java da yeni sayılırıım takıldım bi yerde

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
manyak
03-03-2005, 16:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

arkadaşlar benim elimde java dosyaları var ve bunları derlemem gerektiğinisölüyor
bende webte arama tarama yaptım okudum bişeyler örendim

j2re1.4.2_07 versiyonunu kurdum program filesin içine kuruldu
ben okuduklarımda sitelerde msdosta javac dosyaadı.java şeklinde yazıyo
ama bu versiyonda javaw olarakmı geçiyo javac dosyası yok çünkü? şimdi javayı daha iyi bilirsiniz benden
6 tane java dosyası var

This code only works with JAVA 2!!!
----------------------------------

If you dont know java and still want to use this code..
-------------
Java files are not script and need to be compiled.
To compile java files you use javac filename.java
To run java files you use java filename

How to create and sign jar's with certificates
----------------------------------------------
keytool -genkey -alias signFiles -keypass kpi135 -keystore susanstore -storepass ab987c
jarsigner -keystore susanstore -signedjar svoicechat.jar voicechat.jar signFiles
You will be prompted for the store password (ab997c) and the private key password (kpi145).
keytool -export -keystore susanstore -alias signFiles -file SusanJones.cer

bunlar yyazıyo bende bunu nasıl yaparım anlamadım sizler yardımederseniz yapmaya çalışıcam sayenizde javanın nasıl bişey olduğunu anlıycam
ben bi deneme yaptım derleyeceklerimden birini bin klasörünün altına attım
msdosta bin klasörüne geçtim javaw dosyaadı.java yazdım bi hata verdi
windows error penceresi açtıbitane

Java Virtual Machine
could not find the main class. program will exit

diyehta verdi sadece javayı kurdum bu başka herhangi bir şey daha kurmam gerekiyomu arkadaşlar mümkünse bi yardımcı olun bana herkeze ii çalışmalar

SeRBoY_WHiTe
09-03-2005, 15:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj

Simdik sen once http://java.sun.com/j2se/1.4.2/download.html buradan java2se yi indir ve kur. Burada bin klosoru icersinde aradıgın javac ve java dosyalarına ulasacaksın. Dilersen kaynak dosyalarını bin klasorune tasıyarak, dilersende ortam degiskenlerinden path islemini yaparak herhangi bir yerden bu dosyaları calıstırabilirsin.
Buda seninde bildigin gibi:(dosyamızın ismi deneme.java olsun)
javac deneme.java (deneme.class dosyamız hazırlanacak bu sekilde)
java deneme       (bu da uygulamamızı calıstıracak)

Baslangıc icin bunlar isini gorur. Hatta bu link de guzel birde IDE var onuda download edip kurcalayabilirsin.
Son olarak bir de not ekleyeyim: Kurdugun j2re1.4.2_07 Java uygulamalarının son kullanıcılar tarafından kullanılmasını saglayan bir Java uygulaması. O yuzden ben senden J2SE v 1.4.2_07  SDK  yı indirmeni istedim. Cunku bu uygulama senin Java uygulamaları olusturmanıda(derleme-calıstırma gibi) saglayacak.
Kolay gelsin...

Son Düzenleme: SeRBoY_WHiTe ~ 09 Mart 2005 15:20