz artık herkes ne olduğunu biliyor, geleyim asıl soruya!!
allah niye kan istesin ki? zevk mi alıyor kan görünce? bana kitapları açıp yazmayın beyninizle hareket edin.

ADEM-KAYA
16-11-2010, 12:03   |  #7  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Kurban kesmek bence doğru bir iştir.Allahın emridir.
Bir sakınca yok,sakin olun.

ADEM-KAYA
16-11-2010, 12:14   |  #8  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Zeyd bin Erkâm radiyallahü anh bildirmiştir: Ashab-ı Kiram (ra):

“Yâ Resûlallah! Şu bayramda kesilen kurban nedir?” dediler. Peygamber Efendimiz (asm):

“Babanız İbrâhîm’in sünnetidir” buyurdu.

Sahabîler:

“Peki, kurbanda bizim için ne sevap vardır?” diye sordular. Allah Resûlü (asm):

“Her kıla ve yüne karşılık bir hasene vardır. (Bir hasene en az on sevaptır.)” buyurdu. 1

Buyrun bunun ap açık delili.
HZ MUHAMMED A.S da mı (haşa) y.ln dicek..
bunu göre göre nasıl böyle bir tavır alıyorsunuz doğrusu inanmak zor.

Beyin bedava harbi.

lunaticium
16-11-2010, 12:25   |  #9  
lunaticium avatarı
Yıllanmış Üye
603 mesaj

Konu kapansın lütfen bu konu gider uzar böyle hiç bitmez üstelik birbirimizi incitiriz boş konular için...
din ve bilim uyuşmaz bağzıları gözünü açıp dünyaya bakar
bağzıları kafalarını kumun içine gömer...

umut101010
16-11-2010, 12:46   |  #10  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

ya bilader mantıklı düşünün bilimimn yeri ayrı insanın yeri ayrı cesurun dediği bu O fakir insanlara kurban kesmeden de et alınıp verilebilir...  bende diyorumki tama et alıp verelim eyvallah ama aldığımız et gökten zembillemi geliyor yine hayvanlar kesiliyor çalıştığım yer ucuz olması içi sürekli dana kesiyor ve o etler servis ediliyor aynı kapıya çıkmıyormu kurbanı bizim kesmemizin amacı insanlar ile yakınlaşmayı sağlamak insanalrın birbine güvenmesini inanmasını sağlamak başka arkadaş demiş o fakir çocuklar niye bayramdan bayrama et yesin... kardeş 200tl belediye yardımıyla et alabiliyorsan al bakalım size hayat toz pembe geliyor çıkın biraz sokaklara varoşlara ne hayatlar var.Şimdi bilim konusuna gelelim bilimi benim kadar hiç bir insan savunamaz ama bilimde bir yere kadar insanlığın bundan 100 yıl önce bulduğu şöleri kur-an bundan kaçbin yıl önce söylüyodu örnek verelim
1- Yaratan Rabbinin adıyla oku.
2- O, insanı bir kan pıhtısından yarattı.
3- Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir.
4- O, insana kalemle yazmayı öğretti.
5- İnsana bilmediğini öğretti.

MertBJK1903
16-11-2010, 12:46   |  #11  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

kurban şükretmektir

H@ckerCesur
16-11-2010, 13:33   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Ben ete karşı degilim. Olay yanlış anlaşılmasın. Çünkü doganın kanunu bu. İnsan gibi  birçok canlılarda etle besleniyor neticede. Mesele et yemek. Ya da koyun kesme meselesi degil. Mesele din uğruna katledilmesi...

Halen googleden aratmayanlar için tekrar söylüyorum. "Kurban'ın kökeni" yazıp okuyun.

lunaticium
16-11-2010, 13:51   |  #13  
lunaticium avatarı
Yıllanmış Üye
603 mesaj
Alıntı: H@ckerCesur  
Ben ete karşı degilim. Olay yanlış anlaşılmasın. Çünkü doganın kanunu bu. İnsan gibi  birçok canlılarda etle besleniyor neticede. Mesele et yemek. Ya da koyun kesme meselesi degil. Mesele din uğruna katledilmesi...

Halen googleden aratmayanlar için tekrar söylüyorum. "Kurban'ın kökeni" yazıp okuyun.

Arkadaşım benide yanlış anladılar en iyisi konuyu kapat bitsin...

dervipasa
16-11-2010, 13:55   |  #14  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

dün din ugruna haçlı seferler yaptılar yetmedi güçleri
size ispatını vereyim o google yaz busa ihtisab kanunnamesi
aç tek tek oku
hayvanlara fazla yük yükleyen çevreyi kirleten hayvanlara eziyet edenlere müslüman dünyası nasıl davranmış üstelik yıl 1400-1500 ler
avrupalı hayvancılar birbilerini keserken bizim msülümanlar neye dikkat ediyormuş bakın
tabii sizin de haklı oldugunuz yer var
VAHŞİCE YOL KENARINDA KURBAN KESİLEN  VE ETRAFI PİSLETEN PİS BIRAKN KİŞİLER MSÜLÜMANIM DİYOR
OLGUN MÜMİN BÖYLE OLMAMALI

umut101010
16-11-2010, 14:05   |  #15  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

mesele din için kurban kesmek peki bu etler allaha mı gidiyor yada islam sırf vahşet olsun diyemi kurban kesin diyor tekrar söylüyorum burdaki amaç insanalrın birbirine yakınlaşmasını sağlamak bu başka şekillerdede oluyor mesela zekat filtre gibi ibadetlerde  var

Selçuk İslamoğlu
16-11-2010, 14:07   |  #16  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Allah en acı ızdırabı yaşatsın, O'nun istediğinin tersi, kör bıçakla hayvan kesmeye çalışana; hayvanlara ızdırap yaşatana; Allah için değil, sağda solda 'ben de kestim' diye hava atmaya çalışana diyelim... Konuyu kapatalım...