İşte dünyanın en korsan ülkesi...

CHIP Online
20-10-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Devlet korsan dosya paylaşımıyla savaşıyor; vatandaşları "deli gibi" paylaşıyor: İşte en korsan ülke

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iste ... n-ulkesi_15900.html

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Korsan karşıtı organizasyon IFPI'ye (International Federation of the Phonographic Industry) göre İsveç'te 15-74 yaş aralığındaki
vatandaşların %40'ı, neredeyse her gün, yasa dışı dosya paylaşımında bulunuyor. Bir internet anketiyle ulaşıldığı bildirilen sonuçlara göre bu grup, 2.8 milyon civarı internet kullanıcısından oluşuyor. Yönetim kurulu başkanı Louis Werner'in açıklamasına göre bu, yüksek bir rakam; ancak 'kendilerini şaşırtacak kadar' değil.

Daha önce TV kanalı Viasat için, SIFO Araştırma Şirketi'nin internet kullanıcılarıyla gerçekleştirdiği bir telefon anketi ise, IFPI'nin açıklamalarını yalanlar nitelikte: Bu araştırmaya göre İsveçliler'in yalnız %11'i, telif hakları yasalarını çiğneyecek boyutta dosya paylaşımında bulunuyor. IFPI'nin açıklamaları, başta İsveçliler olmak üzerei internet kullanıcıları tarafından da eleştiriliyor; 'abartılı' ve 'güvenilmez' olarak nitelendiriliyor.

Dünyanın en büyük BitTorrent arşivi olarak bilinen Pirate Bay, bu yıl haklarında açılan ve İsveç mahkemelerinde görülen 9 günlük bir dizi davanın ardından, yaklaşık 2,5 milyon dolarlık para cezasına çarptırılmıştı. İsveç, 7.3 milyon civarı internet kullanıcısı ve %81 penetrasyon oranı ile, daha uzunca bir süre bu tür iddialara maruz kalacak gibi görünüyor.


Tüm konu: İşte dünyanın en korsan ülkesi...

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce internet'ten veya telefonla yapılan bu tür araştırmalar, ne kadar güvenilir olabilirler?

zxsel
20-10-2009, 00:29   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

korsansız bır hayat dusunemıyorm neden mı gercekcı olalım kım para verıpte ısletım sıstemı mp3 vıdeo ları orjınal alıyor  programlar dahıl antıvırus falan   herkeste az da olsa bedava bır korsan vardır yok dıyen yalan soyler ornek  adam dıyorkı hıc hayatımda kımsenın bır lırasına el uzatmadım dıyor adamı bır arastırıyorsun karı satıyor yada  kumarcı  ne farkı var bunun aynı seyler degılmı   sırketı olmayan korsan kullanır sırketı olanda mecbur kaldıgından kullanmıyor buyuk sırketler  ancak onlarda  ıscıden calısyor yanı sonuc herkes bıryerden goturuyor bugun hacı hocalar dahı gotururse  normal vatandasın goturmesı dogal dır   :::=)))  benmı ben de korsan kullanmıom:==)))))))))))))