ben zalman veya thermalmakeden bir cpu soğutucu almayı düşünüyorum.amd x2 3800 işlemcim orjinal fanıyla 30-42 derece arası sıcaklıkta.merak ettiğim nokta iyi bir soğutucu ile bu kaç dereceye kadar düşebilir?
iyi bir cpu soğutucu ile sıcaklık kaç derece düşer
bende thermaltake big typhoon var. AMD 3200 bu havalarda 35-48(tam yukte) derece arası kışın daha ıyı oluyor. 28-42 derece idi.
overclocklu halde tam yükte 35-48 mi?
benim cpu normal fanıyla tam yükte 35-42 arası hiç değişmiyor hep böyle.ben istiyorum ki şöyle 10 - 20 derece sıcaklık düşsün :D
hayır overclock yapmadan. eger sıcaklıgın adam gıbı dusmesnın ıstıyorsan kendıne sulu sogutma kıtlerınden almalısın. Onlar gayet guzel sogutuyor. Radyatorude buyuk tuttunmu canavar gıbı
su soğutma kitlerinin fiyatları ne durumda?ayrıca amdler overclock yapılınca çok ısınıyorlar mı?
AMD'ler fazla overclock yapılamıyor. En ıyı başarımı INTEL'de alırsın. Bu ne yazıkki dogru ben AMD fanatıgıyım ama bunu söyleyebılıyorum.
Su sogutma fıyatları ayrı ayrı toplarım dersen bıraz tuzlu olur ama thermaltake'ın http://www.thermaltake.com/produ ... -w0121/cl-w0121.asp bu sıtesıne bır bak derım
www.firebal.net
bu ıkı sıtede satısı var
bende aynen amd fanatiğim gözüm başkasını görmüyor.amd de fazla overclock yapılamamasının sebebi işlemciden mi yoksa mevcut amd destekli anakartların performanslarından mı kaynaklanıyor?
Bu bıraz işlemciden kaynaklanıyor. Anakartın ıyı olsa bıle işlemcin buna pek musade etmıyor. Yapacak pek bır sey yok.
verdiğin bilgiler için teşekkürler @borga-x