İşte Pes 2011...
Pes bu sene tutunamaz bence. Fifa kontra atağa çıktı 5'e 1 yakaladı :):)
Fifa'nın son yıllardaki konsol üstünlüğünü göz ardı edemeyiz ancak PC'de çok kötüydü.
Konsollarda da PES'in tahtını geri almasını bekliyorum.
Futbolcuların üzerindeki eğik bar nedir yahu. Umarım onu kaldırabilme seçeneğimiz olur.
Üzerindeki sanırım enerjileri ya da isimleri çünkü genelde orda isim olurdu. Ama sanırım bir yerde kırmızıydı. O yüzden enerji de olabilir. Ya da oyuncu sakat olduğu için ismi öyle yazıyor da olabilir. Onun dışında altta etrafında çıkan ise pas/şut/orta hız ayarı.
Bence şu hareketleri sağ analoğa eklememiz hem iyi hem kötü olmuş. Bu özellik sayesinde oyunlar çok daha şık ve artistik hareketlerle dolu ve daha eğlenceli geçicek gibi görünüyor ama hiç bilmeyen birinin eline düşerse de kötü olur gibi. Ama ben iyimser bakıyorum ve bu kadar çok hareket ile maçların mükemmel olacağına inanıyorum. Şöyle bir olay var ki Pes 10'da ne kadar yere atarsak atalım hakem asla yemiyor. Ben yediremedim en az 4-5 maç kaybetmişimdir öyle 5 kırmızıdan ve tüm takım sarı kartlı oluyordu aynı zamanda kaleci dahil. Antrenmanlarda da çalıştım ama olmadı o düzelir de hakem onları arada yerse çok iyi olur. Hakemleri gerçekçi yapmak istemişlerdi ama malesef hakemler çok kötü olmuştu açık foulleri bile vermedikleri oluyordu o zaten düzelmiştir diye umuyorum. Ve kalecilerin hareketleri düzelirse iyi olur. Fragmana bakılırsa goller biraz kolay gibi.
fragmanda goller biraz daha kolay gozukuyor ama fifanında yeni sezonda baya iddialı geldigini soyleyebilirim.gamespot.comda izlemiştim bir video.adamlar baya saglam bir tasarımla geliyor :)
oyuncuların ozelligine gore şutlar paslar vs hersey degiskenlik içeriyor.mesela siz villa ile 10şutta 8ini dogru yere atarken abidal ile mesela abuk sabuk yerlere gidebiliyor.top kontrolde aynı bir oyuncu yuksek gelen pası hemen kontrol edip devam ederken digeri ayagından acıp topun pesinden kosup oyle kazanıyor kontrolu,bunu herseye getirceklermiş ara pas vs..birde kaleci motorunuda daha cok güclendirmeyi hedeflediklerini soyluyordu eleman :)
Carl dediğini ben de okumuştum ama şu an için tüm oyuncular yerine belirli oyuncularda olacakmış. Yani mesela bir oyuncu topu yakın tutarak küçük adımlarla koşuyorsa oyunda da öyle ama diğeri topu açarak ve büyük adımlarla koşu yapıyorsa öyle koşacakmış. Ama bence yine de iyi bir özellik. Ayrıca bu sene bilgisayara da güzel grafiklerle geleceği için bu sene de kazanan Fifa olabilir.
Fifa'da o oyun oynama şekli olduktan sonra pes her türlü koyar.Şu ana kadar gittiğim hiç bir ps salonunda Fifa atarken görmedim herifleri full pes.Fifa leş şuta basıyorsun 20 dk sonra şut vuruyor oyun seri değil ağar ağar bayıyor.Pes koyacak bence ;)
Fifa'da o oyun oynama şekli olduktan sonra pes her türlü koyar.Şu ana kadar gittiğim hiç bir ps salonunda Fifa atarken görmedim herifleri full pes.Fifa leş şuta basıyorsun 20 dk sonra şut vuruyor oyun seri değil ağar ağar bayıyor.Pes koyacak bence ;)O dediğin koşarken oluyor ki saçmalamayada gerek yok 20 dakika sürmüyor ;) PES oynama sebebleride FIFA'nın kötü olduğu ön yargısı ne yaparsan yap bu ön yargı kırılmaz aynen bende PES'in berbat olduğu ön yargısı olduğu gibi.
20 dk olmadığını herkez biliyor 20 dk'da maçlar bitiyor.Sen bunu gerçek anlamda anladıysan yapabileceğim yok ki burda herkez kendi görüşlerini sergiliyor ben şahsen fifa'yı sevmiyorum vede oynamıyorum sen istediğin kadar sev benim umrumda değil açıkcası senin kişisel seçimin o...;)
Doğrusu Fifa-Pes tartışması yapsak aylar yıllar sürer ki zaten yıllardır her yerde olan bir tartışma. Ben Pes oynayarak büyüdüğüm için Pes'i severim mesela ama Fifa'da oynarım yeri gelirse. Bence oyunun adının o kadar fazla önemi yok ama ben oynanış biçimi ve oyuncu modelleri olarak Pes'i seviyorum ve bu yüzden oynuyorum. Ne zaman ki Fifa benim ilgimi çeker o zaman Fifa oynarım. Sanırım şimdiye kadar en uzun oynadığım Fifa oyunu 2005 ya da 2006'ydı. Arkadaşımda lig gibi birşey yapmıştık kendi teknik direktörümüzü seçtik ve oynadık. Bence gayet zevkliydi. Pes'te 2 kişi 1 takımda olunca o kadar rahat olmuyordu eskiden.
konami ve pes bana çok itici geliyor. yıllardır oyundaki lisans başarısızlığı, yöneticilerin e3 fuarını rezil etmesi, hemen hemen her oyununda ses yaması forma yaması, takım isimleri oyuncu isimleri yaması, stad ve atmosfer yaması yapmak devamlı, oyuncu fizikleri estetik hakem hataları tuhaf kararlar, skorboard da zaten oynama süresini saydığı halde sonuna birde uzatma eklemesi :D:D replay leri topun şut çekerken 300 km/h a çıkması, messiyi kullandığı halde hiç benzetememesi ve oyunda androit gibi oynaması. benim en sinir olduğum yerleri. grafik olarak pc deki üstünlüğünü kabul ediyorum fakat bunları yapmadan fifayı geçmesi imkansız. video bana çok umutsuz gözüktü. eğer fifa next gen i pc de kullanırsa forumlarda pes fifa tartışması yapılması bile gereksiz olur
20 dk olmadığını herkez biliyor 20 dk'da maçlar bitiyor.Sen bunu gerçek anlamda anladıysan yapabileceğim yok ki burda herkez kendi görüşlerini sergiliyor ben şahsen fifa'yı sevmiyorum vede oynamıyorum sen istediğin kadar sev benim umrumda değil açıkcası senin kişisel seçimin o...;)Gerçek anlamda 20 dakika olmadığını biliyorum sadece mübalağa yapılmasını yada yapmayı sevmiyorum. Şutu bir kaç saniye geç vuruyor desen olur biter.
Bir kaç saniye geç vuruyor pes'e göre tamam :) Yada ben alıştığım için bana öle geliyor..
FIFA'yı hiç sevmedim. PES kraldır. :)
fifa 10 u yakın bir arkadasım bolca oynama sansım oldu ilk gün oldukca sinir krizine girdim acıkcası nasıl zor bu nasıl oyuuun diye..bir pozisyonda kaleciden donen topu kalenin %90ı boskan kalecinin üstüne vurunca david villa son kriz anım olmustu snra kapadım zaten :) ertesi gun daha iyiydim oyunun felsefesi bolca pas zaten..ama henüz konsoldaki pesle fifa arasındaki farkı %100 çözemedim yani su iyidir diyebilecek kadar..arkadaslarla ps cafeye gitmiştik onları pes'te dagıtmak zewkliydi ama henüz oyumu kimseden yana kullanmıyorum kendi adıma.konsol alabilirsen ona gore yorum yapıcam artık :) sadece bu kadar insan forum inceleme siteleri vs fifa 9.0 veriyorsa vardır biseyi :)