http://www.youtube.com/watch?v=50YaOt_C2n0&mode=related&search= sakın sakın dandık psu almayın
işte dandik psular ın sonu
baya fena patladı be, gercekten onemli bi konu, sistemi kaldıramicak psu'ları zorlamaya sakın kalkmayın. R3QU3M guzel paylasım saol...
evet bencede sistemin en önemli parcalarından bir tanedi psu.
amedunziyabenim başıma geldi...bu kadar şiddetli patlamadı ama bayaa korkuttu beni.allahtan donanıma zarar vermemişti.donanımıda yeni değiştirdiydim....sana geçmişş olsunn..valla en önemli parcası su psular pc nin
arkadaşlar, videoda patlayan bir kondansatör. Kondansatörü patlatmak çok kolay, - kutbuna +220 V verinde bi bakın. Yani burada geçekleşen patlama PSU nun kalitesiyle alakası yok.
Ancak size tavsiyem, 1-2 yıl kullandıktan sonra, PSU nuzun vidalarını söküp bir bakın. Şişmiş kondansatör var mı diye. Varsa bu kondansatörleri değişitirin. 100 kuruş ile 2-3 YTL arasında değişiyor onalrın fiyatı. (lehim makinesi lazım)
Videoda, işte dediğim gibi bilincli olarak patlatılıyor. Ayrıca sigortada vardır. Yani evde pc deki patlasa,
1-kapalı kutu içinde çok kötü bir ses gelir, birde duman çıkar. Ama sonuçta alt tarafı bi kondansatörün patlamasıdır.. Tabi 220V (blok kondansatör)'ün patlaması da baya büyük olur. :) (örn: video)
2-Sigortası vardır, hemen akımı keser.
O kadar korkmayın bence..
üstad biliyo bu işi psu patlaması yaşayan ben ve benim gibi arkadaşlara geçmiş olsun:(
KorsanNetTeamarkadaşlar, videoda patlayan bir kondansatör. Kondansatörü patlatmak çok kolay, - kutbuna +220 V verinde bi bakın. Yani burada geçekleşen patlama PSU nun kalitesiyle alakası yok.ben bu vıdeoyu dandık psulara guvenmeyın diye koydum 20 30 ytllik psu ların sonuda buna benzer olurAncak size tavsiyem, 1-2 yıl kullandıktan sonra, PSU nuzun vidalarını söküp bir bakın. Şişmiş kondansatör var mı diye. Varsa bu kondansatörleri değişitirin. 100 kuruş ile 2-3 YTL arasında değişiyor onalrın fiyatı. (lehim makinesi lazım)
Videoda, işte dediğim gibi bilincli olarak patlatılıyor. Ayrıca sigortada vardır. Yani evde pc deki patlasa,
1-kapalı kutu içinde çok kötü bir ses gelir, birde duman çıkar. Ama sonuçta alt tarafı bi kondansatörün patlamasıdır.. Tabi 220V (blok kondansatör)'ün patlaması da baya büyük olur. :) (örn: video)
2-Sigortası vardır, hemen akımı keser.O kadar korkmayın bence..