İşte Geleceğin yeni işletim sistemi. mi.?

Kapalı Hesap (34907)
25-03-2008, 16:49   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

mandrake kurucusu web ile masaüstü PC'nin bir potada eridiği geleceğin işletim sistemini duyurdu...
Ulteo:
İşletim sistemi ve internet bir potada eriyor.Ulteo, Madrake kurucusu Gaël Duval'ın bir projesi. Yaklaşık iki sene boyunca hakkında yapılan dedikodulardan sonra Duval ve takımı işletim sisteminin ilk beta sürümünü yayımladılar. Vizyon: İnternet ve masaüstü bilgisayarlarıni dijital hayatı kolaylaştıracak şekilde bir bütün haline getirmek.

Ulteo KDE-Linux tabanlı yerel bir işletim sistemi ve bu sisteme denk olan fakat Ulteo sunucularından indirilen ve Java runtime ile doğrudan tarayıcı üzerinden çalıştırılabilen bir sistemden oluşuyor. Ön yüklü olarak gelen birçok program sayesinde internete bağlı her bilgisayarda veya evinizde metinleri düzenleyebilir, fotoğraflara bakabilir veya müzik ve video dosyalarını çalıştırabilirsiniz. Buna ek olarak Ulteo istediğiniz 10 kişiyi kendi çevrimiçi-masaüstünüze davet etme ve böylece topluca bir proje üzerinde çalışma imkânı sunuyor.

Ücretsiz sürümü şu an için 1 GB çevrimiçi hafıza sunuyor. Boyutu 10 MB'a kadar olan dosyaları sistemler arasında değiş-tokuş edebiliyorsunuz. Fakat bu iş için sadece bir kullanıcıyı davet edebiliyorsunuz. MiniPremium (ayda 5 Euro), SilverPremium (ayda 10 Euro) veya GoldPremium (ayda 20 €) adındaki üç ücretli üyelikten birini seçenler ise ekstra depolama alanı elde ediyor ve bazı sınırlamalar kaldırılıyor.

Geleceğin işletim sistemi olurmu sizce.?
Bence olmaz ya siz!de aynı fikirdemisiniz.,

alıntı.chıp onlıne

By_Ümit
25-03-2008, 18:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj

Asla ve asla olmaz şimdi onun programlara uyumsuzluğu vardır hemde kullancıların windowsla birlikte alışmış oldukları bir arayüz olduğundan dolayı geleceğin sistemi olması çok ama çok zor......

uGuR.uK
25-03-2008, 18:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

böyle alternatif girişimlerin olması güzel ama acık solim bence bu projeden bisi cıkmaz...

TuncaBozkurt
27-03-2008, 15:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Yazın Linux sürümlerinden birini denemek istiyorum. Belki bunu tercih ederim.

Raistlin
27-03-2008, 16:40   |  #5  
Denetmen
192 mesaj

Bence normal bır kullanıcı için linux'un Open SUSE veya Ubuntu sürümleri en iyisidir.

TuncaBozkurt
29-03-2008, 22:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Onları denemiştim. Ama denediğim sıralar pek zaman ayıramadığım için çok fazla keşfedememiştim Open Suse ve Ubuntu'yu.

GaMeRr
29-03-2008, 22:57   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj
Raistlin
Bence normal bır kullanıcı için linux'un Open SUSE veya Ubuntu sürümleri en iyisidir.
Katılıyorum özelliklede düşük sistem gereksinimleri we kullanılabilirlikleri sayesinde güzel alternatifler.Özelliklede UBUNTU.

h_era_ce
30-03-2008, 16:32   |  #8  
Yeni Üye
43 mesaj

Pardus' u şiddetle tavsiye ederim.

panda34
01-04-2008, 22:30   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
h_era_ce
Pardus' u şiddetle tavsiye ederim.
Pardus lynx 3.2007 bozuk sürüm , boşuna indirdim .
Linux Kurun başında "CD" check yaptırıyorum hiç eksik yok .
Sonra cd'de bişeyler eksik diyip yüklemeden bırakıyor Beğenmedim
Ubuntu yükledim o güzelBeğendim
Ubuntunun install'u biraz zor . harddisk partisyonu seçerken
çok zorlandım . Windows kullanıcısının uzak olduğu şeyler .

Son Düzenleme: panda34 ~ 01 Nisan 2008 22:30
adem7452
07-04-2008, 20:58   |  #10  
Taze Üye
9 mesaj

mengu88 arkadaşım aynen katılıyorum, tüm cumartesi günüm gitti Pardus Lynx lynx indireyim dedim, indirdim de, amaç yerli bir ürünü denemek ve ürünle iftihar etmekti. ama tam bir hayal kırıklığı kurulumun tam ortasında takılıp kaldı defalarca.
Şimdi sen gel bi daha yerli bir ürün kullan, gidip tabiiki ubuntu indireceğim,maalesef.

DrWade
09-04-2008, 01:34   |  #11  
Yeni Üye
39 mesaj

Ben bi 15 gün önce indirdim gudu wap tan pardus 2007 lynx 3 mü ne öle bişi işte sizinkinden yani yanlşış değilsem kuralı da 1 hafta oldu ilk denemem de kurulmadı reset yaptım basamakları yeniden aynen yaptım ilk çıkan error çıkmadı ve ayrıca kurulumu gösteren çubuk dolmaya başladı ve gayet mutlu şeklide kurma işlemi sonlandı

bence boşuna indirmediniz bölümlediğiniz diskinize yeniden kurmayı deneyin aman otomatik biçimle demeyin tüm harddisk gider c-d-e ne warsa artık

ben c yi böldüm 10 gb pardus için ayırdım şu an mutluyum xp gibi değil ama mesela halen kendi yüklü oyunları haricini oynayamyıyorum ama çoğu şeyin aynı pakette olması çok güzel bişi  tavsiye ederim