Hız hiçbir zaman benim düşündüğüm bir şey olmadı. Olsaydı en başta Opera değil Chrome kullanırdım. Zira Opera'yı kullanmaya başladığım sırada Chrome daha hızlıydı. Profesyonel olmayan bilgimle hazırladığım yazılarımda hız test sonuçlarını verdim tabi. Onlarda da Chrome'un daha hızlı olduğunu belirtmiştim. Bundan da gocunmadım. Şimdi Peacemaker testini başlattım bitince buraya sonucunu tekrar yazarım.
Aşırı bir sistemde, beta-kararlı sürüm gözetmeksizin;
Benim sistemim kararlı sürümler;
Hız konusunun şu an ortalama kullanıcıların çok umrunda olması gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ortalama sistemlerde modern tarayıcıların hız farkı gözle görülür değil. "Dünyadaki en hızlı tarayıcı" ibaresi ortalamanın altındaki kullanıcıları çekmek için çıkarılmış bir şey. Zaten büyük çoğunluk da onlar. Serdar'ın konusunun başlığının sebebi de bu olsa gerek. Ortalamanın altındaki kullanıcılar -IE'nin internete tek yol olduğunu zanneden kullanıcılar- tarayıcı seçim ekranında en hızlı tarayıcı ibaresini görüp Opera'yı indirecekler. Önemsemediğim bir konu olduğu için şu an hangisi en hızlı tartışmasına girmek istemiyorum. Sonuçta herkesin sisteminde farklı sonuçlar almak mümkün.
Serdar bu arada sitene hala Opera'yla girebiliyorum. Biraz daha uğraşman gerekecek sanırım.
Selçuk Bey, açıklamanız için teşekkürler. Burdan çıkarttığım sonuç standartların gelişmesinin önündeki en önemli engel IE'ymiş. Herkes draftlara geçiş yaptı da IE niye yapmamakta ısrar ediyor o zaman?