Java'nın Geleceği

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
underdark
12-02-2004, 17:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

ya ben Java SDK indirmek istiyorum.bant genişliğim yok.Chip de vermiyor.Zaten editörleri de çok fazla değil.Oysa Java harika bir dil.
Üstelik şu ara cep telefonu oyunları hep Java ile yapılıyor.telefonlar Java destekli.Böylece e-mail,Opera vb. de çalıştırabiliyor.Ne olacak bu java'ya.Yalnız cep telefonu robotlar ve Linux için mi kalacak yoksa sun bi şeyler yapacak mı

hasanyasin
12-02-2004, 20:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Java, her ne kadar herkes öve öve bitiremese de, bir "buzdolabı programlama dili"dir sevgili underdark. Buzdolabı güzel soğutsun, çamaşır makinesi güzel yıkasın; işte mesele bu..! Yani, Sun ne yaparsa yapsın, Java budur dostum; cep telefonları ve web sayfaları. Haa, bir de şu var; Macromedia Flash'a bakış açısı konusunda böyle giderse Java web sayfalarından da çekip gitmek durumunda kalacak yavaş yavaş sanırım. Zaten sayfalarda öyle çok karmaşık şeyler çalıştırılmıyor ve Macromedia Flash, bambaşka bir amaçla yola çıkmış olmasına rağmen, bugün birçok etkileşim işini Java'dan çok daha iyi beceriyor... [Umarım Java'yla Flash'ı bire bir karşılaştırdığımı düşünmez hiç kimse...]

Java'yı ne severdim ne severdim; o popülerlik, o her ortamda aynı derlemenin çalışabilmesi, her şeyin bir nesne olması [ki bu doğru değil] gibi nitelikleriyle büyük hayranlığımı kazandı. Hayatımda bir programlama dilini incelemeye başladıktan sonra yaşadığım en büyük hayal kırıklığı da Java'yla oldu sanırım..! Belki çok fazla beklentinin bir sonucu da olabilir.

Eğer cep telefonları için bir şeyler yapmak istiyorsan, elbette ki öğreneceksin Java'yı. Hem o kadar istiyorsan, SDK bulabilme sorununa da bir çözüm buluruz... Gülümseme

Bu arada, "amma da haksızlık ettin yaa!" diye düşünen ve Java'ya neden bu kadar kötü baktığımı merak edenler için söyleyeyim. Java'yı bir programlama dili olarak eleştiriyorum. "İdeal programlama dili" olarak tanıtılmasına itirazım var sadece. Yoksa cep telefonu oyunlarını herkes seviyor. Gülümseme

Zaten Sun da öyle diyor: "Get Java to run your games, chats, financial tools, and more..." [Java'yı edinin, oyunlarınızı, chatlerinizi, finansal araçlarınızı ve daha fazlasını çalıştırabilmek için...]

Eğer neden böyle düşündüğümü merak eden olursa, sebeplerini de yazmaya çalışırım elimden geldiği kadarıyla.

Son Düzenleme: hasanyasin ~ 12 Şubat 2004 20:13
underdark
13-02-2004, 12:57   |  #3  
OP Üye
50 mesaj

Elbette bir anadil seçip o yolda ilerlemeli.ama ben Java'yı da denemek isterdim doğrusu.Sun'ınki dışında daha az yer kaplayan bir java derleyicisi var mı şöyle dial up'la çekilebilecek 20mb'dan az boyutlu.

hasanyasin
13-02-2004, 15:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Amacın denemekse, o zaman çok güzel bir sürprizim var. Gülümseme

Java kodunu derlemek için aşağıda adresini vereceğim servisi kullanabilirsin. Kod dosyalarını upload ediyorsun, derleyip geri veriyor. Ne de güzel değil mi?

Bir download manager programı ve biraz da sabırla, 46MB'ı da indirebilirsin. Sun'ın 46MB'lık Java2SDK'sı için de adres şu:

En çok hoşuna gidecek şeyi en sona saklayayım dedim. Aslanım IBM'den Jikes. Boyutu hoşuna gidecek: sadece 803 KB ve döküman da içinde... Gülümseme

Sayfa:

Doğrudan dosyaya ulaşmak istersen:

Bu da Jikes projesinin ana sayfası:

Son Düzenleme: hasanyasin ~ 13 Şubat 2004 15:59
underdark
14-02-2004, 15:11   |  #5  
OP Üye
50 mesaj

Ya bu Jikes bayağı bi iyi oldu.beni bi süre idare eder.daha ilerisi için Sun'ı düşünürüm.

LmandrakeL
19-02-2004, 15:11   |  #6  
Üye
78 mesaj

Her programlama dilinin Özellikleri farklı olduğu gibi JAVA'nın yeride farklıdır ... JAVA bir kere yaz her yerde çalıştır mantığına dayanır. Bunun için BYTECODE denilen bir sistem kullanır. Bu sizin derlediğiniz programı başka bir yere transfer ettiğiniz zaman bunun çalışacağını garanti edecektir demektir.Peki neden JAVA bu kadar yaygın değil ?

İşte bunun cevabı ;

1-) Kodlar yorumlandığı için derlenen koda göre 10/1 veya daha yavaş çalışır tabi bu yazdığınız uygulamaya ve kod stiline göre artar veya azalır ...

2-) Kullanım alanı kısıtlığı ; JAVA her ne kadar WEB üzerinde mükemmel çalışsa da bu heryerde kullanabileceğimiz anlamına gelmiyor ... Cep telefonları , buzdolabı veya diğer sistemlerde kullanılması  zaten bu sistemlerin 3000-20000 arasında kod ihtiyacının olması halbuki gerçek uygulamalarda 120000 - 600000 satır kod gerekir...Diğer faktörde kodlar yorumlandığı için JAVA VIRTUAL MACHINE yüklü olan her sistemin bunu yorumlamasıdır...

Bu yüzden JAVA yalnız WEB üzerinde gücünü hissettirir bu oyun olabilir , CHAT konsolu olabilir yada her hangibir şey fakat diğer uygulamalar da hal böyle değildir.  Bu yüzden Microsoft İşletim sistemlerine bağlı biri iseniz C#  vey ++ yı öneriyorum...

underdark
20-02-2004, 14:59   |  #7  
OP Üye
50 mesaj

Bu programlama köşesinde yeni kimseler görmek iyi LmandrakeL.hasanyasin ve senin de dediğin gibi ben de c++ ve C#'ı seçtim.Önceleri aklımda yalnız C#'da gelişmek vardı ama şimdi C ++ da öğrenmek istiyorum.

SeRBoY_WHiTe
31-07-2004, 13:14   |  #8  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Arkadaşlar Java yı epey bir yermişsiniz. Bence bu konu ile ilgili ele avuca gelir uygulamalar yapmadığınızda(yapamadığınızdan) kaynaklanıyor. Evet yapmak istediğiniz console dan alınacak ismi "Mrb ... nasılsın?" yazdırmaksa kullanmayın Java yı. Ama Java da standalone yazılan programların C# vb. Java kopyası programlama dilleriyle yazılanlardan aşağı kalan yanı nedir? Evet yavastır diyebiirsiniz oyleyse neden C yi Assembly e tercih ediyorsunuz. O en hızlısı degil mi? Ayrıca yavaslıkda kime gore? P200MMx bir PC ye gore mi? Zaten p4 makinelerde fark etmezsiniz yavaslığı ki oda iyi bir kodlama yapılmıssa onemsenmeyecek bir durum haline gelecektir. Java nın goturdukleriyle ilgili bunları soyleyebilirsiniz en fazla ama ya getirdikleri hakkında bu kadart acımasız olmak:"Buzdolabı güzel soğutsun, çamaşır makinesi güzel yıkasın","Sun ne yaparsa yapsın, Java budur dostum; cep telefonları ve web sayfaları" demek sizce ne kadar dogru?Ayrıca hal boyle olsa bile(ki oyle olmadıgını Linux ile ile zaten siz biliyorsunuz) bana bunları C# ile yapabilir misiniz? Saygılarımla...

mmc18
03-08-2004, 10:17   |  #9  
Yeni Üye
48 mesaj

sanki buzdolabı çamasır makinası öyle bir seyki onlara program yazmka cok kolay bir seymiş gibi java bunlarda kullanılır diyorsunuz. bakın her programlama dilinin eksisi artısı var java  %70 c++ da yazılmıs bir dil kimse hız konusundada c veya c++ ile karşılatırmıyor. ama ileride insallah mcrosoft'un hakimiyeti kırılırsa(ki serverlarda bu oldu gibi ) o zaman daha alt seviyeli bilgisayar kullanıcıları plartfom ne imiş bir program sadece
1-windowsta çalışması gerekmiyormus gibi bazı seyleri öğrenir. o zaman java ilerisi için gelecek vaat ediyor.
2.java destekli cep telefonuna oyun yazmak ve ve yazdığın oyunu oynamak müthiş bir şey
3-gerçekten nesneye dayalı programlama buymuş diyorsun. bir ker c++,c deki gibi pointerlerle uğraşıp kadayı yemiorsun.

devavatajları

1-grafik arayüzü tasarlamak  hiç bir dilde bu kadar zor olamaz. insanı bıktırıyor. jBuilder ile bunu aşmaya çalışmışlar ama nafile bence
2-cok java çalıyor yok  byte kodlar virtul machinede yorumlanacak yok o an ki isletim sistemine göre kendini ayarlayacak.
3- c deki gibi donanım a erişmek cok zor.

falan filan burda yapılan sadece yazacağimız proramın durmuna göre bir dil seçmek yani takım tutar gibi yok c++ java ya 6 çeker hemde deplasmanda değil.
                                                          saygılarımla..

mkaskaya
19-08-2004, 15:21   |  #10  
Yeni Üye
29 mesaj

f

akinozsu
23-08-2004, 17:05   |  #11  
Taze Üye
19 mesaj

Merabalar

Benim şöyle bir kaç sorunum var Java ile ilgili:

1. Java'da txt filelardan okuma yapamıyorum, yani mesela myfile.txt dosyasının altında yazan Akın Evren Özsu text ini import java.io.*; ile ekrana basmak istiyorum.

2. Java'da veritabanına bağlanmak istiyorum. Bu JDBC, ODBC yada MySql de olabilir yani ODBC yada mySql ile olabiliyorsa.

Yani daha önce internetten yerli yabancı bir çok kaynağa baktım ama bir şey anlayamadım.

Yardım ederseniz çok sevinirim.

SeRBoY_WHiTe
16-10-2004, 23:17   |  #12  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Kardes bu sorunun yeri burasi mi?